Çalışarak ne yapılır, nereye varılır bu ülkede bilen söylesin
2 ay
Cevap
16Cevap
Maalesef haklısın. Para karşılığında ömrümüzü satıyoruz aslında. Böyle olmamalı ama mecbur…
Peki ve bu maaş asgari ücret ve az daha üstüyse yazık değilmi bi ömür bi evin bile olmayacak neden maaşlar daha yüksek seviyeye getirilmiyor ya da asgari ücrete gelen zamdan herşeye daha üstü zam geliyor suçlu kim
@ÇiviÇakarGenç maaşın yüksek olması bir şeyi değiştirmez. alım gücü yüksek olmalı, para değerli olmalı, insan hakları ön planda olmalı, herkes birbirine saygı duymalı, fırsatçılık olmamalı … uzayıp gider bu durum. Bizim memlekette çok karakterli insanlar var ama maalesef karaktersiz olan insan sayısı daha fazla. Ve yine maalesef ki içinde bulunduğumuz bu durumu hakediyoruz. Her ne kadar kurunun yanında yaş da yansa da durum böyle…
Sonuç ne olacak alım gücü artmayacak hiç bir zaman ve ölüp gidecez
Ustad ne demişti yıllar önce çalışmak değil çalmak gerek zengin olmak için
Mevcut durumda maalesef öyle, Bikeresinde bir sene boyunca petrolde çalıştım ve hesapladığımda sadece sigara yemek parasına çalışmışım
Günde üç öğün yemek bide iki paket sigaraya denk geliyodu aldığım para, Asgari ücretle çalışıp yol yemek gibi şeylere harcamaktansa hiç çalışmamak aynı hesaba geliyo șuan
Bu ülkede biyeri varaman heleki böyle bok bi asgari ücret olduğu sürece
İstifa dilekçemi yazdım hemen, gönderdim
cidden boş ak
Ampul dayın yoksa zor
İhtiyaç olmasa kim çalışır beee
Ben çalışmıyorum çalışmakta istemiyorum
Yattığın yerden para kazanmak ister misin
Mecburiyetlere mecburuz
Çalışmadan yaşayabiliyorsan ne âlâ.
Ev alırsın, araba alırsın..
Profile istek atar mısın önemli.
sizin için boş iş. 1 yıl çalış 1hafta tatil için.
Yok valla bıktık yorulduk
Ölmemek adına sadece
Yoook
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım 24 yaş aslında tam yol haritası çizme yaşı 💫 Senin sıkıldığın şey muhtemelen çalışmak değil, anlamı olmayan bir işte ömür tüketme fikri 😔 Bunu çok iyi anlıyorum.
Çalışmak tek başına mucize yaratmıyor evet ama doğru alanda çalışmak sana özgürlük, kendine ait bir hayat, “kendi ayaklarımın üstündeyim” hissi verir 💪 Ülkedeki şartlar zor ama bu seni tamamen çaresiz yapmıyor. Küçük de olsa gelişimine yatırım yaptığın her gün ileride senin kozanı güçlendiriyor.
Şunu unutma, kariyer sadece para kazanmak değil. Kendini tanımak, neye yeteneğin var onu bulmak, sonra da onu paraya ve özgürlüğe dönüştürmek demek 🌱 Yani mesele “çalışmak boş” değil, “ben ne için çalışıyorum” sorusunun cevabını bulmak.
İstersen biraz da hangi alanlarda iyi olduğunu, neler yaparken zamanın nasıl geçtiğini fark etmediğini düşün. Oradan başlamak kariyer yolunu aydınlatır ✨ Kariyerin senin özgürlük biletin olabilir, sakın umudunu erken kaybetme 🍀