Biyoloji sınavım kötü geçti (75) sınıfın en inek, öğretmenlere süreli soru soran tipiyim ama 2. kitaplarımı ne yazık ki kötü bir zamanlamayla aldığım için baştan çözerek yazılı konularını kaçırdım. Tabii ki çalışmadığım ve suçlu olduğum için ve düşük gelecek sınavım OBP'yi etkileyeceği için konuşurken gözlerim doldu. Hocanın bana dedikleri aklımda kaldığı kadarıyla:
-ağlamak seni iyi bir şair, yazar yapar ama bir fen lisesinde işin yok
-kesin sen bu kadar ağladığın için ailen de sana rahat rahat kızamıyordur
-gelecekteki eşinle de muhtemelen bu sorundan dolayı tartışacaksın
-bu okula gelmekle nasıl yaptın bilmiyorum ama büyük bir başarı elde etmişsin, belki de hayatındaki tek başarı bu olacak
-böyle ağlamaya devam edersen hiçbir şey olmayacaksın
-herkes hata yapar ki sen hataların en büyüğünü yaptın, şu anda da hâlâ ağlıyorsun, ağlamaya sığınıyorsun
-sen ağlamayı bir kaçamak olarak görüyorsun, ağlamak seni haklı yapmaz
-en iyisi sen sınavlardan sonra 3 4 gün evde ağla, ağlaman bitsin tekrar yanıma gel görüşelim
Adam bunları ve daha kötülerini 10 dakika boyunca koridorun ortasında söyledi.. sadece gözlerim dolmuştu, daha önce hiç karşısında ağlamamıştım... O konuştu ben hıçkırarak ağladım, yüzünde mimik oynamıyordu... Okuldaki en sert hocaların bile ağlayan bir kızı aşağılayacağını düşünmüyorum, çok utanç duyuyorum... Şimdi ne yapmam gerek sizce yana gitmeli miyim... Gidince kesin yine kırıcı konuşacak, nasıl ağlamadan duracağım?
Ben küçükken ailem benim için iyi olduğunu düşündükleri şeyleri istemesem de yaptırdılar, söz hakkım yoktu. Bu yüzden ağlarken ses bile çıkartmam, usul usul akar yaşlar gözümden. Ortada hocadan puan dilenme durumu da yok, hoca çok vicdansız geldi bana haksız mıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer