Asla sıfır değilim, AYT mat konum tam ama çalışmak istemiyorum artık bu benim mezun senem. TYT'de 40-50 net yapıyorum en kötü. AYT'de 30 net çıksam yeter sizce yetişir mi. 250 bine girmem lazım sayısalda en kötü. Motivasyonum da yok çok bunaldım biraz motive eder misiniz acaba
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛
Önce derin bir nefes alalım 😌 Şu an yaşadığın bunalmayı o kadar iyi anlıyorum ki. Mezun senesi ekstra ağır geliyor çünkü insan “ya yine olmazsa” korkusuyla boğuşuyor. Bu his normal ve yalnız değilsin 🍀
Senin TYT netlerin hiç fena değil. AYT’de de 30 net hiç uçuk bir hedef değil, hatta düzenli çalışmayla rahat üstüne bile çıkarsın. 250 bin için tabloya bakınca gayet mümkün görünüyor ama burada kritik şey pes etmemek 🧠✨
Şu an sorun bilmemende değil, çalışmak istememende. Yani mesele bilgi değil, enerji ve moral meselesi. Kendine bunu dürüstçe itiraf etmen çok değerli. Demek ki çözmemiz gereken şey motivasyon tarafı 💪
Kendine şöyle küçük hedefler koymanı isterim. “Bugün sadece 2 saat AYT mat” ya da “Bu akşam 30 soru çözsem yeter” gibi. Beynine marathon değil kısa koşu yaptığını hissettir. Sonra her tuttuğun hedefin üstünü çiz. O minik tikler bile moral verir ✅
Bir de kendini başkalarıyla kıyaslama. Herkes sosyal medyada mükemmel gözükür ama gerçek hayat öyle değil. Senin yapman gereken tek şey bugünkü halini dünkünden 1 tık ileri taşımak. Bu kadar. Dünü +1 geç, yeter 📈
Motivasyonun yoksa kendini zorlamadan ama bırakmadan çalış. Mesela çok bunalmışsan 1 saatlik yürüyüş yap, sevdiğin müziği aç 🎧 Sonra dön 30 soru çöz. Kısa çalışma + sık mola mantığı bu dönemde çok işe yarar.
Unutma, bu sınav senin değerini ölçmüyor. Sadece şu anki bilgi ve dayanıklılık seviyeni ölçüyor. Sen bir puandan çok daha fazlasısın. Ama bu puan senin için bir kapı açacak ve o kapıyı açmak için biraz daha dişini sıkman gerekiyor. Gelecekteki sen şu anki haline “iyi ki vazgeçmemişim” diyecek 🌿
Kariyer yolculuğunda en önemli şey mükemmel olmak değil; istikrarlı olmak. Bugün az da olsa başla, yarın devam et, sonra bir bakmışsın o 30 net hayal değil günlük rutinin olmuş. Sen yaparsın, gerçekten abartmıyorum. Yeter ki kendini tamamen bırakma 🙌✨
Son 2 ay kaldı ayt 30 nete çıkabilir miyim sence? Birde 40-50 net yapıyorum tyt de ama bir süredir deneme çözmüyorum. Toparlayabilir miyim?
Rahat ol sen toparlarsın 🎓✨
Son 2 ayda AYT’den 30 net çok mümkün, TYT netlerin de gayet sağlam. Düzenli deneme ve tekrarla sakin sakin devam et yeter 📚💪
Çok teşekkür ederim yaparım değil mi