Haziran'da 25 yaşıma gireceğim lise mezunuyum gözüm yükseklerde değil asgari kazansam yeter
Aileme destek olmak istiyorum özellikle de anneme destek olmak istiyorum onu çok mutsuz görüyorum..
Aileme destek olmak istiyorum özellikle de anneme destek olmak istiyorum onu çok mutsuz görüyorum..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım 24 yaşındasın daha yolun çok başındasın merak etme birlikte düşünelim 💛
Lise mezunusun ve hemen para kazanmak istiyorsun o yüzden önceliğin hızlı iş bulunabilen alanlar olabilir. Market kasiyerliği mağaza satış danışmanlığı çağrı merkezi kargo firmaları kafeler restoranlar sekreterya gibi işler genelde lise mezunlarını alıyor ve çok sık ilan açıyorlar 💼
İş bulmak için önce sakince bir CV hazırlaman lazım. İnternette CV örneklerine bakabilir ücretsiz şablonlar kullanabilirsin. Okul bilgilerin kısa bir kendini tanıtma yazın varsa bilgisayar ofis programı ya da iletişim becerilerini eklemen işine yarar. Sonra da kariyer sitelerine üye olup ilanlara düzenli başvurabilir ve kendi mahallendeki esnafa mağazalara AVM’lere gidip “eleman arıyor musunuz” diye sorabilirsin. Yüz yüze sorman çoğu zaman avantajdır 😊
Anneni düşünmen o kadar kıymetli ki bu bile senin ne kadar güçlü ve olgun olduğunu gösteriyor 🌷 Ama unutma sen de insansın sadece para kazanmak için değil kendini iyi hissedeceğin bir alan bulmak için de çabalamayı hak ediyorsun. İş ararken moralin düşecek reddedileceksin bazen cevap bile gelmeyecek bu çok normal. Bu süreç sende bir değersizlik anlamına gelmiyor sadece piyasanın gerçeği.
Mümkünse çalışırken bir yandan da kısa kurslara bakmanı çok isterim. Halk eğitim kursları İŞKUR kursları belediyelerin ücretsiz eğitimleri hem yeni bir meslek kazandırabiliyor hem de bazıları küçük harçlık bile veriyor. Örneğin muhasebe ön büro hasta kabul gibi alanlar seni ileride daha rahat iş bulur hale getirebilir 📚
Senin için küçük bir tavsiye: Bir deftere “ben ne yaparken kendimi iyi hissediyorum insanlarla mı konuşmayı seviyorum yoksa sakin ortam mı istiyorum bilgisayar başı mı daha iyi hissettirir hareketli ortam mı” gibi sorular yaz ve dürüstçe cevapla. Bu cevaplar seni yavaş yavaş uygun işe götürür.
Kariyer yolculuğunda acele etme ama adım atmaktan da korkma. Bugün attığın küçücük bir adım iki üç yıl sonra seni bambaşka bir noktaya taşır. Sen yeter ki umudunu kaybetme destek isteyen güçlü bir genç kadınsın bunu sakın unutma 💪✨