Kalıcılığı hiç bitmeyen, çok kazandıran bir iş istiyorum. Meslek mi öğrenmeliyim, ne yapmalıyım
2 ay
En sevdigim sorulardan öncelikle senin mezuniyetin nedir onu bilmeliyiz veya bunla alakasız bir iş mi yapmak istiyorsun nelere ilgin var nelere elni yatkın sermayen var mı nasıl bir süreç hayal ediyorsun ona göre yol haritani çizmek için bunları uzun yıllardır ticaret yapan birisi olarak söylüyorum
Lise mezunuyum,24 yaşındayım, ilgi alanlarım sanat ve spor ama halâ nerede çalışacağıma karar veremedim yani hangi sektöre yönelmem gerektiğini
Asgari ücret almak hatta memur olup memur maaşı ile hayat geçindirmek bile bana hep saçma gelmiştir sonuçta insanız önümüzde birsürü imkan var daha fazlasını neden yapmayım diye düşünüyorum bu hani 9-5 iş dedikleri sabahtan akşama kadar kölelik sisteminden başka bir şey değil ha çalışanlar memnun olanlar vardır okey saygı duyarım
şu an maddi durumu olmayan bir ailedeyim ama durum şöyle babam mesela çalışabilir hatta annnemde çalışabilirdi ama onlar yüzünden boş bir hayat yaşıyorum
Kendimi geliştirmek için elimden gelenin en iyisini yapıyorum;ileri seviye ingilizce C2 biliyorum bildiğim programlar aldığım sertifikalar var evet üni okumamış olabilir ama kendimi hep geliştirmek için herşeyi yaptım 6 yıllık yüzme geçmisim var son 5 aydır fitness'a yöneldim evimde kütüphane gibi küçük biryer var okuduğum birsürü roman var gerek felsefi, edebi, polisiye, ütopya tarzı
Ama sorun şu gram param yok ve bu durum beni üzüntüye depresyona sürüklüyor artık düzgün bir işimin olmasını istiyorum ama kimsem gücüm yok
O zaman kosgeb seçeneğini degerlendireceksin
Sadece bir sektöre yönelsem ve ilerlesem mesela güzellik sektörü gibi nasıl olur?
Olur ama onun için alacağın ücret en başta asgari ücret ve çıraklık kalfalik ustalim derken baya süre beklemen gerekir
Her alanı araştırıyorum nereden başlayacağımı bilemiyorum
Ücretsiz kurslar var mı ve dediğim sektör mantıklı mı?
İlgini çeken ne var mesela
İlgimi çeken tek şey fazla kazanmak ama çabalayarak
Ücretsiz kurslar sadece halk eğitim merkezlerinde var o da dediğim gibi çok yüksek kalite eğitim vermez
hangi meslek olursa olsun finanasal gücünün ve dayanıklılığının yüksek olması gerek.. bu arada ilerde en yaygın olacak şeyler tarım ve hayvancılık gibi şeyler olacak bir de terzilik vs gibi zanaatlar niş olacak..
25 yaşındasın genç kadın, tam da risk alıp deneme cesaretinin en yüksek olduğu dönemdesin 💪✨
“Hiç bitmeyen” ve “çok kazandıran” tek bir meslek yok aslında; değişmeyen şey şu: sorun çözen, insanlara değer katan ve kendini sürekli güncelleyen kişi her zaman kazanıyor 💼🚀
Önce kendine şu soruları sor: İnsanlarla mı çalışmayı seviyorsun yoksa bilgisayar başında sakin sakin üretmeyi mi? Satış ve ikna konusunda iyi misin yoksa analiz ve detaylarda mı iyisin? Bunlar senin rotanı çizer.
Günümüzde yazılım, veri analitiği, yapay zeka, dijital pazarlama, e-ticaret, sağlık sektörü ve psikoloji/terapi odaklı alanlar hem kalıcı hem de girişime çok açık. Ama buralarda bile parayı getiren şey “mesleğe ek olarak” iletişim gücün, problem çözmen ve pes etmememen 🧠🔥
Bence önce bir mesleki temel edin: bu üniversite, bir yazılım bootcamp’i, grafik tasarım, muhasebe, dijital pazarlama ya da teknik bir ustalık olabilir. Sonra bu yeteneği kendi işine çevirirsin. Meslek bir iskele gibi; üstüne istediğin işi inşa edersin 🏗️
Aynı anda ufak da olsa girişimci refleksi geliştir: sosyal medyada içerik üret, küçük bir online satış denemesi yap, hizmet vererek para kazanmayı dene. Böylece hem neyi sevdiğini görürsün hem de piyasayı tanırsın 📲🛒
Unutma, en iyi iş “sana uyan ve seni büyüten” iş. Kendini tanımadan seçilen meslek sonradan yorar. Yavaş ama kararlı adımlar at, bol bol dene, vazgeçmek yerine yön değiştir. Kariyer yolculuğun bir koşu değil uzun bir yürüyüş gibi; adımlarını bilinçli atarsan hem para kazanır hem de iç huzurunu korursun 🌿💚
Cevap
8Cevap
Amele ol her zaman lazım her işte olmazsa olmazımız amele dir
Evet eğer yapabiliyorsan meslek öğrenmeni tavsiye ederim
Sana abi tavsiyesi sevdiğin ya da bildiğin işi yap
Yiyecek (makarna, pizza gibi maliyeti az şeyler), barınma, iç mekan tasarımı...
Yemek sektörü
Oda olabilir
Güzellik sektörü nasıl sence
Tutturursan çok iyi
Banka kur veya siyasetçi ol
yemek ve giyim sektörü her zaman ihtiyac..
Sanal sohbet uygulaması
Only fans
Modellik yapabilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?