2 ayMaalesef şu an imamhatiplerin durumu felaket, doğru bilgilerle donandığına emin misin? En son bir tanıdığıma İmamhatipte öğretmeni biz maymundan geliyoruz Hz Adem yok demişti.
17 Yorumla
Soran2 ayHangi öğretmen? Soruşturma başlatılır böyle durumlarda şikayet olursa. Müfredatı takmayan öğretmenler böyle oluyor ama şikayet olursa ve kanıtlanırsa bir daha öğretmen olamaz.
- 2 ay
İsmini bilmiyorum bir başkası da sırat köprüsü yok diyordu ve bunları gördükçe ilerde nasip olursa çocuklarımı kendim gibi ilk okuldan sonra tamamen açıktan okutmayı düşünüyorum cemaat kursuna vericem en mantıklısı bu şekilde olacak aşırı takva biri değilim ama yanlış yönlenmelerini de istemem
Soran2 ayCemaat kursuna da dikkate et fetö gibi bir şey çıkar, en güvenlileri imam hatipler çünkü kötü bir şey yaşandı diyelim ya da yanlış anlattı hoca devlet hemen kalemini kırar o hocanın MEB'den atar ama cemaat yurdunda öyle mi? Allaha emanet çocuk.
- 2 ay
İsmail Ağa kursunda büyüdüm ben ve yatılı vermem elbette ki kendi büyüdüğüm kursta yetistireceğim inşallah tek öğreneceği şey ilimdir orada na siyaset konusu geçer ne başka de ilimden başka bir konu talebeler muhalefete düşmesin kafaları karışmasın diye asla böyle konular tartışılmaz
Soran2 ayMEB en güvenlisi bana göre ayrıca karma ortaokul ve liselerden de daha iyi İmam Hatipler. Sapık sapık şeyler yaşanıyor bazenleri o karma liselerde duyduğumuz oluyor. Yine de düz lise okur diyorsanız bir şey diyemem.
- 2 ay
Açıktan düz olur ben öyle yaptım ilk okuldan sonra tamamen açıktan okudum şu an ilahiyat okuyorum yine açıktan bu süreçte hafızlık arapça vs yaptım ve çok memnunum mutluyum örgün okumak zaman kaybı açıktan bana kvlan sürede pek çok hobi edindim pek çok alanda gelistim gelişmeye çalışıyorum çocuklarım da öyle olsun isterim
Soran2 ayOlabilir cemaat güvenilirse ama çok çok dikkatli olmak lazım sinsi insanlar çok
En İyi Cevaplar
İmam-hatip düşmanı değilim ama şu anda imam-hatipler sadece tabeladan ibaret eminim ki bir meslek lisesi veya fen lisesi çıkışlı çocuk şuanki imam-hatiplilerden daha fazla dini bilgi ye sahiptir... Ayrıca cemaat kursları ve yurtları kapatılmalı
03 Yorumla
Soran2 ayCemaat kursları kapatılsın istiyorsan devlete bağlı olan İmam Hatiplere yönlendireceksin öğrencileri ki din eğitimi almak isteyen alabilsin. Ayrıca kim daha bilgili diye sidik yarıştırmak saçma, fen liseli kuzenlerim var İmam Hatipliler kadar dini bilgiye sahip çünkü cemaat yurdunda büyüdüler 😉 Yani bilgiyi nereden alırsan al eğer İmam Hatip okumadan bu kadar dini bilgiye sahipse cemaatten biridir. Çok var öyle bildiklerim ama İmam Hatip en güvenlisi çünkü direkt MEB'e bağlı. Fetö gibi baskın yiyip örgüt mensubu olmaktan hapse atılmazsın devlet okulunda okursan kandırmaya çalışan da olmaz çok. Sırtını devlete yaslamış olursun.
Soran2 ayÇoğalmalı eğer kapatılması söz konusu olirsa da bütün okullar imam hatip programına geçirilip herkes dini eğitim almalı 😌 işte o zaman gerek kalmaz ekstra okula.
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım merhaba 😊
İmam Hatip mezunu olman çok güzel, bu da senin hayatına ayrı bir perspektif katıyor aslında 🌿 Benim en çok merak ettiğim şey şu:
Okulun sana sadece dini açıdan değil hayat bakışın açısından ne kattı? Kendini diğer liselerden mezun akranlarına göre nasıl hissediyorsun? 🕊️
Eğer istersen ileride ilahiyat mı düşünüyorsun yoksa bambaşka bir alan mı hedefliyorsun, bunu da yaz lütfen 🙌 Kariyer yolculuğunda İmam Hatip geçmişin bir engel değil, doğru kullanırsan büyük bir avantaj olabilir. Kendi yolunu çizerken kalbini ve merakını mutlaka birlikte dinle 💫00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
2 ayDünya neden yalnızca Arap coğrafyasındaki çöllerden ibaretmiş gibi yazılmış kitap? başka yerleri keşfetmemişler mi o zamanlar?
019 Yorumla
Soran2 ayTamamen evrensel bir kitap Kur'an'ı Kerim.
- 2 ay
Amerika kıtasından da kutuplardan da haberi bile yok. her şey güneş ve gölge oruç bile namaz bile her şey, kutuplara göre yazılmış bir satır bile yok. niye yalan atıyorsun.
Soran2 ayİnsanlar okusun diye gönderilmiş bir kitap bu, evrendeki her şeyden bahsedilse kim okuyabilirdi? 999999 sayfalık bir kitabı açıp okuyabilir misin cidden bitirebilir misin?
- 2 ay
kutuplardaki insanlar nasıl oruç tutacak ve namaz kılacak, bir sayfa daha yazsa anlatırdı. ama haberi bile yokmuş kitabı yazanların kutuplardan asjsjsjs sen 999999 derken saçmalıyorsun. bir sayfa bilemedin 3 sayfa yeterdi
Soran2 ayolum olay çok basit dinde bunun çözümü zaten var. kutuplardakiler oruç ve namaz saatlerini en yakın normal ülkeye ya da mekke'ye göre ayarlıyor, öyle aylarca aç kalan yok yani. kuran coğrafya kitabı değil ki her yeri tek tek yazsın. ayrıca haberleri yoktu falan diyorsun da sahabeler taa o zaman peygambere gündüzün aylar süreceği zamanlarda namazı napıcaz diye sorduğunda peygamber normal günlere göre hesaplayıp kılın demiş. yani dalga geçtiğin muhabbetin çözümü ta en başından belli zaten boşuna kasmışsın. Namazın var olduğu yazar ama peygamber nasıl kılınacağını gösterir mesela. O nedenle peygamber gönderildi yani. Kitap uzar da uzar 999999 sayfayı aşardı her şey orada bahsedilse. İnsana gönderildiği için bu kitap bi insan o kadar sayfa okuyamaz ya hani.
- 2 ay
bugünden uydurması kolay oluyor haklısın ama kitapları ben de okudum. hep güneş ve gölge var. başka hiçbir şey yok. tam güneşli coğrafya kitabı. peygambere sormuşlar falan dediğin kısım da yok öyle bir şey zaten o tarihlerde öyle bir ticaret de yok o kıtalar keşfedilmemişler de, ama bugünden uydurarak yama yapmak kolay. kitapta buz bile yok. kar da yok. uzun gece de yok. uzun soğuk da yok. uzun gündüz de yok. başka kıtalar da yok. ama hiç yok iması bile yok. anca olsa olsa "tüm alemlerin" ama bu söz hem tüm diğer dinlerin olur. tüm kadın erkek insanların olur. tüm insan ve hayvanların olur. ama bugünden baktığında evrendeki hiç bilmediğimiz gezegen de olur. ama kitapta gezegen de yok uzay da yok hiçbir şey yok. varsa yoksa güneş ve gölge var ajssjs
Soran2 ayokudum diyorsun da cidden sadece kapağına bakmışsın galiba. o bugünden yama yapılıyor dediğin olay kıta keşfiyle falan alakalı değil. sahih müslimde geçer bu; peygamber ahir zamanı anlatırken deccalin bir günü bir yıl gibi uzun olacak diyor, sahabeler de 'o kadar uzun günde sadece tek günlük mü namaz kılıcaz' diye soruyor. o da 'hayır vakitleri normal günlere göre hesaplayacaksınız' diyor. yani olay coğrafya keşfi değil, adamlar ta o zamandan ekstrem bi durumun mantığını sormuş ve formülü almış. yama falan yok yani, sadece senin bilmediğin kaynaklar var.
kitapta kar buz soğuk yok diyorsun bi de, nur suresi 43. ayette bildiğin dağlar gibi bulutlardan inen 'dolu'dan bahseder. hadi ayeti geçtim, peygamberin duasında direkt 'günahlarımı su, kar ve dolu ile temizle' der. adamlar çölde yaşıyor diye ömürlerinde hiç kar soğuk görmediler sanman baya komik cidden.
gezegen yok uzay yok kısmına gülüyorum sadece. saffat 6'da göğü gezegenlerle süsledik yazar, yasin 40'da her gök cisminin uzayda kendi yörüngesinde akıp gittiğini söyler. sen sadece güneş ve gölge var sanmaya devam et, uzaydan falan bahseden diğer surelere hiç girmeyeyim kafan yanmasın.
kısaca sen kafanda 'bunlar sadece çöl kumu biliyordu' diye bi masal uydurmuşsun, kendi kendine onunla dalga geçip eğleniyorsun. eleştireceksen bari aç harbi harbi kaynak oku da altı dolsun, klavye başında 'ajssjs' yazarak argüman çürütülmüyor maalesef.- 2 ay
senin söylediklerin hepsi bir çok şeye çekilebilecek net olmayan ifadeler. sorun da o zaten net olan tek şey çöl ve çöl koşullarıyla ilgili yazılanlar. diğerleri yalnızca anlam yüklemelerinden ibaret. ama hiç biri bir tanesi bile çöl ve çöl sıcaklarıyla ilgili yazıldığı kadar net ifadeler değil. dil çok esnek olması o gün bunları bildikleri anlamı vermiyor. ama o gün bildikleri çöl, deve, güneş gibi şeyler nedense hiç ima ile anlatılmamış direkt anlatılmış yazılmış. hatta kadının kapanması bile o dönemin kullanılan bir kıyafetiyle anlatılmış. güneşten koruyan bir kıyafet ile anlatılmış bak yine güneş asjsjsj o yüzden sen dilin esnekliğini bilgi zannediyorsan keşke çöl ve çöl hayatı için de aynı esnekliği kullansaydı da bari deseydim hep imgelerle yazılmış bir kitap diye, kadını kapatan kıyafet zaten başlı başına güneş ve çöl diye bağırıyor. şimdiki uydurulan bileklerden bahsedilmiyor bile ve o kıyafetten kadını boynu bile görünüyor öyle bir beyaz geleneksel kıyafetten bahsediliyor ayette asjsjs çünkü kitabı yazarlarken zamanlarına göre ve bildiklerine göre anca yazabiliyorlar.
Soran2 ay"dolu" veya "kar" kelimesinin neresinden esnek bi anlam çıkarıyorsun onu anlamadım. ayette 'dağlar gibi bulutlardan dolu indirir' diyor, bunun neresi mecaz veya esnek? kuran o coğrafyaya indiği için oradaki insanın en iyi bildiği şeylerden (deve, çöl) örnek vermesi kadar normal ne var, sonuçta adamın etrafında o var. ama aynı kitapta okyanuslardaki dev dalgalardan, denizlerdeki fırtınalardan da uzun uzun bahsediliyor, çöl bedevisi dediklerin denizci bir imparatorluk falan değildi ki. gelelim şu 'örtünme güneşten korunmak içindi, boynu da görünüyordu' saçmalığına. o kadar kulaktan dolma bi iddia ki bu cidden. nur suresi 31. ayette apaçık "başörtülerini yakalarının/göğüslerinin üzerine kadar salsınlar" der. islam öncesi cahiliye dönemindeki kadınlar tam da senin o anlattığın gibi başlarına sıcaktan korunmak için bi örtü atıp boyunlarını, kulaklarını ve gerdanlarını açık bırakıyorlardı. ayet zaten o senin "geleneksel beyaz kıyafet" dediğin şeyin eksik olduğunu söyleyip tam olarak o açıkta kalan boyun ve göğsün kapatılmasını emrediyor. maksat güneşten korunmak olsa ayette kadının kapanma sebebi için "tanınıp da incitilmesinler" demezdi, "güneş çarpmasın" derdi. ayrıca sadece iklimle alakalı olsa, boyun ve göğsü kapatmak o çöl sıcağında erkeğe de farz olurdu. "bilekler uyduruldu" diyorsun, daha iki dakika önce "namazın nasıl kılınacağı kitapta yok" diye laf ediyordun. kuran ana kuralı koyar (ziynetleri örtün), elçi de bunun sınırını gösterir. peygamberin detaylandırmasını işine gelince kabul edip işine gelmeyince uydurma diyorsun. yani sen o dönemin tarihini, cahiliye kıyafetlerini falan çok iyi bildiğini sanıyorsun ama "güneşten korunmak için takıyolardı yha asjsj" sığlığından öteye gidememişsin. ortada esnetilen bi dil yok, senin işine gelmeyen net ayetleri "bunlar anlam yüklemesi ya" diye geçiştirip cehaletini örtbas etmen var. hadi canım, git biraz tarih ve tefsir oku öyle gel. klavye başında rastgele gülerek haklı olunmuyor.
- 2 ay
resmen çarpıtıyorsun. nur suresi 31 ayet senin söylediğinle zerre ilgisi yok. ama diyorum ya bir sürü yalanla inanmışsın.
وَقُلْ → ve de / söyle
لِّلْمُؤْمِنَاتِ → mümin kadınlara
يَغْضُضْنَ → kıssınlar / sakınsınlar
مِنْ أَبْصَارِهِنَّ → gözlerinden (bakışlarından)
وَيَحْفَظْنَ → ve korusunlar
فُرُوجَهُنَّ → iffetlerini / mahrem yerlerini
وَلَا يُبْدِينَ → ve açığa vurmasınlar / göstermesinler
زِينَتَهُنَّ → ziynetlerini / süslerini
إِلَّا → ancak / dışında
مَا ظَهَرَ مِنْهَا → kendiliğinden görünen kısmı
وَلْيَضْرِبْنَ → örtsünler / bıraksınlar
بِخُمُرِهِنَّ → başörtülerini
عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ → yakalarının / göğüslerinin üzerine
وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ → ziynetlerini göstermesinler
إِلَّا → ancak
لِبُعُولَتِهِنَّ → kocalarına
أَوْ آبَائِهِنَّ → veya babalarına
أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ → veya kocalarının babalarına
أَوْ أَبْنَائِهِنَّ → veya oğullarına
أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ → veya kocalarının oğullarına
- 2 ay
أَوْ إِخْوَانِهِنَّ → veya erkek kardeşlerine
أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ → veya kardeşlerinin oğullarına
أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ → veya kız kardeşlerinin oğullarına
أَوْ نِسَائِهِنَّ → veya kendi (mümin) kadınlarına
أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ → veya sahip oldukları (cariyeler vb.)
أَوِ التَّابِعِينَ → veya hizmetlerinde bulunanlar
غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ → kadınlara arzusu olmayan erkekler
أَوِ الطِّفْلِ → veya çocuklar
الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا → henüz farkında olmayan
عَلَىٰ عَوْرَاتِ النِّسَاءِ → kadınların mahremiyetinden
وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ → ayaklarını vurmasınlar
لِيُعْلَمَ → bilinsin diye
مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ → gizledikleri ziynetleri
وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا → hep birlikte Allah’a tevbe edin
أَيُّهَ الْمُؤْمِنُونَ → ey müminler
لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ → umulur ki kurtuluşa erersiniz
mahrem yerlerini ve süslerini ziynetlerini kapatıyorlar. şimdiki gibi kara çarşaf, bol olma, bilekler, hepsi uydurma yorum.
hatta madem mahrem yeri diye konuşuyoruz. şimdiki uydurma halinde bile "ayak fetişleri" var o da mahrem yeri omuzdan farkı ne veya başka bir yerden? yoksa o zamanlar "ayak fetişleri" mi yoktu ve öyle bir mahremden mi haberleri yoktu. yazık asjsjs
olmayan şeyleri varmış gibi yazarak ya da öyle demişler öyle söylemişler diye yamalayarak din kurulmaz. her şeyi bilen her şeyi bilir ve önden yazar
bilgisayar oyunu mu bu eksikleri yamalaya yamalaya düzeltin asjsjs - 2 ay
her şeyi yaratan
her şeyi bilen
her şeyi önceden yazar
sonra eksik bırakmışım yok böyle de yorumlanır böyle de yorumlanır diye esnek bırakarak olmaz bu iş keşke onu da bilseydi de bugün islamın şartı 3 vakit namaz ve 5 vakit namaz olmasaydı ama bunu bile bilmiyormuş ve önlemini alacak kadar yazı yazmaya erinmiş o dönemin insanları ve daha böyle onlarca örnek var. ama bilmedikleri için yazmamışlar sonra yamalarla anca bu kadar olmuş. çünkü herkesin yamasını herkes kendine göre uydurmuş sallamış yazmış inanmış. masal da bitmiş
Soran2 aykendi kopyalayıp yapıştırdığın meale kendin bile bakmıyorsun galiba, orada kabak gibi "başörtülerini yakalarının/göğüslerinin üzerine örtsünler" yazıyor zaten. e ben sana az önce ne dedim? cahiliye döneminde örtüyü takıp göğsü açık geziyorlardı, ayet o açık kalan yakayı/göğsü kapattırdı dedim. kendi attığın metin kelimesi kelimesine beni doğruluyor ama farkında bile değilsin. kuranda kara çarşaf diye bir emir var diyen kim zaten? kuran örtünmenin sınırlarını çizer, tarzını sana bırakır, bol giyinmek vs vücut hatlarını belli etmemek içindir. asıl komedi ayak fetişi muhabbetinde patlaman olmuş. cidden okumadığın o kadar belli ki! yapıştırdığın metnin son satırlarına bak: "gizledikleri ziynetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar". yani kuran senin o çok zekice bir açık bulduğunu sanıp "ayaklardan haberleri yok muydu asjsj" dediğin detayı ve ayağa çekilecek cinsel dikkat meselesini (halhal sesini) bile ta o zamandan hesaba katıp yazmış. kendi kopyaladığın ayette cevabın var ama okumadan bana atıp bir de üstüne dalga geçiyorsun. 3 vakit mi 5 vakit mi namaz muhabbetine gelince de; kuranda isra 78, taha 130 ve hud 114'te vakitler gayet bellidir. allah anayasayı gönderir, peygamber pratik uygulamasını gösterir. senin sığ mantığınla meclisten çıkan her anayasa maddesinin içinde dilekçe örnekleri falan da yazmalı ki eksik olmasın. bu bir bilgisayar oyunu değil, insan için gönderilmiş bir hayat rehberi. kendi kopyaladığın ayetlerle kendi kendini çürütüyorsun hala gelmiş yama falan diyorsun, hadi canım git sağdan soldan kopyaladığın o uzun metinleri önce bi kendin oku.
- 2 ay
yazdığımda bilek diye bir vurgu yok. onu uydurdunuz ve hala da savunuyorsun diyorum.
"başörtülerini yakalarının/göğüslerinin üzerine örtsünler" bu yazılanın bilek ile ilgisi yok. ama okuduğunu anlamamak konusunda cahillikte burnunun dikine giden sensin. bunu bile anlayamıyorsun.
"gizledikleri ziynetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar". yani kuran senin o çok zekice bir açık bulduğunu sanıp "ayaklardan haberleri yok muydu asjsj" dediğin detayı ve ayağa çekilecek cinsel dikkat meselesini (halhal sesini)"
bu yazdığında da ziynetten bahsediyor hala ayak bileğinden bahsetmiyor ve o dönem halhal yaygındı zaten. kaval kemiği diz üstü diz altı gibi bir vurgu yok. yine ziynet var.
islamın şartı olan namaz da kültürden kültüre islamdan islama değişiyor. 5 şartını bile doğru düzgün ve net yazamamış bir kitaptan bahsediyorsun. bazı ülke ve islamlarda namaz 3 rekattır. ama sen bunu da bilmiyorsun. çünkü yalnızca kendi bildiğini doğru sanan bir cahilsin.
Soran2 aybana okuduğunu anlamıyor cahil falan deyip namaz konusunda vakit ile rekatı birbirine karıştırman cidden inanılmaz bi seviye. "bazı islamlarda namaz 3 rekattır" yazmışsın, islamın farklı versiyonları yok mezhepler var ve o bahsettiğin şia mezhebindekiler namazı 3 rekat kılmaz, 5 vakit olan namazı birleştirip yani cem ederek 3 "vakit"te kılarlar. vakit ile rekatın bile ne anlama geldiğini bilmeden gelmiş bana ahkam kesmeye kalkıyorsun. bilek ve kaval kemiği mevzusuna gelince; kuran bir anatomi kitabı değil ki sana kaval kemiği, uyluk kemiği, bilek eklemi diye tek tek sayfa sayfa sayıp anlatsın. arapçada "ziynet" sadece takılan metal parçası değil, aynı zamanda kadının doğal güzelliği ve o takının takıldığı vücut bölgesidir. ayette apaçık "kendiliğinden görünen kısımlar hariç ziynetlerini kapatsınlar" diyor. elçi de çıkıp bu istisnanın el ve yüz olduğunu, geri kalanın kapanması gerektiğini uygulamalı olarak gösteriyor. sen inatla islamın pratiği olan peygamberin sünnetini yok sayıp "kitapta niye her bir kemiğin adı ayrı ayrı yazmıyor" diye mızmızlanıyorsun. ayak vurma olayında da gizlenen halhalın sesinden bahsediliyor evet, e o halhal nereye takılıyor kafaya mı? halhalın takıldığı bacağı zaten örtmüş ki "ayağını vurup da içerideki sesi belli etmesin" diyor. yani zaten kapalı olan, gözükmeyen bir yerin içindeki sesten bahsediyor, adam ayağını görse sese mi odaklanır sence? sen inatla her ayette cm hesabı bekliyorsun ama o işler senin sığ mantığınla işlemiyor. bilmediğin temel kavramlar üzerinden böyle rezil olmaya devam edeceksen hiç yorma kendini, git önce rekat ne vakit ne onu öğren de ondan sonra gel tartışalım.
- 2 ay
rekat ve vakit kelimelerini yazarken karıştırmış olmamdan prim kasacak kadar acizsin maalesef,
kadının özellikle dinler sayesinde daha da çok ve kapitalizm katkısı da yadsınamaz yani kadının metalaşmasıyla birlikte eller de dudaklar da göz de burun da hepsi cinsel isteği arttıran unsurlar haline geldi.
ha bir de kapitalizmi de dinler tarih boyunca korur ve destekler o da ayrıca bir düşmanlıktır dinin yaptığı,
- 2 ay
çoğrafya bilmeyen anatomi bilmeyen bir kitap her şeyi yaratanın her şeyi bilenin kitabı olamaz. boşuna kendini yırtıyorsun. yukarıda yazdıklarımdan kadının metalaşması, dinin buna etkisi ve dinin yine kapitalizmi yanı kadının metalaşmasını daha da pekiştiren sistemi desteklemesi kısımlarını anlayabiliyorsan gerisine karışmıyorum. umarım bu korelasyonu anlayabilecek kapasitedesindir.
zamanında cadı kazanlarını oluşturanlar din adamlarıdır.
kabilelerde ve topluluklarda iş yapmadan geçinen otorite olanlar din adamlarıdır.
kapitalist sistemlerin insanları köleleştiren ve metalaştıran her söylemini haklı çıkartanlar ve destekleyenler hep din kurumları ve inançları olmuştur. bunları yapanlar da hep bu durumdan menfaati olan din kurumları ve din adamları olmuştur. ilkel dönemde de modern dönemde de
bana o şöyle dedi o böyle dedi diye martaval okuma sonuç bu olan da bu, senin hikayelerin anca cahilleri kandırır ve büyük resmi göremezsiniz. hiçbir zaman hiçbir din insanların köleleşmesine ve metalaşmasına savaş açmadı karşı gelmedi.
sonuç kadının eli de kadının dudağı da kadının gözü de kadının yüzü de kadının sesi de tahrik unsuru haline geldi, sayenizde oldu bütün bunlar.
- 2 ay
ilkel kabilelerde memeler bile görünürken bu azgınlıklar olmaz ve kadın mal değildir.
"kadının elleri, kadının dudağı, kadının yüzü, kadının hal halı, kadının bileği gibi her söz kadını daha da metalaştırır. ama bu sözler siz ahlak bekçilerinin ağzından hiç eksik de olmaz. yazık :(
ve tekrar söylüyorum coğrafya bilmeyen anatomi bilmeyen uzay bilmeyen her kitap insanların her kadını metalaştıran sözlere sahip kitaplar da dinler de o dönemin erkekleri tarafından yazılmış uydurma ve bilgisiz kitaplardır. şiir kitabı değil bunlar toplumu kadını erkeği yaşatan kitaplar ve adalet dağıtan kitaplar olması gerekirken anca hikaye anlatan ve insanları oyalayan ama arka planda yukarıda bahsettiğim her pisliği yapan kitaplar ve her cahilliği gizleyen kitaplar olmaktan bir adım bile öteye gidemiyorlar.
5 vakit namaz islamın 5 şartında ya 5 tir ya 3 tür.
oruç dünyanın her yerinde farklı saatlerde tutulur ve buna uygun olmayanlar hangi normale göre tutacaklar her yerinkisi dakika ya da saatler olarak fark yapıyor. yaza göre mi kışa göre mi yoksa matematik bile bilmeyen kitap ortalama mı al diyor. ama matematik de bilmediği ve her bölgenin saatlerini de bilmediği için aklına ortalama al bile gelmiyor yazamıyor yazmıyor. ve daha böyle bir sürü düşmanlık ve cahillik.
bana bu kadar cevap yazdığın için teşekkür ederim. ama maalesef bana cevap yazmıyorsun. kendi kendini ikna etmeye çalışıyorsun. - 2 ay
"kadının bileği, yüzü, vs. kadının sesi, kadının bilmem nesi" sözlerini söyleyen ahlak bekçileri kadını asıl metalaştırmıyor mu? ↗
yapay zekanın verdiği cevabı da lütfen dikkatle oku
Gizli Üye(25-29)2 ayGördüğümüz kadarıyla imam-hatip mezunu kişiler gözünü kan bürümüş gibi aç cinselliğe doğru mj
02 Yorumla
Soran2 ayYanlış
Cevap sahibi2 ayTüj be libodon cidden düşük mu
Okul karma miydi sadece kız mı vardı
01 Yorumla
Soran2 ayKarma olanlar da vardı ama son zamanlarda kız ve erkek okulları olarak ayrılmaya başlandı ve karma okullara talep olmayınca karmalar kapandı, kız ve erkek okulları olarak kaldı.
Korkularımı yenmek için ne söylemeliyim
10 Yorumla
2 ayAtatürk hakkında ne düşünüyorsun? ( bende )
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayCennetlik misin
03 Yorumla
Soran2 ayDaha yakınım
Cevap sahibi2 ayMaşaallah
Cevap sahibi2 ayYaş kaç
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
2 ayÖlü yıkama falan gösteriliyor mu okulda?
01 Yorumla
Soran2 ayHayır
Neden mesela aq
11 Yorumla
Soran2 ayEksiği yok fazlası var okulun.
2 ayİmam-hatipte sevgili ve olayları oluyor mu
01 Yorumla
Soran2 ayÇok az
- Eğitim & Kariyer konusunda 429 cevap paylaştı.
2 ayDersleriniz nelerdi
01 Yorumla
Soran2 ayNormal ders programı + olarak hadis fıkır siyer kelam Arapça Kuran...
Evlenince orala karşı mısın
00 Yorumla
2 ayYok teşekkürler.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayTesettürlü müsün?
01 Yorumla
Soran2 ayDeğilim
Gizli Üye(36-45)2 ayDiğer okullara göre sana artısı ne oldu?
05 Yorumla
Soran2 ayDini olarak daha donanımlı ve manevi yönden daha güçlü oldum.
Cevap sahibi2 ayPeki diğer konularda?
Soran2 aySpesifik olarak neler?
Cevap sahibi2 ayDiğer derslerde diğer okullara göre farkı var mı?
Soran2 ayEvet artısı var eksisi yok. Dini dersler de var.
Gizli Üye(25-29)2 ayMastürbasyon yapıyormusun
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne