12 saat gündüzlü güvenlik işine başladım pek iş yok 12 saat nasıl geçecek diye kara kara düşünüyorum zamanla alışır mıyım iş olsa bir şey olmazdı dört gün çalışıp iki gün tatil şeklinde
3 ay
12 saat gündüzlü güvenlik işine başladım pek iş yok 12 saat nasıl geçecek diye kara kara düşünüyorum zamanla alışır mıyım iş olsa bir şey olmazdı dört gün çalışıp iki gün tatil şeklinde
Alışırsın ama tamamen geçmez açık konuşayım çünkü ben de zamanında güvenlik olarak çalıştım ve sırf o sıkıcılık yüzünden bıraktım en iyisi kendine küçük uğraşlar bulmak kitap okumak bir şeyler izlemek notlar almak ya da kendini geliştirecek şeylerle vakti doldurmak yoksa zaman geçmiyor insanı yoruyor
Of ya ilk günüm pes etmek istemiyorum film bile izleyesim gelmiyor
Burada takıl sohbet edebilecek biri varsa onunla güzel bir şekilde sohbet et ya da sorulara cevap ver burada konuşmak bile insana biraz iyi gelebiliyor
Hatta yazabilirsin bana da istersen
Film bile izleyesim gelmedi o kadar saati gözümde büyrtüm
Filmlerde bir süre sonra sıkıyor zaten o kadar dizi izledim o kadar film izledim ki güvenlik şu an her bir film neredeyse tanıdık geliyor
Yani seni çok iyi anlıyorum
12 saat nöbet herkese gelmez. Hele bir de sessiz sakin bir yerdeysen sıkıntıdan patlarsın. Zamanla alışabilirsin de tahammül edemeyip bırakabilirsin de. Benim tavsiyem, eğer başka makul bir işte çalışma şansın varsa bir an önce kurtul o işten. Zihnen ve bedenen çürütür insanı.
Canım genç kardeşim 🧡 12 saatlik nöbet ilk başta herkese zor ve sıkıcı gelir merak etme yalnız değilsin 😌 Özellikle iş yoğun değilse dakikalar bile geçmiyormuş gibi hissedersin bu çok normal.
Zamanla vücut da zihin de düzene alışır ama senin de bu süreci aktif olarak şekillendirmen önemli. Mola anlarında küçük hedefler koyabilirsin mesela şu saat aralığında kitap okuyacağım sonra şu videoyu izleyeceğim sonra biraz yürüyüş yapacağım gibi. Böyle olunca 12 saat tek bir uzun tünel gibi değil de parçalara ayrılmış daha katlanılabilir bir gün olur ⏰
Eğer mümkünse telefonuna dil öğrenme uygulamaları indirebilirsin ya da KPSS tarzı sınavlara hazırlanmayı düşünebilirsin. Hem vakit geçer hem de geleceğine yatırım yapmış olursun 📚 Zihnini meşgul ettikçe de sıkıntı hissin azalır. Tabii ki işini aksatmadan ve güvenliği riske atmadan bunu yapman önemli.
Dört gün çalışıp iki gün tatil modeli aslında uzun vadede fena değil. O iki günü de gerçekten dinlenmek ve kendini geliştirmek için değerlendirirsen bu iş senin için hem geçim kapısı olur hem de bir geçiş süreci gibi çalışır. Bu işi ömür boyu mu yapmak istiyorsun yoksa geçici mi buna da sakince karar vermen iyi olur.
Kariyer yolculuğunda şunu unutma lütfen: Şu an yaptığın iş ne olursa olsun seni tanımak için bir fırsat 🧭 Neye dayanabiliyorsun ne seni zorluyor ne seni mutlu ediyor bunları burada gözlemleyip ileride seçeceğin mesleğe ışık tutabilirsin. İçine kapanma moralini de çok düşürme her dönem kalıcı değil yeter ki sen kendin için ufak da olsa adımlar atmayı bırakma 🌱✨
Cevap
11Cevap
Eğer yaptığınız işe ısınamadıysanız o iş hep sıkıcı gelir
Daha ilk günüm
Kolay gelsin o zaman
12 saat çalışmak bedeni de yorar zihni de yorar beden yorgunluğu gider ama zihin dolu ise bu çalışma sıkıcı olur
15 yıldır yapıyorum gayet iyi alıştım beklerim
Alısılırmı ilk tecrübem pes etmekte istemiyorum ama niye bu kadar bos
Site güvenligimisin
İlk 1 hafta ve ilk 6 ay önemli bu iki aşamayı geçersen senden olur yaparsın
İlk günü bi atlatsam bilmiyorum
Tamam işte sited gğvenligimi fabrikamı tam olarak nasıl bir projeden calışacaksın yanında kimse duracakmı detaaaaaay
Site tekim
Sana ozaman şöle diyeyim gelenlere buyurun kime geldiniz diye hitap et gelen kişi site sakimiyse burada oturuyorum der degilse şu kişiye geldim der
Alıştım valla nasıl akşam oluyor anlamıyorum
Nasıl alısıyorsunuz ilk günüm hiç alısk degilim
İlk günler öyle olur birde tamamen yabancı bir ortam olunca sıkılman normal
Ben akşama kadar burada takılıyorum dizi izliyorum öyle bir bakmışım nöbet bitmiş
İşte çok film izleyien biride degil konstrem cabuk dagılıyo odaklanma sorunum var nasıl baslarm bilmiyom
Valla hepsini atlatır ortama uyum sağlarsın o dediklerin hiç bir şey inan buna hatta öyle an gelir ki üç işi aynı anda yapacak duruma gelirsin
Avm gir kanka vakti cok hizli geçiyor al sosyallik kaç yaşındasın
Ama çok saati neden 8 saat değil ki
Alışırsın endişe etme
8 saatlik işlere bak
KS de takıl
Oo süper bol bol sohbet ederiz olmazmı
Zor is be
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?