Herkes öyle söylüyor taşra üniversitesinde okunmaz mı? Türkiye'de ilk beş üniversitede okumak şart mı
2 ay
Cevap
2Cevap
Taşra dediğin klasik anadolu şehirleridir mesela sivas yozgat erzurum elazığ malatya kahramanmaraş gaziantep şanlıurfa kastamonu zonguldak bartın burdur düzce karabük sinop kayseri konya kırıkkale kırşehir nevşehir niğde trabzon rize ordu giresun benzeri illerdir bunlardan farklı olanlar eskişehir çanakkale aydın muğla tekirdağ balıkesir manisa bursa kocaeli edirne kırklareli
Saydiklarin hepsi taşra maalesef turkiyede tek İstanbul var
Bu zamanda büyükşehir de okunmaz ayrıca büyükşehir de okusan bile memur olacağının ne garantisi var normal şehirlerde okuyanlarda olabiliyor
Ben zaten tasrada okuyorum
Hatta türkiye de ise yaşanmaz doğu avrupa bile balkanlar bile yani daha iyi bulgaristanda yunanistanda hırvanistanda yaşa daha iyi yaşarsın
maalesef ama herkes gidemez bu bir gercek biraz zor herkes gitse ulke biter tum iyi insanlar giderse biz daha iyi sartlar istiyoruz diyr ama bazilarimi burada ekonomik acidan iyi oldugu icin gidip geliyorlar ben sahsen gitmek isterdim daha iyi yasayacaksam denemek isterdim ama maalesef benim icin zor
Evet buralar belki bir almanya fransa italya ispanya hollanda belçika isviçre tarzı olamaz ama yine türkiye kıyasla bulgaristan yunanistan hırvatistan macaristan romanya estonya buralar türkiyeye fark atar
maalesef ulkemizin guzel taraflari var ama bir yozlasma var bilmiyorun oraya gitsem nasil hissederim
Bulgaristan göçmenliğim var dedemlerden bakacağım şansımı deneyeceğim ben konsolos bilir olursa ab vatandaşı direkt
Mesela taşradan kasıt ne samsun üniversitesi taşra mı veya ondokuz Mayıs
Evet taşra
Değil bence
Türkiye'de ilk 300 e giren universite adı söyle bunlara taşra demeyelim
Ondokuz Mayıs karadeniz teknik bunlar köklü üniler
İstanbul Ankara dışında okuyanlara taşra mualemesi yapmayı bırakmak gerek kalabalığın b”konu çekmek istemediler diye
Ya öylr diyorlarda ben sadece soruyorum okumaya gerek yok mu diye iyi universiteye gidemedikten sonra diye
Saçmalama tabii ki okunur herkes İstanbul'da Ankara'da okumak zorunda değil bu kaprisleri geçelim
Sen nerdesin
Ben mezunum omü malzeme mühendisliği
Su an ne yapiyorsun
Kocaelide bir fabrikadayım
Kac tle maas
78.000
Neden 80 bin degil
Yemek parasi mi kesiyrlar
Allah bol kazançlar versin
Amin teşekkürler sen üni sınavına falan mı hazırlanıyorsun?
Yok yâ vazgeçtim bu cihanı alemden
Nasıl yani okumuyo musun
Okuyom son sinif
Yarin sinav var
Lisedesin yani? sayısal mısın
Yok unideyim bitiriyom🥹
Anladım ne okuyosun ki sen nerede
Turk dili ve edebiyatı zonguldak bülent ecevit universitesi
Senin biri moralini bozmuş soruna bakınca onu anladım zaten bu itülü odtülülerin havasından bıktım
Yok ben üzülmedim kimseye bir şey kanitlamiyorum dogru soyluyorlar zaten ama ben zaten ilgim olan alandayim kitap okumayi siiri cok sevdigim icin buradayim
En azindan kpss calisirim sansimi denerim
Evet kesinlikle çalış pes etme onlar çok biliyo aşağılık kompleksi ezik hepsi
Haklilik paylari var. yani zaman kaybi diyorlar ben boş bir şry yaptigimi dusunmuyorum kendimi kulturel acidan bu surecte gelitirdim bir cok sey okdum baska yorumlamaya basladim bazi seyleri daha olgunlastim bu surecte yani bu isi yapmayacagim belmi ama omrumun geri kalaninda bu benim bir kimligim olacak ve kendimi gelsitirmeye devam edecegim
Bölüme göre değişir bence
Bölümüm su işleri
Atama veya özelde calisma durumlarını bilmiyorum fakat devlette çalışmak istiyorsan diplomanın hiçbir önemi yok
Kpss mi calisayim
Atamalar nasıl
Ben efebiyat okuyom son sinifim
Atamalar çok zor
Okursun ama hiç bir kazanım elde etmezsin
Kazanimi kendim elde edecegim sadece diplomam olsun yinede ben ilgi duydugum alanda kendimi gelistiriyorum
Yani büyük bir il değilse ücra bir ilçeye gitceksen ömründenn geçen boş yıllar olur
Dogru diyorsun murat dayi
Eyvallah kardeş
Rica ederim
Orası nerde ilk kez duyuyorum
Taşra nin anlamını bilmiyirsunhz sanirim
Anlamını bilmiyorum da isim olarak düşündüm öyle bi yer var mı diye
Biliyorum olucaktı
😂😂
Kendini geliştirirsen fark etmez.
Sen kesin taşrada okudun
Hayır. Büyükşehirde okudum.
Ne kadar buyuk yuz olcum kac
İlk 5 demişsin, onlardan biri.
Hangisi 😉
Bölüm önemli üniversite değil
Fakulte demi
Hayır bölüm
Mühendislik fakültesinde bilgisayar mühendisliği okumak var çevre mühendisliği okumak var hangisi daha iyi iş bulabilir
En cok arayan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛 Bu soruyu sorman bile ne kadar bilinçli olduğunun göstergesi 👏
Taşra üniversitesi kesinlikle otomatik olarak “zaman kaybı” değil. İyi hoca bulursan, kendine yatırım yaparsan, kulüplere girersen, dil öğrenir staj kovalar ve proje peşinde koşarsan çok şey kazanırsın 💼📚
İlk beş üniversite tabii ki avantaj sağlar ama tek belirleyici o değil. Asıl farkı senin merakın, çalışman ve çevren yaratıyor. Nerede okursan oku kendine yatırım yaparsan yollar mutlaka açılır. Bursları, değişim programlarını, yüksek lisansı da şimdiden hayal etmeye başla ✨
Kariyer yolculuğunda unutma, etiketler değil emekler konuşur. Sen çabanla her yerden parlayabilirsin 🌟