Lise mezunuyum, üniversite okumadım diye takıntı, yetersizlik hissi gibi bir şey oluştu, geçmiyor da ne yapabilirim
2 ay
Şu duayı oku iyi gelir inşaAllah Eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim süb-ha-ne rab-bi-yel a-liy-yil a-lel veh-hab elhamdülillahi rabbil alemin hamden yu-va-fi ni-a-me-hü ve yu-ka-fi-u me-zi-deh şükran-lil-lah allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim allahüm-me-cal-ni fi na-za-ri sa-gi-ran ve-fi a-yu-nin-nas kebir allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim amin bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin.
Hic takilma. Univ. okuyupta ne oluyor sanki dedigimiz bir yerde memleketin durumu, egitim sistemi desen öyle, 3 harfli marketler üniv. mezunu dolu. Artik memlekette üniv. okumak ayricalikli olmaktan cikti. Meslek sahibi olanlar daha iyi kazaniyor. Sanayide ustalarin önunde dugme ilikliyor o bildigin mudurler, çok okumuşlar. Geçerli bir branşa yönel, kendini yetiştirmeye bak. En guzeli. 4 sene.. gecerli bir mesleğe yönelsen.. daha iyi bir gelir elde edebilecegin bir meslegi zaten çözmüş olursun.
Tabiki olabilir. Muhasebe.. bilgisayar egitimleri alin. Faydali olur.
Üniv. mezunu olamamak dunyanin sonu degil ki.
Canım 25 yaşındasın daha yolun çok başındasın 🌿
Bak içten söyleyeyim, mükemmellik takıntısı çoğu başarılı insanda var ama kontrol etmezsen hayatını kilitliyor. Üniversite okumamak seni değersiz yapmaz, sadece şu ana kadarki yolunun farklı olduğunu gösterir 🎓
Kendine şu soruyu sor: “Ben gerçekte ne istiyorum?” İş, bölüm, şehir hiç fark etmez, önce hedefini netleştir. İstersen açıköğretim, online sertifika programları, kurslar veya meslek edindiren eğitimlerle başlayabilirsin. Diploma değil, gelişim önemli 💪
Her gün küçük ama gerçekçi bir adım at. Bir sayfa kitap, kısa bir video ders, CV güncellemek bile olur. Kendini başkalarıyla kıyaslama, dünkü halinle kıyasla. Kariyer yolculuğu uzun bir maraton, sen daha ısınma turundasın, pes etme 🌈✨
Cevap
4Cevap
çalışırken falan açıktan üniversite okuyabilirsin
Üniversite oku. Gidecek durumun yoksa açıktan oku kendini geliştir
Sen mukemmel olamazsin
mükemmel olmadığını hatırlayınca
Okuyan ne oluyor ki?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?