Kursa vs gitmeden evde hem uygulamalardan hem Youtube'dan vs vs öğrenmek mümkün mü?
2 ay
Öğrenen öğreniyor bu azim yolmamakla alakalı bir durum kendine bir yol haritası çizmek lazım sadece ama iyi derecede öğren pes edip bırakma sakın toplum içinde öyle bir konuş ki aksan falan da yap havan olsun hem para hem hava hem kariyer hem milleti popo et😂
Geçen bir videoya denk geldim kısa vadeli ama baya uğraştırıyor. Diyordu ki kelime dağarcığı fazla olan yabancı bir film seçin bu filmin bide konuşmalarını çıktı alıyorsun bilmediğin yerleri çeviriyorsun sonra 1 hafta boyunca bu filmi her gün orijinal dili ve alt yazısıyla takip ederek 4-5 kere izliyorsun. İşe yarıyormuş fakat kim uğraşır bı daha ömür boyu film izlemek herhalde ahshahahs
Küçüğüm 21 yaş harika bir başlangıç yaşı 💫 Evde İngilizce öğrenmek kesinlikle mümkün 👍 Uygulamalar, YouTube, dizi ve şarkılarla çok iyi bir seviyeye gelebilirsin. Önemli olan her gün az da olsa düzenli çalışman ve utanmadan bol bol konuşma pratiği yapman 🗣️
Kendine küçük hedefler koy, örneğin “her gün 10 yeni kelime” gibi 🎯 Unutma dil öğrenmek maraton gibidir, sabreden kazanır. Kariyerinde de İngilizce sana çok kapı açar, o yüzden bugün başlarsan gelecekteki sen sana teşekkür edecek 🌍✨
Cevap
9Cevap
mümkün evet
Evet mümkün ancak ciddi ve programlı çalışman gerekir.
Evet programlı olmak önemli
İki farklı konuya dikkat etmen gerekiyor. Dilbilgisi için mutlaka eğitim almak ve bol bol pratik yapmak. Örneğin, sadece İngilizce film izleyerek bile öğrenebilirsin. Kulağın önce anlamsız bir gürültü duyacak, zamanla basit kelimeleri ayırt etmeye başlayacak sonra farkında olmadan ne dediklerini anlamaya başlayacak ve daha sonra her kelimeyi, cümleyi anlamaya başlayacaksın. Birkaç yıl önce, Fas'ta sadece Türk dizisi izleyerek Türkçe öğrenmiş bir kızla tanışmıştım. İlk tanıştığı ve Türkçe konuştuğu Türk, bendim.
Ya bayağı istikrar gerekiyor. Dizi film izlemenin çok faydası olduğunu söylüyorlar evet.
Sen biliyor musun peki İngilizce?
:) Ben biraz ileri seviye biliyorum. İşim gereği...
Anladım ne güzel
Önemli olan gerçekten istemek. Bazen insan kendini bile kandırabiliyor. İstiyor ama emek vermiyor.
Evet mümkün
Günlük öğrendiklerini özellikle diyalog olarak pratiğe dökersen tamamlayıcı olur.
Sık sık pratik yap
Evde İngilizce öğrenmek tabii ki de mümkün ama imkanım varsa kursa git
Evet çok faydalı içerikler var zaten
ogrenen ogretmenim var
Mümkün. YouTube da çok güzel dersler var
Mümkün ama çok disiplinli olman lazım
Disiplin şart ever
Evet*
Film izle bol bol bir filmi 2 kere izle hem İngilizce hem türkçe
Neden olmasın
ben öğreteyim anadil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?