İngilizce ne kadar sürede öğrenilir çevirmesi zor bir dilmidir.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Öğrenilir ancak ileri düzeyde öğrenmek için ülkesinde kalmak lazım.
Telaffuz geliştirmek ve akıcı konusmak için evet ülkesinde kalmak lazım ingilizce kelimeler üzerine kurulu bir dil gramer ( dil bilgisi) fiiller sıfatlar yüklem kısacası cümle yapısının nasıl oluştuğunu bildikten sonra iş sadece kelime öğrenmeye ve ezberlemeye pratik yapmaya kalır
İleri düzey ingilizce sahibiyim ülkesine 1 kere bile gitmedim. Konuşacak insan bul yeter. Elbette ülkesine gitmek çok avantajlı olur ama şart değildir.
Çalışma yöntemini bulursan öğrenirsin. B2-C1 ingilizcem var ve ne okulda ders dinledim ne öğrenme amaçlı kursa gittim. Dil bu dil. Konuştuğun/dinlediğin/okuduğun/yazdığın her yerde öğrenirsin.
Bende B-2 sertifikası istiyorum
İngilizce öğrenmenin zevkli olduğunu düşünüyorum
Busuu app var ona bak. Piyasadaki kur sistemi çalışan kurslardan çok daha ucuz ve çok daha yararlıdır. (Kur kurslarına gidip memnun kalanı görmediğimden böyle konuşuyorum)
Anladım İngilizce için bol pratik gramer bilgisi ve kelime ezberi yeterli olacaktır geriye bir şey kalmıyor zaten İngilizce zevkli bir dil ve dünyada kolay diller arasında Rusça Polonya Aancayi daha zor goruyorlar
İngilizce’de B1’e geldikten sonrası inanılmaz zevkli oluyor. Ama bak sana bir tavsiye önce grammer ile başlama asla. Ben yaptım bu hatayı sen yapma. Önce konuşarak başla. Bebekler gibi. Grammer sonraki iş. Zaten Türkler bu yüzden kötü ingilizcede. İlk grammerden başladıkları için. Bak hangi şehirde yaşıyorsun? Eğer İstanbul ise sana bir yer öneriyim fazlasıyla yararı olur.
Ayrıca Rusça demişken kiril alfabesi okumak inanılmaz zevkli 😂
Ankara da yaşıyorum B-2 seviyesine kadar Alacam ben bence gramer bilgisi önemli özneler kelime anlamlarını değiştirir fiiller değiştirir çevirme kuralları var yukselm sonrası yüklem öncesi yüklem diye bunlar bilinmeden ingilzcede çeviri yapılmaz
Gramer önemsiz demiyorum. Onunla başlama diyorum. Tahminime göre daha A1’sin sen. B1’e gelene kadar gramere o kadar kasma. Zamanları öğren yeter. Cümle yapısına gelince S+V+O. Budur ingilizce cümle yapısı. İlk başta özne (s) sonra fiil (v) sonra da nesneler falan (o). Misal Sen cevap yazdın. Özne: sen, fiil: yazmak (geçmiş zaman), nesne: cevap. You wrote answer. Wrote: Write (yazmak) fiilinin geçmiş formudur.
Ankara da Spoken Cafe var mı?
Evet henüz A1 Seviyesindeyim daha bişey bilmiyorum kafamın karışmaması için sıra sıra ilerlemem istiyorum ingilzcede
Bu arada gramer için süper bir kitap önereyim. 3 kitaptan oluşan bir seri. Ben 3 kitap sayesinde B1 gramer’i 1 yazda yutmuştum. Sonra az daha kasıp B2 yaptım. C kurunda zaten gramer yoktur.
“Grammarway” kitabın adı. Özellikle 3. kitabı 10 numara. Pdfleri var internette.
B2 seviyesi zormu 4000 kelime içeriyor sanirim
Kitabın ismi nedir
B2 en zor kur geldi bana. C1 daha kolay geldi hani 😂 bu arada kitabın ismi “grammarway”
İnternetten satın alabilirmiyim
Satın da alabilirsin pdf olarak da bulabilirsin.
B2 seviyesine kadar alsam yeter B2yide isterim ama B1'de kalsam o bile yeter
Sertifika alırsam o İelts sınavında basvurabilirm
B1’e kadar kolay B1 orta B2 ve üstü zor.
Ben de IELTS’e hazırlanıyorum 1 senedir. Az kaldı gireceğim
Zor derken kelime fazla olduğu için mi
Yok gramer olarak bahsediyorum. Kelimeleri zaten kolay öğrenirsin meşgul olursan. Bu arada sana başka bir tavsiyem de B1’i bitirince Türkçe sözlük fazla kullanma.
B2 ve i çok zorlarmi
B2 beni zorlarmi çok benim alacağım son seviye
Yani biraz kafan yanar. Dediğim gibi gramer B2 de bitiyor ve asıl konular orada. B2’ye gelince o ana kadar öğrendiğin kuralların aslında kesin kural olmadığını ve bazı durumlarda ihlal edildiğini ve bu durumların neler olduğunu öğreniyorsun. Karışık bir iş. Ama sen B1’e başlayana kadar gramere takma. Basit kısa cümlelerle git. Ve konuşmaya ağırlık ver. Present Simple ile Past Simle’ı öğren gerisini B1’e bırak. Busuu app’i indir sık sık %50 indirimi oluyor o zamanlarda bir üyelik al. İnanılmaz kolaylaştırır işini.
Kursta A1 A2 B1 kolaylıkla sertifika alabilirim yani ama en çok B2 almak istiyorum B2 almanın temeli ise oraya kadar öğrendiklerindir bence B2' konuları nelerdir peki hangi durumlarda kesin kurallar ihlal edilir uzun paragraflar b2demi var
İngilizce matematik kadar kafa karıştırırmı
Şimdi sana B1’e kadar gelecek zaman için future tense kullanılır diyecekler ama present progressive de kullanıldığını görüyorsun sonra conditional 3 var. Biraz karışık. Gelelim mat kadar karışık mıdır diye. İngilizce bir dildir ders değil. Ders mantığı ile bakmamak gerek. Ders gibi görürsen matematikten 1000 kat daha zor gelir. Dil olarak görürsen kolay gelir.
Matematikte formül gereklidir dilde ise kelime bilgisi yeterli olacaktır diye düşünüyorum temelim olmadan bile kısa cümleleri cevirebilirim ama B2 seviyesine geldiğimde benim paragraf okumam ve çevirmem lazım ingilizce paragraflarda kural ihlali yapiliyormu uzun cümleler kuramiyorum çünkü İngilizcede cümlede bir tane kelimeyi bilmezsen ceviremezsin
Sadece kelime bilgisi yetmez. Kendini fazla kasıyorsun. Dil bu dil. Ders değil. Bunu iletişim için öğreneceksin sınav için değil. Yoksa sadece ingilizce testi çözen ama kendi konuşamayan birisi olursun. Mesele paragraf çevirmekse bunu translate programları da yapar. O yüzden kasma kendini. “Busuu” isimli uygulama var indir onu başla ya. Öyle sözlükten bakarak kelime ezberlenmez. Yani ezberlersin de kısa sürede unutursun.
Neden kasıyorum çünkü ya öğrenemezsem diye korkuya kapılıyorum biraz tedirginim ama meraklıyım dil öğrenmeyede ama önüne oroblem çıkarsa yapamamaktan korkuyorum
Kasarsan kesin öğrenemezsin, kasmazsan niye öğrenemeyesin.
Kasarsam neden ogrenemeyim şanslıyım aslında ingilizce kelime üzerine kurulu bir dil
Kasmak derken kendini kasmaktan bahsediyorum yoksa çalışmak anlamında kasmaktan değil.
İngilizce çalışmak zevkli geliyor dimi
Busuu indirdim bu arada yazarakmi öğreneyim
Açıkçası benim kelime harici öğrenecek bir şeyim kalmadı. Pratiğe geçtim ben. Ama dediğin gibi zevkli. Hele ki yabancı oyun olsun dizi olsun anlamaya başlayınca ve yabancılarla konuşmaya başlayınca inanılmaz zevkli hale geliyor.
Busuu tek yazma üstüne kurulu değil. Öğretim şekli çok iyi. 3 günde kiril alfabesi öğrendim 1 haftada da a1 rusça yaptım. Sertifika da alabiliyorsun.
Busuuda çalışırken nasıl çalışılmalı yazarakmi
Uygulama zaten sana öğretecek. Buradan kast ettiğin not almaksa gerek yok. Kelimeler için kendi listesi var merak etme. Sen zaten biraz ilerlet ingilizceni ben sana başka appler de önereceğim.
31 tane kelimeyi öğrenemedim diyor :)
Mikrofnda teleffuzu okumuyor
Not alamk iyidir yine daha iyi anlamani sağlar tekrar yaparsın
Bu yorumdan ekran görüntüsü atamam ama orada her şey var zaten hea ek olarak sen de not al istersen ama gergin olma 😂 relax ol. To be relax
Verim almak önemli
Bak bahsettiğim spoken cafede senin gibi biri vardı. Böyle çok istekli ve kurslara yığınla para dökmüş hatta o just english’e de gitmiş. Kız B1’in ortasına kadar her şeyi biliyor hani test etmiştim. Ama konuşamıyor. A1 bile konuşamıyor. Yalan yok ben de öyleydim. İlk gramer çalışarak başlayan herkeste var bu sorun. Ne zaman ki kız kendisini rahat bıraktı. Ders gibi çalışmadı o zaman ilerlemeye başladı. Temelin olsun sonra biraz gramere ara ver. Ve en önemlisi rahat ol rahat. Sıkı çalışma demiyorum ruh halinden bahsediyorum.
Sıkı çalışmak iyidir ve insanın içinde merak olduktan sonra herşeyi yapabiliyor merak edeceksin o dili o sadece dillerini değil kültürlerinide marak edeceksin insan meraklı olduktan sonra iüstesinden gelir merak erigin birşeye ilgi duyarsın
İngilizce kelimeler üzerine kurulu bir dil. Sadece kelimeleri öğrenerek bile anlayabilecek seviyeye geliyorsun.
İş duzgün bir sekilde kendini ifade etmeye gelince sıkıntı olabiliyor mevzu orada.
İngilizce olumlu olumsuz ve soru cümleleri zamanlaramı ayrılmıştır ingilizcede cümleyi nasıl cevircez Türkçe'ye
Zaten kelimeleri bildigin anda söylemek istedigini yuvarlayabiliyorsun karşı tarafın. Zamanlar vs var. Onlar isin gramer kısmı. Kendine göre kuralları var cümlelerde kullanirken vs vs. Pratik yaptikca kelimelere aşinâlığın arttikça cümlelerde kurabilmeye basliyorsun. Bol bol kelime calisma yabanci birileriyle internet uzeri iletisim. Ingilizce oyunlar oynama gibi aktiviteleri uzun süre yaparsan oldukca ilerliyorsun. Cok yakin bir arkadasim tinderdan yabancilarla konusarak oldukça ilerletti ingilizcesini.
Ben ingilizce kursuna yazıldımda Ücretli Just English acaba sertifika alabilirmiyim
İngilizce öğrenmek bana zevkli ve gurur verici geliyor yani ilgim var
Şöyle bi ekşiye baktim. Hiç hayirli seyler yazmamislar o kursla alakali. Sonunda sertifika vermeyi vaat ediyolarsa alırsın ama iyi araştır derim.
Benimde ilgim var üstüne gitmedim orası ayrı konu 😇😇. Farkli lisandan kişilerle anlasabilmek bile çok güzel duygu ya 😁
Ekşi sözlük genellikle saçma yorumlar vardır geçme notu atmis 60 4 dil becerisi diyorlar haftanın 5 günü gidecem yani 7 ayda öğrenirsin dediler ama dediğim gibi MEB onaylı sertifika almam lazım zaten tüm kurslar milli eğitim bakanlığına bağlı diye biliyorum ama peki şöyle diyim İngilizcemi kolay matematikmi :) bence ingilizce kolay bir dil sadece pratik gerektiriyor
Bildigim kadariyla butun kurslar meb onayli veriyor zaten su an. Bence ikisi de zor değil. Ders aldiğin ogrenim gordugun hocaya bakıyor. Bir de herkesin öğrenme stili farklı.
Pratikle ilerletecegin kesin zaten ingilizceyi ona bende katiliyorum.
Verilen ödevleri yapıp dil bilgisi kurallarıni öğrendikten sıfatlar fiiller falan gerisi sadece kelime öğrenmeye kalıyor benim anlamadığım biz neden okulda öğrenemedik?
Okulda öğrenememe sebebi şu. Sürekli gramere takılı kalıp sadece kurallarini ogreniyoruz. Pratik desen yok. Hani bildigin sadece dili inceliyoruz gibi bisey. Hangi zamanda hangi cümle nasil kullanilir. Sadece kuralini ogreniyorsun. Teorigini yapiyon yapiyon. Pratik yok olsa bile yetersiz. Kelimelerin cogunu bilmiyorsun zaten egitim sistemi de ortada. Hani ingilizce denilen dil diyorum ya sana ingilizce oyunlar oyna kelimeleri merak et arastir. Yabanci insanlarla konus. Bunu 4 5 sene boyunca yap sunu farkediyorsun artik turkce bir kelime gordugunde bile direk ingilizcesi aklindan geciyor bende öyle olmaya basladi. Ama ben üstüne gitmedim gidilse olacakmis demekki
Anlamadan sonra gelen seviye cümle kurma seviyesi ise tamamen bol bol yabanci insanlarla konusmakla alakali. Bir yerden sonra artik nasil yazman gerektigini de cozuyorsun. 😊
Üstüne ne kadar gidersen o kadar başarırsın pratik yapa yapa konuşma biçim bile değişir telaffuzunu geliştirirsin İngilizce şarkı ve dizi izlemek çok faydalıdır hem beyinine daha iyi yerleşiyor hemde ağız alışkanlığın oluşuyor
Neyse ben uyucam😅😅 Olur kafaya takma sen halledersin. Yabanci dizi izle bol bol 😀 Bu ingilizce denilen dil buyutulecek bie sey degil. İlgi alaka pratik kelime bilgisi bunlardan ibaret 😉
Ahaha ayni seyi yazmisiz.😂 Bende yabanci dizi yabanci film ile gelistirdim biraz zaten. Ayrica oyunlarinda bunda etkisi fazla. Yabancı şarkıda dinliyorumm. Dediklerine katiliyorum yani
Birazcık zaman alacak öğrenmek konuşmak ama sabırın meyvesi güzel olacaktır üzerinde durdukça daha çok ilgileniriz yeterki düzgün çalışalım ve keyif almaya bakalim öğrenirken çünkü dil ogrenmek çok güzel birsey. İyi geceler size :))) bende yatym
İyi sabahlar 😅😴
Kursa gidiyorum A1 seviyesi çok kolay geçti kurs sayesinde a2 ye başlayamadım covid oldum erteledim daha da başlamadım
Bende just English kursuna yazıldım A1 zaten bizim hediyemiz dediler B2 seviyesine kadar almayı düşünüyorum Geçme notu 60 dediler bana bakalım görücez ama ingilizce zor bir dile benzemiyor bence matematikle kiyaslasak mata göre kolaydır ve zevklidir
Bende b2ye kadar aldım geçme notu 70 speaking derslerde ise 80 imiş bakalım
Çok zormu sınavlar ya
Ben çok kasiyorum bu konuda kendimi
İşlediiğiniz konular üzerinden bildiğin boşluk doldurma test sınavları 87 mi ne almıştım ben basitti önemli olan öğrenmek anlamak sınavı takma tekrar yap sürekli
Bol tekrar yapmak önemlidir temelden başlayıp gramer ( dil bilgisini) öğrenmemiz lazım sonra kelime ezberleyip cümlelerimizi kurabiliriz sanırım sıra sıra gitmek lazim
Önce temel kalıplar fiiller sıfatlar öğrenilmeli sonra gramer öğrenirsin aceleci olma kursun faydasını göreceksin
YouTubedan da izliyorum daha kursa başlamadım ama şimdiden heyecanlandım kendi kendime cümleler kurmak istiyorum internetten göz gezdiriyorum.
O tarz kur anlaşmalı ingilizce kurslarının sokağından dahi geçmeyin işe yaramaz. Hee amaç sadece yds gibi türk işi bir sınavı geçmekse hani konuşamasam da olur diyorsanız o zaman tamam.
@Kendal_Dagdeviren ben anlaştım kursla derslerim başlıyor ayrıca o kadar kötülediğijiz kurslar sertifika veriyor Cvnizde iş başvurusu yaparken ingilizce bildiğinizi başka nasıl kanıtlayacak siniz tek çare dil bölümü okumak dil bölümü okumak içinde dile hakim olmak gerekir
IELTS sertifikası bütün sertifikalardan üstündür. Bu sertifika için de kurs şart değildir.
@Kendal_Dagdeviren İELTS VE TOELF ne sınavları oluyor
IELTS: International English Language Testing System. İngilterenin yaptığı uluslararası ingilizce sınavı. Dünya üstünde her kurumda geçerlidir. TOEFL ise IELTS’in Amerika tarafından yapılanıdır. O da her yerde geçerlidir.
@Kendal_Dagdeviren İELTS Başvurusu nasıl yapılır peki
Kendi sitesinden yapıyorsun. 2-3 haftada 1 oluyor imtihanları. Writing, speaking, listening ve reading sınavları var. En yüksek puan 9.
Sen öğrenmeye istekli meraklı ol her türlü öğrenilir
Ben şimdi öğrenmek kadar kurstan sertfika alabilirmiyim alamazmiyim o yüzden kastım kendimi ücretli kursa yazıldım biraz tedirginim temelim olmadığı için ama ingilizce öğrenmek bence zevkli sonuçta farklı bir dil ogreniyorsunuz buda size gurur veriyor.
Aynen ama istekli olunca öğrenmeye o istek sana öpretiyor sonrs bi bakmışsın türkçe düşündüğün şrylerin ingilizcesini de söyleyebiliyosun tv de bi cümle duyuyorsun kafanda hemen çevirebiliyosun yani zamanla olan şryler ve birazda işte merakla azimle
Dil öğrenmek bir hobi olmalı ingilizceye ders gözüyle bakılmamalı zaten anne babamız bize ilk anne demeyi öğretti ama biz türkçeyi okulda Ali Ayşe'yi seviyor diye cümle kurarak öğrendik yani önemli olan dil bilgisi kelime öğrendikçe gerisi gelir diye düşünüyorum.
Evet doğru düşünüyosun mesela bende bol bol kelime ezbrrlemek istiyom ama olmuyor çok istemem rapmen o yüzden dizilerden yabancı şarkılardan felan sağdan soldan öyle merak edip bakıyom üstümdeki tembelliği bi atabilsrm anasını ağlatcam ingilizcenin fjfjdjjd
Ben kursa yazıldım sertifika almak istiyorum şu zamanda güzel bir kariyer güzel bir iş ve maaş istiyorsan İngilizce başlangıç şartıdır kelimeler üzerine kurulu bir olduğu için bence kolay bir dil ne kadar çok kelime bilirsen o kadar iyi bol pratik şart dizi izlemek ve şarkı dinlemek faydalıdır ve dik öğrenirken keyif almaya bak farklı kültür ve farklı diller hayatına renk katar bizim Türkler tembelliğinden kaybediyor zaten:))
Aynen
Öyle valla ya
Bir yabancı türkiyede turkce konuşmaya başladığında telaffuzdan onun türk olmadığını anlarsın çünkü ana dili değil sonradan öğrendiği bir dil aynı şey bizim içinde geçerli İngiltereye gitsek ingilizce konuşsak bir ingiliz bizim yabancı olduğumuzu anlar kimse dört dörtlük değil yani o yüzden emeklemeden yürümeye çalışmamak lazım dil öğrenmek biraz sabır işidir hemen öğrenilmez ama öğrendiğinizde gelen o başarının verdiği mutluluk tarif edilemez.
Öğrendin mi sen
Cem yılmazın bu konuyla alakalı fundamentalsları var onları dinlemeni tavsiye ederim
Çok komik aynı senin bahsettiğin konu
Daha temelim bile yok ama şimdiden heyecanlaniyorum öğrenmek için söylede düşün çevrende kimse ingilizce bilmezken sen ingilizce öğrenmek istiyorsun kendini geliştirmek istiyorsun bu güzel bir şey çünkü çoğu kişinin ya imkanı yok ya da iş hayatina atılmış oluyor zaten ama bilmemiz gereken şuki İngilizce her zaman hayatımızda olcak
Benim arkadaşım yabancı bayanlarla yazışarak öğrendi
İlginç kelimeleri tanımak önemlidir tabi ne kadar çok kelime bilirsen o kadar farklı cümle kurarsin İngilizcede temel atmak için dil bilgisi i kurallarımi çözmek lazım
Valla o sözlükten çevire çevire öğrendi
Şimdi bir otelde ön büro müdürü 😁
Yani ingilizce bilen işi kapar ve öğrenmesine keyifli bir dil
aynen öyle bol bol konuşmak gerekiyor
Önce Türkçe öğrenmelisin.
pratikten geçiyor yapmak isterseniz ulaşın
Dil kursuna yazıldımda sertifika alabilirsem güzel olur zormudur okadar
kolay ama konuşman lazım aslında çok kolay bol bol kelime öğrenmen gerekiyor ve bunları pratiğe dökmen. kolay kelime öğrenme yöntemlerini öğrenmen sana kolaylık sağlar. kurstan ziyade pratik yapmak çok önemli. notlarım vardı bulabilirsem aslında çok kolay
İngilizce cümle yapısıni bilsem yeterli bence her seviyede kelime sayısı var A1 500 A-2 1000 B-1 2000 B-2 seviyesi 4000 kelimeden oluşuyor
insanın içinde varsa evet