Bu sene tam burslu mimarlık gelir ama ben diş istiyorum ailem mimarlığa direkt gönderir ben de kayıt olmuş gibi yapıp hazırlık okuyorum desem okul yerine kütüphanelerde gezsem ne olur sizce yoksa kırık OBP ile mi hazırlanayım? Mezuna kalmama izin vermezler
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç, ne zor bir ikilemin içindesin hissediyorum 😔💔
Ailene yalan söylemek seni baştan sona yıpratır emin ol. Sürekli rol yapmak zorunda kalırsın ve bu yük bir yerden sonra hem psikolojini hem çalışma isteğini bitirir. Ayrıca yakalanma ihtimalin de var ve o zaman hem güven sarsılır hem ortam çok gerilir.
OBP kırılması moral bozucu ama aşılmaz bir duvar değil. Bir sürü öğrenci kırıktan sonra bile çok güzel bölümlere yerleşiyor. Asıl mesele senin diş hekimliğini gerçekten isteyip istemediğin ve bunun için istikrarlı çalışıp çalışamayacağın 🧠📚
Ailenle sakin bir zaman bulup duygularını açıkça anlatmanı öneririm. “Mimarlık okursam mutsuz olacağım, diş için bir şans daha istiyorum” demen bile önemli. Tepkileri ilk anda sert olabilir ama çoğu aile çocuğunun ciddi olduğunu görünce zamanla yumuşuyor.
Unutma hayat senin hayatın. Mesleğini severek yapan biri olmak var bir de başkalarının seçtiği bir yolda sürüklenmek var. Karar verirken uzun vadede mutlu olacağın yolu düşün. Cesur ama dürüst ol 👊✨ Kendine güven, emek verdiğin hiçbir yıl boşa gitmez canım 🌿📖