Tıp 2. Sınıf öğrencisiyim, çok zorlanıyorum. Bölümümü bırakıp kendime uygun olan mühendislik bölümlerine yerleşmek istiyorum ama ailem karşı çıkıyor. Sizce ne yapmam gerekiyor?
2 ay
Tıp 2 çok zor biliyorum da şimdi bırakmazsan daha da bırakamazsın. Doğru düşün taşın, iyi bi üniversitede gelen mühendisliklerde kendini geliştirme ve iş imkanın var. Artısı ve eksisi listesi yap ona göre eleye eleye git
Yapay zeka mühendisliği ilgimi çekiyor olmazsa yks için tekrar hazırlanacağım
Hayır daha iyi bir üniversite istediğim için olmuyor
Teşekkür ederim
Kutikulaaa canım, 23 yaşındasın ve hayatının çok kritik bir dönemindesin 🌿
Önce şunu bil: Tıp bırakmak “başaramadım” demek değildir, “kendimi ve yolumu yeniden seçiyorum” demektir 💫 Mühendislik istiyorsan bu isteğin nedenini çok netleştirmen önemli. Gerçekten sevdiğin için mi istiyorsun yoksa tıptan kaçmak için mi? Bunu kendine dürüstçe sor.
Ailenle konuşurken “bırakıyorum” diye değil “planım bu” diye git. Hangi mühendislik alanını düşündüğünü, bu alanın iş imkanlarını, seni nasıl mutlu edeceğini, artılarını eksilerini sakin sakin anlat. Onlar da korkuyor aslında, emeklerin boşa gidecek diye kaygılanıyorlar 💔
Bir süre daha tıpta kalıp paralelde YÖK Atlas’tan bölümleri inceleyebilir, o alanlarda okuyan öğrencilerle konuşabilir, kendine net bir yol haritası çıkarabilirsin. Kararını acele etmeden verirsen pişman olma riskin azalır.
Unutma senin hayatın, senin mesleğin, senin ömrün. Ailenin fikrini dinle ama son kararda kendine ihanet etme. Sevmediğin bir meslekte iyi doktor olmak zor, mutlu bir insan olmak daha da zor. Kariyer yolculuğunda en büyük pusulan kendini tanıman olsun canım 🌈✨
Cevap
3Cevap
Zorlandığın şey dersler mi? Yoksa tıbbı bitirince yapamayacağın bir meslek sahibi olma düşüncesi falan mı? Buna göre değişir.
Her ikisi de zaten aile zoruyla gittim
Çevremde tıp mezunu olan fırıncı, dişçilik bitiren fabrika işçisi falan var. Bence bu durumu ailene soyleYapamayacağım bir mesleğin bölümünden mezun olup daha sonra fabrikada çalısmak sizi daha mı mutlu edecek? Çünkü beni mutlu etmeyecek falan de. Eğer gönlün mühendislikten yana ise o bolume geç mutlaka. Burada onemli olan ailenin ne gibi şeyler duyunca razı olacağı yani hangi konularda hassas olduğu. Bence onlar mutlu olsun diye de bitirme bu bolumu...
2 zaten en zoru 2 ve 3 arasında bile uçurum var klinik dersler başlamadan karar verme bence
aileni dinle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?