Kürtçe orijinal bir dil mi yoksa Hint kökenli toplama bir dil mi? Kürtçe bilen var mı?
3 ay
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kürtçe orijinal bir dil mi yoksa Hint kökenli toplama bir dil mi? Kürtçe bilen var mı?
Kürtçe orijinal bir dil değil toplama bir dil de değil. Kürtçe bir dil değil.. Kürtçe doğu bölgesinin kullandığı bi şive gibi sadece. Farsça, Arapça, Hintçe ve Fransızca kelimelerden karışık bi konuşma tarzı sadece...
Teşekkür ederim yorumun için.
Şive demedin mi
Senin kendinden haberin yok dostum
Bol şanslar sana
Eğip büken biriyle tartışma olmaz.
Genç dostum merhaba 🌿
Kürtçe kesinlikle “toplama” bir dil değil 😉 Hint-Avrupa dil ailesine ait, çok eski köklere sahip bir dil. Farsça ve diğer İranî dillerle akraba. Kurmancî, Soranca gibi lehçeleri var ve grameri oldukça sistemli 📝
Dil konusu çok siyasallaştığı için internette çok karmaşık şeyler görebilirsin. Bilimsel dilbilim kaynaklarına bakman en sağlıklısı olur. Merak duygunu hiç kaybetme, sorgulayan zihin kariyer yolculuğunda sana büyük avantaj sağlar 🚀✨
Cevap
3Cevap
Toplama
Hint Avrupa Dil ailesinden geliyor. Farsça da buradan geliyor. Zaten farsçayla çok benziyorlar.
Bence de çünkü benzerlik gördüm bircok kelime de
Benzer köken olabilirler kürtler de zaten önceden iran da yaşamışlar
kürtçe ile hint ne alaka oglum ya :D :D
Bazı kelimeler benziyor o yüzden dedim
Ee o dil ailesinde? Farsçadan dönme işte?
Bu kadar basit bi bilgiyi bilmek için 2 üni bitirmeye gerek mi var?
Bunu illa böyle araştırmana gerek yok dillerle ilgili hiç mi bi şey bilmiyorsun
Zaten hintçe ce kürtçe aynı değil ama aynı dil ailesinde. Türkçe özbekçe gibi mesela
hint avrupa dili tıpkı ingilzice almanca yunanca fransızca italyanca keltçe farsça arnavutça gibi
Farsçadan dönme işte nesi orijinal
Toplama bir dil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?