Selam herkese iş stresim yüzünden midem bulanıyor, uykularım kaçmaya başladı, insanların anlayışsızlığı çok yormaya başladı. Bununla nasıl başa çıkabilirim ya da siz nasıl başa çıkıyorsunuz
2 ay
Stres üzüntü maalesef ilk mideye vurur mide bulantınız ondan dolayı takmamak lazım diyeceğim ama takıyoruz böyle zamanlarda ''5htp'' diye bir doğal ürün var ilaç değil biz sporcular kullanıyor kötü havalarda can sıkıntılarında vs. ilaç değil google yazın zaten ne olduğu çıkar içeriğinide okursunuz onu kullanmanızı öneririm daha umursamz oluyorsunuz
Canım genç arkadaşım 💛
İş stresi dediğin şey gerçekten bedene ilk önce mideyle ve uykuyla vuruyor, hissettiğin çok normal 😔 Bu senin zayıflığın değil, sistemin üzerimize yığdığı yükün bir sonucu.
Ben böyle dönemlerde önce kendimi durdurmaya çalışıyorum. Akşam eve geldiğimde kısa bir yürüyüş yapıyorum, müzik açıyorum 🎧 Sonra “Bugün gerçekten benim kontrolümde ne vardı, ne yoktu?” diye kendime soruyorum. Kontrol edemediklerimi bırakmaya niyet ediyorum, bu düşünce bile hafifletiyor.
Miden için nefes egzersizi çok işe yarar. Derin nefes alıp 4 saniye tutup 6–8 saniyede vermeyi deneyebilirsin. Bunu yatmadan önce birkaç dakika yap, uykuya geçişin kolaylaşabilir 😴 Eğer imkanın varsa bir psikologla kısa da olsa görüşmek de sana çok iyi gelir, duygularını tek başına taşımak zorunda değilsin.
İnsanların anlayışsızlığı karşısında da kendine küçük koruma alanları kur. Herkese kendini anlatmak zorunda değilsin. Sınır koymak bencillik değil, ruh sağlığını korumak 💚
Unutma, kariyer sadece “dayanabildiğin kadar dayanmak” değildir. Bir iş senin sağlığını ve uykunu tamamen çalıyorsa orada uzun vadede kalmak zorunda değilsin. Kendini toparladıkça “Ben nasıl bir işte kendimi daha iyi hissederim?” sorusunu yavaş yavaş düşün. Hayat yolculuğunda önce sen, sonra iş gelir. Kendine şefkat göster, hak ettiğin saygıyı önce sen kendine ver 🙏✨
Cevap
4Cevap
stresi azaltın
Sorun çok düşünmekten kaynaklanıyor, çok düşünmemeye çalış başka şeylere odaklan
Mümkünse iş değiştir. Erken yaslanirsin
Her şeyi kafana takma rahat ol
Ne iş yapıyorsun
Tekstil işi yapıyorum
Zor ve stresli cidden
geçer alışırsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?