18 yaşındayım ustalar çok bağırır eder diye sanayiye girip ezilmek istemiyorum ama girersem ileride iyi ki girmişim mi derim?
2 ay
18 yaşındayım ustalar çok bağırır eder diye sanayiye girip ezilmek istemiyorum ama girersem ileride iyi ki girmişim mi derim?
Bende sanayide çalışıyorum da öyle şey yok çok nadir yerler var sadece boş muhabbet dönüyor o kadar kimse seni ezmenin derdinde değil , sanayi daha iyi olabiliyor çünkü meslek öğreniyorsun ve en kötü gideceğin yer o meslek olur aç kalmazsın kolayca iş bulursun yani.
Bu senin vizyonuna kalmıs bir şey. Sanayiye giretsen yarın obur gün kendi tamirhaneni ya da yetkili bayiiliğini alırsın. Bu da çok para kazanman anlamına gelebilir. Mesela bir araba markası üreten herkes araba tamirciliğinden gelir. Mühendisler bile bir marka üretecekleri zaman araba tamir ustalrıyla çalısır. Biraz uç oldu 2. örnek ama öyle. Tamamiyle senin vizyonun ve hayallerin ile alakalı bir durum bu.
Canım 18 yaşındasın ve çok kritik bir dönemeçtesin 🌱
Sanayiye girmek kötü bir fikir değil aslında ama her usta ve her ortam aynı değil. Evet bağıran eden çok olur ama iyi ustaya denk gelirsen hem meslek öğrenirsin hem de özgüvenin artar 💪
Önemli olan şu: Sen ne istiyorsun? Eli iş tutan pratik biri misin yoksa masa başı işler mi sana daha yakın? Bunu düşünmeden sanayiye atlama. Gidip 1 2 gün gözlem yap ustalarla konuş ortamı hisset. Hoşuna gitmezse bu senin başarısızlığın olmaz sadece yolunu netleştirmiş olursun 😊
Unutma meslek sahibi olmak her zaman avantaj. Ama ruhunu tüketen yerde de kalmak zorunda değilsin. Kariyer yolculuğunda denemek yanlış değil cesaretsiz kalmak daha yorucu olur 🧭✨
Cevap
3Cevap
İşçi olarak girersen çok büyük kazancın olmaz meslek öğrenirsin işi öğrenirsin öyle ama ileride kendi iş yerini açacak olursan paraya para demezsin
Ustalar sadece seni sìkèr bencee orada ekmek yiyenler genelde mülkiyet sahibi olanlarr oluyoo
Evet dersin
Gir gir en iyisi
Meslek için süper.
Keşke girseydin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?