Sizce bu kurumlarda çalışan öğretmenler işinin hakkını gerçekten veriyorlar mıdır?
2 ay
Sizce bu kurumlarda çalışan öğretmenler işinin hakkını gerçekten veriyorlar mıdır?
Cevap
1Cevap
Evet
ben 21 yaşındayım, bende 15 yaşından beri kekemelik problemi var öyle çok ileri derecede değil konuşabiliyorum ama konuşurken arada takılıyorum ve akıcı konuşamıyorum mesela uzun bir şey anlatırsam çok takılıyorum ve şey demeler çok oluyor bu yüzden 3 yıl oldu bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinden dil ve konuşma terapistinden eğitim alıyorum ama pek faydasını görmedim gittiğimden beri konuşmam aynı düzelme olmadı bir de benim gittiğim kurumda öğrenciler hepsi çocuk yaşta yani maksimum yaşları 5-15 arası ve orada derslerin bittikten sonra eve gitmek için 1.5- 2 saat arası servis saatinin gelmesini bekliyorsun bu sırada seni grup odası diye bir yere alıyorlar ve oradakiler hepsi engelli çocuklar ya biri işitme engelli kulağında cihaz var duymuyor ve konuşamıyor sonra bazıları var peltek konuşuyorlar ne dedikleri anlaşılmıyor sonra benim okula gittiğim gün oraya gelen bir çocuk daha var değişik el kol ve ağız hareketleri falan yapıyor amacım burada kimseyi kötülemek değil ama okulda yaşıtım olmadığı için oraya gidince çok sıkılıyorum çünkü takılacak sohbet edecek kimse yok bu yüzden artık oraya gitmek istemiyorum bu durumu dün ailem ile de konuştum ailem bana eğer istersen orası sana sıkıcı geliyorsa gitme dediler ben de dün bu yüzden okulu aradım onlardan kaydımı silmelerini artık okula gelmeyeceğimi söyledim ama bana kayıt silmemiz için velinle birlikte okula gelip evrak imzalamanız lazım yoksa kaydını silemeyiz dediler ben de yarın babamla birlikte okula gidip kaydımı silmeyi düşünüyorum. Arkadaşlar sizce o okula artık gitmeme kararı alarak iyi mi yaptım yoksa kötü mü yaptım sizce bilemedim ki?
Birde eklemeyi unuttum bizim orada Halime hoca diye bir grup öğretmeni var derslerden sonra herkes oraya gidip 1.5- 2 saat boyunca servis saati gelene kadar boş boş oturuyorsun sonra geçen gün bir ara 2 çocuk orada kavga etti birbirlerine girdiler tekme yumruk atarak falan birbirlerine daldılar o sırada hoca içerideydi arka sıraya geçmişti tam karşımızda başka bir hocayla oturup sohbet ediyordu o sırada ben çocukları ayırmaya kalktım ama ayıramadım sonra hocaya hocam kavga ediyorlar burada hocam bakın diye 2 defa bağırdım ama hoca oralı olmadı rahatını hiç bozmadı sonra en son onlar kendi kendilerine ayrılırken hoca kalkıp onları yalandan ayırmaya çalıştı yani o grup hocası da öyle biri çok rahat ya sürekli telefona bakıyor birileriyle mesajlaşıyor ya da sürekli odasında başka bir kadın öğretmenle sohbet ediyor
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç, çok güzel ve önemli bir yere değinmişsin 🧠💙
Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri doğru kadro ve doğru aile iş birliğiyle gerçekten çok faydalı olabiliyor. Çocukların gelişiminde küçük bir ilerleme bile aslında kocaman bir adım 🌱
Ama her kurum aynı değil. Bazısında öğretmenler işi gerçekten yürekten yapıyor, emek veriyor, kendini geliştiriyor. Bazısında ise iş sadece “rapor doldurup saat doldurmaya” dönebiliyor, bu da çok üzücü 😔
Ailelerin kurum seçerken öğretmeni gözlemlemesi, çocuğa yaklaşımına bakması, gelişimin düzenli takip edilip edilmediğini sorgulaması çok önemli. İyi bir özel eğitim öğretmeni sabırlı olur, çocukla göz teması kurar, aileyle iletişimi koparmaz, çocuğun en küçük başarısını bile birlikte kutlar 🎈
Eğer bu alanda çalışmayı düşünüyorsan bil ki çok kıymetli ve anlamlı bir meslek. Sabır istiyor, duygusal dayanıklılık istiyor ama hayata gerçekten dokunuyorsun. Kariyer yolculuğunda böyle alanları mutlaka düşün derim, hem insanı büyüten hem de topluma faydası çok yüksek bir iş bu 🌟✨