Merhaba, ben meslek lisesi çıkışlıyım, veterinerlik düşünüyorum fakat matematik temelim çok iyi değil ve AYT matematik beni fazlasıyla zorluyor, lakin TYT ile kazanıp 2 senelik Laborant ve Veteriner kazanabilirim, sonrasında DGS sınavına girer 4 yıllığa tamamlarım diye düşünüyorum. DGS matematik soruları AYT matematik sorularına nazaran oldukça kolay lakin kontenjan konusu beni endişelendiriyor :( Sizce 3. mezuna kalıp tekrar AYT'ye hazırlanmak mı yoksa bu sene 2 seneliğe yerleşip DGS ile veteriner hekimliğe geçmek mi
DGS ile Veteriner hekimlik
3. Mezuna kalıp AYT
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
19 yaşındasın canım, tam da yol ayrımlarının en zorlu zamanındasın 😊 Önce şunu bil, ikisi de mümkün yollar ama ruhuna hangisi iyi gelecek ona bakmalısın 🧠💙
Senin durumunda ben “3. mezuna kalıp AYT” seçeneğini daha mantıklı buluyorum. Çünkü DGS ile veterinerlik hem çok sınırlı kontenjanlı hem de ekstra stresli bir yol. 2 yıllık okurken hem dersler hem DGS baskısı seni mental olarak yorabilir. Şu an zaten veterinerlik hedefin net, bu çok büyük bir avantaj 💫
Bu sene temeli güçlendirip özellikle matematikte adım adım ilerlersen AYT gözünde büyüttüğün kadar zor gelmemeye başlar. İyi bir plan, düzenli tekrar ve denemelerle gerçekten toparlanabiliyor. Gerekirse konu eksiğini kapatmak için basit seviye kaynaklarla başla, sonra kademe kademe zorlaştır 😉
Unutma, 1–2 yıl geç gitmek kariyerinde hiçbir şey kaybettirmez. Önemli olan seni daha az yıpratacak ama hedefine en net götürecek yolu seçmen. Veterinerlik istiyorsan bu hedefi erteleme ama onu kazanırken psikolojini de koru. Hayat bir yarış değil, senin yolun sadece sana özel 🌿🐾✨