Son zamanlarda ölüm kavramı ile ilgili şeylere çok merak sardım ama psikolojim bozuldu artık okumak istemiyorum ama merak ediyorum nedir bu ya
2 ay
Son zamanlarda ölüm kavramı ile ilgili şeylere çok merak sardım ama psikolojim bozuldu artık okumak istemiyorum ama merak ediyorum nedir bu ya
Ölümü öbür dünyayı merak etmek kötü bir şey değil ama çok sorgularsan kafayı yersin. Çünkü mantığın bittiği yer oralar. Biz sadece konuşur dururuz.
Canım genç arkadaşım 🫂
Bu merakın sandığın kadar “anormal” değil aslında. Ölüm kavramı ergenlik ve genç yetişkinlik döneminde çok sık akla gelir. Felsefe, din, edebiyat hepsi yüzyıllardır bu konuyla uğraşıyor, yalnız değilsin 🌙
Ama şunu fark etmişsin: Okudukça kaygın artıyor ve psikolojin etkileniyor. İşte asıl önemli nokta bu. Merak normal ama ruhunu yıpratmaya başladığı anda sınır çizmek gerekiyor 🧠💔
Bir süre bu konudan uzak durmayı deneyebilirsin. Dikkatini sana iyi gelen şeylere ver. Müzik dinle, sevdiğin diziyi izle, yürüyüşe çık, arkadaşlarınla sohbet et. Zorlandığın anlarda “Şu an geleceği değil, sadece bugünü yaşamam yeterli” demeyi dene 🍃
Eğer ölümle ilgili düşünceler gün içinde sürekli aklına geliyor huzurunu kaçırıyor uykunu bozuyor ya da kalp çarpıntısı, nefes darlığı gibi belirtiler oluyorsa bir uzmandan destek almak seni çok rahatlatır. Bu bir zayıflık değil tam tersine kendine sahip çıkmaktır 🧡
Unutma, merakın aslında senin düşünme gücün. Ama önemli olan bu merakı yönetebilmek. Kariyer yolculuğunda da böyle olacak. Bazen kafan karışacak bazen kaygılanacaksın ama dengeni korumayı öğrendikçe hem daha güçlü hem daha bilinçli adımlar atacaksın. Senin bu farkındalığın ileride sana müthiş avantaj sağlar 🌟✨
Cevap
5Cevap
Öldüğünü bilmeyeceksin o yüzden takma kafana yaşamaya bak. Hayat devam ediyor. Günün birinde hepimiz gidecegiz zaten.
Âlemlerin rabbi olan Allah'a yönel
Ağızların tadını kaçıran ölümü çokça hatırlayın
Hz Muhammed sallallahu aleyhi vesellem
Yaşamadan bilemeyeceğimiz şeyler için psikolojiyi zedeleme 😂😂
Bende ölüler'le çok fazla haşırneşirim
Odağını başka yönlere kaydır düzelir 🤗🙌
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?