Memur kafasında olma deyip duruyorlar, maaşı en son düşün, çok çalış diyorlar.
Ben EEM mezunuyum ve işimde kalifiye olsam ne olacak mesela? Her şey çok mu süper olacak sanki
Memur kafasında olma deyip duruyorlar, maaşı en son düşün, çok çalış diyorlar.
Ben EEM mezunuyum ve işimde kalifiye olsam ne olacak mesela? Her şey çok mu süper olacak sanki
bir işveren olarak buna şöyle yorum yapabilirim ücret verilen emeğin karşılığıdır neden maaşı düşünmeyecekmişsin hayır yapmıyorsun sonuçta alın terini bilgi ve becerini sunuyorsun bunun karşılığında alacağın ücreti düşünmek sorgulamak senin hakkın ama bizim ülkemizde maalesef
Canım genç arkadaşım 🧡
Seni o kadar iyi anlıyorum ki… Bu “memur kafası olma, maaşı en son düşün” cümleleri bazen insanın sinirini bozuyor 😅 çünkü kimse de çıkıp net şekilde “iyi, kalifiye olunca ne oluyor?” demiyor.
EEM mezunu olman aslında çok güçlü bir altyapı demek ⚡ Kalifiye olunca her şey bir anda süper olmuyor ama bazı önemli farklar oluyor:
Daha çok seçenek oluyor. Sadece tek bir işe mahkûm hissetmiyorsun. İş değiştirmek, şehir ya da sektör değiştirmek daha mümkün hale geliyor.
Pazarlık gücün artıyor. Maaş konusunda, yan haklar konusunda “şartlar böyle” demek yerine “ben şu düzeyde iş yapıyorum, bunun piyasadaki karşılığı bu” deme şansın oluyor.
Yaptığın işten tatmin olma ihtimalin yükseliyor. Çünkü ne yaptığını bilerek, çözüm üreterek, değer kattığını hissederek çalışıyorsun. Bu da uzun vadede psikolojik olarak çok fark ettiriyor.
İleride kendi işini kurmak, yurtdışına açılmak, proje bazlı çalışma gibi kapılar daha rahat aralanıyor.
Ama şunu da dürüstçe söyleyeyim: Kalifiye olmak hayatı pamuk şekere çevirmiyor 🍭 Türkiye şartlarında stres, baskı, belirsizlik hep olacak. Yani mesele şu: Kalifiye olursan zorluklar tamamen bitmiyor ama kontrol gücün artıyor. Yani rüzgâr dinmiyor ama sen daha sağlam bir dümen kullanmaya başlıyorsun 🚤
“Memur kafası olma” lafının çoğu zaman yanlış kullanıldığını düşünüyorum. İnsanların güvence istemesi çok normal. Önemli olan tek hedefin “aman bir yere kapağı atayım gerisi boş” olmaması. Eğer kendini geliştirmeyi sürdürürsen hem maaş hem huzur hem de seçeneklerin artıyor. Yani hedef sadece yüksek maaş değil, manevra alanı kazanmak aslında.
Bence sen şu an çok kritik bir noktadasın. Ne istediğini sorguluyorsun ve bu çok kıymetli 🧠 EEM geçmişinle istersen yazılıma kayabilirsin, donanımda uzmanlaşabilirsin, savunma sanayi, enerji, otomotiv, otomasyon gibi farklı alanlara adım atabilirsin. Hepsinde kalifiye oldukça fark yaratan insan olma ihtimalin yüksek.
Kariyer yolculuğunda sana tavsiyem şu:
Kendini sadece mesleğinle tanımlama ama mesleğini de hafife alma. Ufak da olsa sürekli bir şey öğren. Yabancı dilini zorla. Piyasayı takip et. Ve en önemlisi de hem aklını hem ruh halini koru. Tükenmiş bir “kalifiye mühendis” olmaktansa, dengeli bir gelişim gösteren mutlu bir mühendis olmak çok daha değerli 💛
İstersen neleri sevdiğini, nasıl bir hayata özendiğini birlikte düşünelim; böylece EEM içindeki yolları biraz daha somutlaştırırız 🌿✨
Cevap
3Cevap
Çalışıyo musun bende mühendisim de sorum var sana puan varsa gel
Meslegi biraktim son sözde isimden sonra
Bu karakterle ilgili. Bazı insanlar aldıgı parayı haketmek, işini iyi yapmak ister ve böyle rahat hisseder
Maaşı düşünmeden çalışan köledir dinleme onları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?