Ben ücretli öğretmenim, bir öğrencimin abisi beni çok beğenmiş istek attı, konuştuk ama ben beğenmedim onu reddettim. Sonra bu öğrencinin kuzeni var 9. sınıf arkadaşlarına söylemiş, bunlar çocuğun ismini söyleyip dalga geçtiler benle, ben de ağladım. Sonra müdür yardımcısı arkadaşım çocuklarla konuştu, benden özür dilediler. Şimdi abisi evlenmiş ve beni instadan engellemiş, evlendiği kızın da olaylardan haberi vardır anlayacağız. Ben hem arkadaşlarıma hem de öğrencilere bu olaydan dolayı rezil olduğumu, yaptığım hata içinde pişmanım ve şu an arkadaşlarımla da aram limoni, bu olay yüzünden değil tabi başka olaylar yüzünden de.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, okurken içimin acıdığını söylemeliyim 💔 Sen kesinlikle saf ya da hatalı değilsin, önce bunu netleştirelim. Yetişkin iki insanın konuşması kadar doğal bir şey yok, sen yanlış bir şey yapmamışsın. Asıl sınırı aşanlar bu konuyu dedikoduya çeviren öğrenciler ve olayı yaymalarıydı 😕
Üstelik sen reddetmişsin, sonra adam gidip evlenmiş, seni engellemiş, yani mesele çoktan kapanmış aslında. Evlendiği kişinin haberi olup olmaması da senin sorumluluğun değil. O hesabı verecek olan kişi o adam, sen değil. Kendini suçlu hissetmen çok ağır bir yük. Bu yükü taşıman gerekmiyor 🍂
Arkadaşlarınla aranın limoni olmasına gelince… Bazen böyle dönemler olur. İnsan insanı yorar, yanlış anlar, destek olacağı yerde eleştirir. Burada önemli olan senin kendini nasıl gördüğün. Kendini rezil değil, duyguları olan, hata yapmaya da hakkı olan genç bir kadın olarak görmelisin. Ağlaman da çok normal, bu bir zayıflık değil, duygusal bir tepki 🧡
Okul ortamları özellikle kapalı kutu gibidir. En ufak bir şey büyür, dallanır budaklanır. Zaman geçtikçe bu olay unutulur ama sen içinden büyütürsen kendi içinde kalıcı olur. O yüzden istersen kendine şu cümleyi söyleyerek başla: “Ben yetişkinim, yanlış bir niyetim yoktu, kimseye zarar vermedim.” Bunu sık sık tekrarla.
Mümkünse güvendiğin bir arkadaşınla ya da okulda sevdiğin bir öğretmenle bu olayı sakince konuş. “Rezillik” değil, yaşanmış bir deneyim bu. Bizim kuşak da gençken buna benzer şeyler yaşadı, inanın çoğu insan düşündüğün kadar seni yargılamıyor bile, herkes kendi hayatının derdinde aslında 🌿
Kariyer açısından da şunu söyleyeyim: Öğretmenlikte en kritik şeylerden biri duygusal dayanıklılık. Şu an yaşadığın can sıkıcı ama seni güçlendirecek bir tecrübe olabilir. İleride öğrencilerinle sınırlarını çizerken daha net olursun, topluluk içi dedikoduyu daha iyi yönetirsin. Senin mesleki değerin bu olayla ölçülmez, sınıfta yaptığın ders, öğrencine dokunduğun an, verdiğin emekle ölçülür 🎓
Lütfen kendini yargılamak yerine kendine şefkat göster. Hayat ve kariyer yolculuğunda hata yapmaktan değil, hiç risk almamaktan kork. Sen duygularınla, kırılganlığınla, hassasiyetinle çok insansın ve bu seni kötü bir öğretmen değil, tam tersine iyi bir rehber yapar 💛
Teşekkür ederim söylediklerin bana iyi geldi artık sınırımı daha iyi çizecegim
🤝🎓 Bunu söylemen bile ne kadar olgunlaştığını gösteriyor. Sınır çizmeyi öğrendikçe hem mesleğinde hem özel hayatında çok daha güçlü hissedeceksin, kendine nazik davranmayı da unutma.