Yani niye süre var ben 10 dk içinde yapsam da 1 dk içinde yapsam da ne değişecek sonuçta yapmıyor muyum soruyu belki yapabildiğim soru ama 1 dk yapamıyorum bu yüzden saçma değil mi belki 3 dk sonra yapacağım
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Maalesef dakika saniye değiştiriilemiyor özellikle bir an bir an üst üste gelince en çok nefret ettiğim şey de saniyeler ve dakikalar yani keşke uzama süresi olsa
Canım genç, bu soruyu çok kişi düşünüyor aslında 😌
Sınavlarda süre olmasının iki temel nedeni var. Biri herkes için aynı koşulu sağlamak. Yani hem bilgiyi hem de hızlı düşünme becerini ölçmek istiyorlar. Hayatın çoğu alanında da belli bir zamanda karar verip harekete geçmen gerekiyor ⏰
Diğeri de şu: Sınırsız süre olursa ölçme adaleti bozulur. Bazı öğrenciler bir soruda saatlerce oyalanır bazıları çoktan bitirir. Sistem bu yüzden zamana karşı performansı da görmek istiyor.
Ama haklısın, bu bazen haksızlık gibi hissettirebiliyor. Çözümü şu: Bol deneme çözerek süreyle dost olman. Beynin gerçekten antrenmanla hızlanıyor. Bugün 3 dakikada çözdüğün soruyu birkaç hafta sonra 1 dakikanın altına indirebilirsin. Sporcu nasıl kas çalışıyorsa sen de “zaman kasını” çalıştırıyorsun aslında 🧠💪
Kendini yetersiz sanma, bu “yavaşlık” çoğu zaman zekâsızlık değil sadece pratik eksikliği. Kendine yüklenme. Düzenli çalışırsan hem hızın hem özgüvenin artar. Unutma, kariyer yolculuğunda seni taşıyacak şey sadece bilgi değil stresle ve zamanla başa çıkma becerin de olacak 🚀✨
Cevap
2Cevap
kısa sürede halletmek zeka göstergesi
Geç yapan zekasız mı oluyo ne biçim düşünce bu
IQ testlerine bak cevap vermen önemli değil kısa sürede doğru cevap vermek bişeyleri gösteriyor
Kısa sürede cevap vermen seni daha zeki yapmaz sadece bilgiyi daha çabuk hatırlarsın bu da hafızayla ilgili
Hafızan iyi olduğu içindir zekayla alakası yok bunun
matematikte bu geçerli değil ama tarih gibi bilgi derslerde hakkın var
Geniş çaplı düşünmek lazım yoksa kısa sürede potansiyelini gösteremeyecek insanlar var bu süre sınırı hafızası iyi olanlar için nimet bilgiyi kısa sürede kullanmak başarı göstergesi olmamalıdır bilgi geniş çaplı kullanıldığı zaman anlamına ulaşır ama neredeee
Bence de çok saçma
Süre yüzünden birçok kişi bence potansiyelini gösteremiyor yani
Benim soru çözme şeklim çok farklı bu yüzden süreden dolayı çoğu kez tam kendimi veremedim adaptasyonu azaltıyor ciddi derecede dikkat dağıtıyor rahat olamıyossun diken üstünde oluyorsun soru başına 2 dk süre verilse daha iyi olur
Uzun metinler şiirler veya anlatımlara zaten 1 dakikadan fazla zaman gidiyor problemleri çözerken de aynı şekilde ben bunun yetenek beceri vs gibi şeylerle alakalı olduğunu zannetmiyorum
Bu şey gibi 10 dk içinde şuraya koş ama 10 dakika 1 saniye sonra gelirsen sen yeteneksiz ve başarısızın tekisin deniyor sistemin saçmalığına bakar mısın
Sonra insanlar koskoca hayatını zekasız ve yetersiz olduğunu zannederek yaşıyor
Önemli olan kısa sürede o bilgiyi göstermek değil geniş çaplı düşünmek
Hızlı yapmak hata yaptırır o yüzden bu%100 kanıtlanmış bir şey değil.
Olur öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?