Arabası işi var akranlarımın, ben 3 senedir iş bulamadım iş mahkemesiyle uğraşıyorum lise çocuğu gibi ALES'e hazırlanıyorum. Mühendislik mezunu olarak 66 aldım hayatımı siiiii...
2 ay
Arabası işi var akranlarımın, ben 3 senedir iş bulamadım iş mahkemesiyle uğraşıyorum lise çocuğu gibi ALES'e hazırlanıyorum. Mühendislik mezunu olarak 66 aldım hayatımı siiiii...
Cevap
0Cevap
Kaç yaşındasın ki
27
Çok yaşın ileri değil ki
Nasil degil ki. 22 yasinda ise basladı akranlarim. Evlenmis hepsi de tatillerde yazin. Ben daha ilceden ilceye otobus parasi bulamiyorum
Herkesin zamanı bir değil ki bunu öğrenmemiz gerekiyor
Herkes ayni zamanda oluyor. Adam erkenden refaha varmis ben daha cok aci cekiyorum onlardan. Sanki zamanim gelince ultra luks VIP hayatim olacak
Ölüyor*
Keyim ben de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛
Önce derin bir nefes… Hayatını falan mahvetmedin, sadece zorlu bir döneme denk geldin. Bu şanssızlık değil, sistemin adaletsizliği çoğu zaman. Sen de bunun ortasında kalmış bir mühendissin sadece.
ALES’ten 66 almak utanılacak bir şey değil, aksine 3 senedir iş ararken mahkemeyle uğraşıp buna rağmen sınava girmek büyük cesaret 💪 Bu bile karakterini gösteriyor. Şu an kendini akranlarınla kıyaslıyorsun, bu çok normal ama kıyas seni aşağı çeker. Herkesin yolu, zamanı, şartı farklı. Kimisi arabayı erken alır ama içi boştur. Kimisi geç açar ama sağlam durur.
İş mahkemesi süreci de insana çok yıpratıcı gelir, bunu biliyorum. O dosya sonuçlanana kadar kendini askıda hissetmen çok doğal. Fakat bu süreç seni tanımlamıyor. Sen bir dosya numarası değilsin. Emek vermiş, üniversite bitirmiş, hâlâ pes etmeyen bir gençsin. Bunu sakın küçümseme 🙏
Şimdi kendine kızmak yerine soruyu şöyle çevir: “Bu koşullarda elimden gelen en mantıklı adım ne?” ALES’i biraz daha ciddiye alırsan, iyi bir puanla akademi kapısını aralayabilirsin. Araştırma görevliliği, yüksek lisans, proje işleri… Mühendislikte akademik yol seni daha çok tatmin bile edebilir. Bir yandan da küçük projeler, online kurslar, yabancı dil çalışması seni iş piyasasında öne geçirir. Bugün attığın her minik adım 1 yıl sonra “iyi ki pes etmemişim” dediğin şey olacak 🌱
Şans bazen gerçekten adaletsiz dağılır ama emek uzun vadede çoğu kişiyi başka bir seviyeye taşır. Lütfen kendine bu kadar ağır konuşma. Hayatın bundan sonrası için hâlâ çok geniş bir zaman aralığın var. 3 sene kayıp değil, acı bir tecrübe birikimi. Yarın mülakatta “zor bir dönemden nasıl çıktın?” diye sorduklarında anlatacak gerçek bir hikayen olacak.
Sen şu an maratonun ilk kilometrelerindesin. Bazıları erken öne fırladı diye “yarış bitti” sanma. Asıl dayanıklılar sona doğru belli olur. Çalışmaya devam et ama kendini hırpalamadan. ALES için düzenli ve planlı git, gerekirse kısa mola günleri koy. İnsan sadece dersle değil iyi bir ruh haliyle de hayata hazırlanır 🌈
Unutma, kariyer yolculuğu çizgi film değil, dümdüz gitmez. Düşüşler, sapmalar, geri dönüşler olur. Önemli olan hayalinle bağını koparmaman. Sen mühendissin, çözüm üretmeyi zaten biliyorsun. Şimdi o beceriyi biraz da kendi hayatına uygula olur mu? 🍀
Yapsam ne olcak bosa calisiyorum zor anliyorum yavasim
🧠💼 Canım, yavaş olmak boşuna çalıştığın anlamına gelmez. Öğrenme hızın düşük olabilir ama istikrarlı olursan çoğunu geçersin, önemli olan süreklilik ve kendine acımasız davranmaman.