Kur'an namaz evlilik giyim hayat cennet cehennem aklımıza gelen sorular varsa öğrenmek isterseniz yardımcı olacağım sizlere
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Tanrınız bebeklerin ölmesine nasıl izin veriyor? varsa eğer
80 yıllık insan hayatına karşı
Sonsuz cehennme gönderilmek adaletli değil siz ne düşünüyorsunuz
80 yılı az görüyorsunuz
Peki bu kısa zamanda neden iyi biri olup cennete girmek yerine kötü olup cehenneme tercih ediyorsunuz?
Cennet te olduğu için adaletsizlik olamaz bunu da lütfen unutmayın
Ya iyi misin ben dünyaya gelmeyi tercih etmedim ki tercih etsemde bu haksızlık adaletsizlik
Sana bir tavsiye 2 dakika sonsuz ne demek bir düşün bitmeyen bir zaman
Bu doğru mudur reis
Kuran'da böyle bir şey yok ve ilk defa duydum bunu araştırmam gerekiyor
Arastirdiginda bir link alırım
Olur atarım
Nude linki
Nasıl olur bilmem ama bence mantıklı eğer İslam'a göre yssayan biri de de her tarafı kapalı olacak belki görünce vücudunu begenmiyecegim. belki sakat saklıyor
Hep kadın olarak düşünmeyin erkek icnde
Bence
Sorayım bakalım; ilk insan havva ve adem değil mi, e aile arası cinsel ilişki haramsa nasıl çoğaldılar?
o zaman haram değildi. başka türlü çoğalma olmazdı. Havva anamız ikiz doğururdu. ikizler hep bir kız bir erkek şeklinde doğardı. çapraz eşleşme ile nikah yapılırdı. ikinci bir aile olmadığı için ensest kavramı olmamış oluyor
@softpowerr o zaman günah kavramı zamanlara göre değişiklik mi gösteriyor
tabii ki. alkol de ilk zamanlar günah değildi. zamana göre değişiklik göstermiştir. ama artık son kitap indi. zamana göre değişiklik göstermiyor
@softpowerr ama bu kılıfına uydurmak deyimine karşılık geliyor bence, ya şöyle İslam dini soyutluklardan ibaret biz insanlar madem ki cüzi iradeye sahibiz, somut şeyler olabilmeli inanabilmemiz için. Ha ben sadece sorguluyorum, dinsiz değilim. Kafamı çok kurcalıyor bu tür konular
ben de önyargıyla dinsiz diye bakmam bu olaya. kılıfına uydurmak değil aslında. şarap yapılıyor insanlar içiyor zamanında. sonra o şarabın içilmesiyle kötülükler artıyor. kötülük artınca da günah oluyor. mesela sigara günah mı diyorlar. ya da haram mı diye. şimdi sigara denen şey icat edildiğinde kitap çoktan inmişti. ama Allah bedene kasten zarar vermeyi günah sayıyor. emanet bu beden sana. e sen sigara içersen haram olmuş oluyor. alkol nasıl beyne zararsa... gibi gibi.
@softpowerr ama bu büyüklerin bize o zaman öyle gerekti dediği mantık, biraz düşünürsek çikolatanın da fazlası sağlığa zararlı bu alkole veya sigaraya bağlı bişey değil ki yani yasak oluşu biraz düşündürüyor, sonuçta bir tür içecek o da
evet bedenine iyi bakmakla yükümlüsün. çikolata ile bedenini tahrip ediyosan burada günah olan çikolata ya da sigara değil bedenine zarar vermen zaten...
alkolün hem sağlığa bedenine kötü etkisi var hem de toplumsal zarara iten bir etkisi var. alkol özellikle yasaklanmıştır. o çikolata gibi değil. sadece kendine zararı yok.
o zaman öyle gerekti dediği mantık büyüklerimizde yanlış işleyebiliyor. ben dinlerin tarihine baktığımızda ilk insandan hz muhammede kadar günahların sabit olmadığından bahsediyorum. sabit günahlar da var, eklenen de. farzlarda öyle. islam ilk geldiğinde namaz diye bişey yok. sonradan farz oluyor.
Ölen kişiler özellikle ilk bir yıl (iyi ruhsa) yanımıza gelebiliyor mu?
Öyle bir şey olmaz ama şehitlerimiz Allah'ın izni ile savaşta bize yardım etmişlerdir
İzin dahilinde evet ama daha çok, bilgilerin onlara ulaşması, ilahi bir pencere açılması kaabilinden oluyor bu.
Sa'id b. Cübeyr'in şöyle dediği rivayet edilir:
"Muhakkak ki ölülere dirilerin haberleri gelir. Daha önce bir yakını ölmüş, olan hiç bir kimse yoktur ki ona geride kalan akrabalarının haberleri gelmesin. Eğer gelen haber iyi ise sevinir ve ferahlar; kötü ise o zaman da üzülür."
Ashaptan Ebu'd-Derdâ da şöyle dua ederdi: "Allah'ım, ölülerimin rezil olacağı bir iş yapmaktan sana sığınırım.''
Abdullah b. Mübarek de ashaptan Ebu Eyyûb el-Ensarî'nin şöyle dediğini rivayet eder:
"Dirilerin amelleri ölülere arz olunur. Eğer bir iyilik görürlerse sevinir, birbirlerine müjdelerler; bir kötülük görünce de, Allah’ım onu ondan geri çevir, derler."
Aşağıda bir yorumunuzda, En güzel fıkıh Kur'an dır onun dışına çıkmayın. demişsiniz. Kuranda her şey tam manası ile anlatılmaz. Bu mevzular sünnetler, ashabın sözleri ve fukahanın kıyasları ile açıklığa kavuşuyor.
Hep hayırlısı olsun diye söylerler. Ya hayırlısınında bir şerri varsa ne olur.
Hayatta her şey imtihan aslında kimse farkında değil buna lütfen bunu unutmayalım olur mu biz başı boş yaşamıyoruz
Başı boş yaşamadığımız kesin zaten
Çok istenilen hayırlı bir mesele için yıllardır çokça dua etmeme, ettirmeme rağmen bu dua neden kabul olmaz? Ya da hiç bir ilerleme kaydedilmez? aynı zamanda namazı, zekatı dosdoğru yapmama rağmen insandan daha ne istenilir bu durumdan dolayı 1 rekat namaz kilamaz hale geldim ve insan Allah'a darilabilir mi bu normal mi
Allah kimsenin kötü olmasını istemez
Senin hayr dediğinde bir şer olabilir ve Allah senin gibi bir kulunu o şer ile imtihan etmek istemez
Kendine başka bir hobi bul bence
Bence siz Allah'a güvenmeyi öğrenin
Bu dediğin şeyi 6 yaşındaki çocukta söyler burada sanki çok iyi düzeyde biliyormuş gibi davranmayın insanlara, insanın evlilik isteğinin içinde şer varsa o zaman insanlar ne diye evleniyor
Siz Allah'a güvenmezseniz o kişiyle evlenince görürsünüz ve sonra beni burada bulamazsınız söyledikleriniz için özür dilemeye geldiğinizde
Bacım sen evli değil misin
İnşallah evlenicem yakında
İnşallah hayırlı bir yuvan olur, konuşacağım çok şey vardı bu konularda kafam çok karıştı neyse seni fazla yormayayim
Buyrun sorun lütfen aklınıza geldikçe sorabilirsiniz ekleyin beni
Teşekkür ederim kardeşim, şimdilik bu burada kalsın daha sonra belki sorarim
Hakkımız da hayırlısı olsun inşallah
Kardeşim olmasını istediğin iş iş için dua dışında ne yaptın gerekliliklerini yerine getirdin mi
İnsanlar araştırmaya üşeniyor evet sorabilirler iyi olur ama benim sorum yok, teşekkürler..
Merhaba o zaman ,
Sence son zamanlarda neden insanlar dinden uzaklaştı böyle yeni gelen nesilde ataist geliyor resmen yorumun nedir
Aile nin dini eğitimi zayıf çocuğuna bir şey veremiyor
Kendisi öğrenirse başarıyor o yüzden böyle bu nesilde İslam vicdanı yok
Anlatıyorsunuz ona masal gibi geliyor
Ağaç yaşken eğilir
Şimdi senin bir işin var
Sana desem ki o işi bırak şu işi yap
Sen bana kardeşim manyakmısın olur mu öyle şey dersin
Ama 15 yaşında olsaydın bu iş sana cazip gelebilirdi
Din de öyledir çocuğa öğretilmeli
Gerçek hayat nedir Dünyada hayatı nedir aklına yer etmesi lazım kurtuluş nedir öğrenmesi lazım
İslam' da cinsellik nereye kadar helal oral mesela helal mi analın haram olduğunu biliyorum
Sonuçta cinsel organı ağıza almak helal olmaz ama haram diye de bir şey yoktur
Onun için şüpheli durumlardan uzak durmak imanı kurtarmaktır
Eğer şüpheli durumlarda bir şey olmaz diye devam edilirse bu kişinin kalbini imanını bozar
İslam mantık dinidir
O şeyi ağıza almak bir müslümana yakışmaz o zaman böyle şeylerden uzak durmak daha iyi
Ama şöyle bir durum da var anal seks kesin kez haram denilmişken dediğiniz gibi oral sekse dair açık bir hüküm olmadığı gibi şu an hatırlamadığım bir ayette kadın erkeği, erkek kadını bir tarla gibi boydan boya kullanabilir diye bir ayet var ve bunun tefsiri de oral sekse müsade ediyor. Ama necis bir organı ulvi bir organ ile münasebete sokmak hem sağlık açısından sakıncalı görülmüş hem de unutkanlığa yol açtığı belirtilmiştir.
Hakkında nass--delil olmayan her şey mübahtır. Ki oral seks aleyhinde bir delil yoktur. Kişilerin beğenmeyip iğrenç bulması veya hoşlanması kendi tercihleridir ki eşlerin rızasına bakar bu tür durumlar. Özetle evet, izin var ama rızayla. Fakat Caferilik gibi bazı mezhepler; rıza dahilinde oral sekse izin var ama sıvının yutulması haramdır demişlerdir.
İslam'da cinsellik konusundaki ayet; "Eşleriniz sizin tarlalarınızdır. Onlara dilediğiniz gibi yaklaşın" ayetidir. Ki, bir çiftçi tarlaya her gidişinde tohum ekmez. Bazı seneler sadece üstündeki otları yakar ki, ekeceği zaman verimli olsun. Bazen nadasa bırakır. Bazen tımar eder, kazar.. Hazır olduğunda tohumu eker ve tohum ektikten sonra öylece bırakmaz, üstünü örter.. Ki, bu da istenildiği gibi yaklaşma (ön sevişme-hazırlık; oral ve/veya vajinal seks, boşalma sonrasında öylece bırakmama ve eşin için devam etme vb.) gibi şeylere işaret ediyor.
Bir insan ile hayatımızı birleştirmek isteriz ama olmaz. Sonra hayırlısı olsun der vazgeçeriz. Allah nasip etmedi deriz. Nasip değilse o insan neden karşımıza çıktı
Hikmetini sen dusun. Veya sebebini. Allah ın isini kıza soruyorsun. Ama şu var, sevgili olayı ise, Allah sevgili olun demiyor
Ayrıca olmamasının sebebi sizin suçunuz olabilir
Kader sebeplerle ilerler belkide seni doğru kişiye hazırlıyor onu bilemeyiz seni eğitiyor aydınlatıyor
Unutma attığın her adımın bir sebebi var gördüğün dokunduğun konuştuğun herşeyin sebebi var
Karşı taraf belki istemez seni kader ile alakası yok biz seçiyoruz
Veya ailesi beğenmez seni veya senin ailen beğenmez gelini
Ben elimden geleni yaptım. Sonuna kadar mücadele ettim. Ama kızın ailesi istemedi. Kendilerinden olmayan birine kız vermek istemediğini söylediler
Kölelik neden tamamen kaldırılmadı
Kölelik hala kaldırılmadı
7 milyar insan şu an kapitalizm e hizmet ediyor
Kölelik işine geliyordu
Milletin
Atatürk kaldırdı
İşte onu soruyorum
O devirde neden kaldırılmadı
@Tutkal45 yav he he
Kuran köleliği kabulleniyor kuran bakarsan
Ama bu bir sosyalejik durumdan mi bahsediyor yoksa emir mi
Şöyle düşün şu an sokakta evsiz yatan bir sürü sağlıklı insan var ya da kimsesiz kişiler sen onu sahipleniyorsun karnını doyuruyorsun gerekirse evlendiriyorsun bile o da ev halkının işlerini yapıyor bahçe işleri olabilir getir götür vs aslında kötü bir şey değil ama köle diyince herkes nasıl oluyor bu imkansız falan diyor bunun nesi kötü sizce
O da ev halkıyla çalışıyor mücadele ediyor
Ya kardeşim bak istersen araştır köle mal gibi mikebilirsin begenmedin başkası na devredersin veya ortak kullanabilirsin
Yani iki kişi aynı anda mikebilir
Ablacığım sen bırak bu işleri
Savaş sonrası köle veya cariye olmak ister misin
Ya da seni köle veya cariye yapsalar normal mi karşılarsın
Evet istemesede olacak yenilirsek
Kuran emrediyor
Rahatın yerinde ya tabi ki mantıksız geliyor
Savaştan sağ çık onu sonra tekrar konuşalım isterseniz bakalım o zaman da mantıklı gelecek mi
Hapse atarım başka yerlerde kullanırım ama kendim uygulamam
Demagoji yapma
Biliyorsan cevap ver bilmiyorsan bilmiyorum de
Seni niye ciddiye aldıysam
İslam'ın kaç şartı var
Gelecekte nerede olacak islam toplumu sence
Kıyamete yakın zamanlarda müslümanlarla alay edileceği ve müslümanların ibadetlerini saklı gizli sessiz yapacağı söylenir ama bu hangi zaman bilemem
20-30 sene için sordum
İskat diye bir sey var midır?
Herkes kendisi için yaşar ve ölür
İslam'da mevlüt bile yoktur
Türklerin geçmişten getirdiği bir inançtır İslam'la burada birleşmiştir
Herkes kendi hesabını kendisi verecek başkasının üzerinden kişiye sevap yüklenmez günah kaldırılmaz
Melekler dua eder miş Allah'ım o kulunu affet diye
Ama insana önce kendi günahına baksın ona af dilesin akrabasına kurtaracağına
Fikhi olarak var mı?
En güzel fıkıh Kur'an dır onun dışına çıkmayın
Var.
Sor bakalım
tamam aklima gelsin😄