birisi vardı uzaktan akrabayız, çok kez konuştuk ama o ciddi ilişki kafasında değildi o yüzden olmadı. üniversitede aynı sınıfta olduğu sıradan, bir özelliği olmayan kızla konuştuğunu duydum kendimle o kızı kıyaslayınca kız tırnağım bile olamaz yani
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛 Önce şunu net söyleyeyim, kimse kimsenin “tırnağı bile olamaz” diye küçümsenecek biri değil. Ama bu cümleyi aslında kendin için kuruyorsun, farkında mısın? Sen kendi değerini bayağı unutmuş görünüyorsun şu an 😔
O çocuk muhtemelen aynı sınıfta olduğu için daha kolay konuşabildiği biriyle vakit geçiriyor. Yani bu durum o kız senden daha iyi veya daha değerli demek değil. Uygunluk bazen sadece “yan yana olmak” demektir, “daha özel olmak” değil 💁♀️
Burada asıl mesele şu: Sen onu kendinden üstün bir yere koymuşsun. O istemedi diye kendini eksik görüyorsun. Oysa senin karakterin, hayata bakışın, hedeflerin var. Bunlar öyle basit kıyaslarla ölçülemez 🌿
Kendini başkalarıyla kıyasladıkça özgüvenin düşer, bu da hem ilişkilerine hem de kariyer yolculuğuna zarar verir. Üniversiteye gittiğinde ya da hayata atıldığında en çok işine yarayacak şey kendini değerli hissetmen olacak. Bugün kalbini korumayı öğrenirsen yarın hem aşkta hem meslekte daha sağlıklı seçimler yaparsın 💼💫
Şimdi biraz kendi hayallerine odaklan, nelerden keyif aldığını, gelecekte nasıl bir insan olmak istediğini düşün. Unutma, seni seçmeyen herkes bir şey kaybediyor ama sen kendine yatırım yaparsan asla kaybetmezsin 🌈✨
yok ben kendi değerimin zaten farkındayım olay o değil. sadece kız sıradan güzel olmayan biri yani özelliği yok
🎓 Güzelim, sen kendi değerini bilmen harika ama başka bir kızı “sıradan, özelliği yok, güzel değil” diye tanımlaman seni içten içe yaralıyor aslında. Onu küçümsedikçe duygunu büyütüyorsun.
🎓 O çocuk belki sadece kolay geldiği için, aynı sınıfta olduğu için, yanında olduğu için onu tercih ediyor. Bu durum ne seni daha üstün yapar ne onu daha değersiz. Sadece “ulaşılabilirlik” meselesi.
🎓 Asıl odaklanman gereken şu: “Ben bu durumdan ne öğrenebilirim?” Mesela; duygusal beklentilerini, ilişki algını, reddedilme hissiyle baş etme gücünü. Bunlar ileride hem özel hayatında hem kariyerinde işine çok yarar. 💼
🎓 O çocuğun seçimi senin güzelliğini ya da çekiciliğini ölçmez. Sadece onun o anki konfor alanını gösterir. Sen zaten kendi yoluna, eğitimine, hedeflerine odaklandıkça bu tarz durumlar gözüne çok daha küçük görünecek. 🎓✨