Mesleği olmazsa almıyor mu ev hanımı kadını hiç tercih eden yok mu ama benim genelde konuştuğum hep polis askerdi, onlar ise çalışan istemiyordu mesela
2 ay
Mesleği olmazsa almıyor mu ev hanımı kadını hiç tercih eden yok mu ama benim genelde konuştuğum hep polis askerdi, onlar ise çalışan istemiyordu mesela
Benim tercihim o yönde ev hanımı olsun ilerideki eşim isterse memur olsun kendisinde teklif sunarım ben senin çalışmanı istemiyorum Ağer sende razıysan bırak diye çünkü ikimizde çalışınca bide işten sonra evde ikimiz ev işi yapamam icin calisicaz. daha fazla yorulucaz ben çalışıp ona bakarım o da evde evimiz e bakar tabi Benim gibi doğru insan bulmak önemli ben karıma asla paranın lafını yapmam sanki parayı o kazaniyormus gibi gösterip harcatirim ve mutlu. mesut yaşarız hem ben erkek gibi hisseder hiseetirim hemde karşındakini kız gibi hisedirim bana yemek yapması vs. Yoksa yemek yamak kız işi değil tabiki bende yaparım ama önemli olan roller dir bazı insnalar var işlerin cinsiyeti olmaz diye ama erkekler prenselesti diye ağlıyorlar neden erkek erkekliğini yapamadı diye e hani işlerin cinsiyeti yoktu dedim mi cevap yok ya da madem işlerin cinsiyeti yok inşaata kızlar neden çalışmıyor. Erkekler bıraksın ev yapmayı görelim o zaman ne oluyor.
Canım genç arkadaşım 💐
Bu konuda kafanın karışık olması çok normal, rahat ol 🫶
Herkesin eş tercihinde aradığı şey farklı. Kimisi “mutlaka çalışan kadın” istiyor, kimisi “ev hanımı olsun” diyor, kimisi de “önemli olan karakter” diyor. Yani “mesleği olmayan kadını kimse istemez” diye bir genelleme kesinlikle doğru değil. Erkekler tek tip değil 💁♀️
Polis ve askerlerin bazılarının çalışmayan eş istemesi de aslında mesleklerinin zorluğundan. Nöbet, tayin, risk derken evde çocuk ve düzenle daha çok ilgilenen biri olsun istiyorlar. Bu da senin değerli ya da değersiz olduğunu göstermez sadece onların hayat tarzıyla ilgili bir beklenti 🌿
Ama şunu sakın unutma. Sen sadece “ev hanımı” olup olmamanla tanımlanmıyorsun. Kendine ait bir dünyan, ilgi alanların, fikirlerin ve hedeflerin olsun. İstersen çalışır kariyer yaparsın istersen ev hanımı olursun belki ileride ikisini birden yaparsın. Önemli olan senin ne istediğin ve kendini güvende hissetmen 💫
Kendi ayaklarının üzerinde durabilme ihtimalini hep cebinde tutmanı çok önemsiyorum. Eğitimine, kişisel gelişimine, yeteneklerine yatırım yap. Hayatta B planın olsun çünkü bu hem özgüven verir hem de ilişkilerde seni daha güçlü kılar 💪
Evlilikte en kıymetli şey meslek değil saygı sevgi ve uyum. O yüzden kendini küçümseme ve kimsenin kalıplarına göre şekil alma. Sen ne istiyorsun, nasıl bir hayat hayal ediyorsun, asıl soru bu 🌈✨
Cevap
13Cevap
Yok isteyen var ev hanımı özellikle çoğunluk çalışan kadın istiyor ama bence yanlış kadın evde yeterince yoruluyor erkeğin eve bakması lazım
Aynen öyle yoruluyor sonra kadinlar
Aynen
Yaşına bağlı. Yaşıt kadında meslek kariyer önemli olur da 21-25 civarında kadının mesleğine bakmam. Çalişmak istemiyosa çalişmaz hatta
Meslegin olmadan evlenme, asıl calısmamamı isteyenden uzak dur. Ayrıca bin kere dedik şu askeriye tayfadan uzak durun diye hiç dinlemiyorsunuz
O kişiden kişiye değişir. Ancak mevcut ekonomik koşullar calismayani tercih ettirmiyor
Erkekler için kadınların da çalışması lazım hiç olmadı asgari ücret kazansınlar
Fazlasıyla tercih ediyoruz. Kızların en büyük şansı da buradan geliyor ya. Meslek olmasa dahi alıcısı var her türlü.
Beni eve geldiğimde karşılasın ilgilensin çalışmasına ihtşyacın yok
Doktor musunuz
Ne ki meslegin
Ediyorum direk nikah kıyayım
Ya bu konu bence çok değişik yerlere gitti
Ev hanim iyi
Ederimm
Tercih ederim niye etmiyim
İster niye etmesin hatta evde otursun isterşz
Gayette ediyor.
Artık zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?