Cidden bıktım ya vize final haftasına hazırlık ayrı devamsızlığı düşünmek ayrı, 3 yıldır sürekli şunların hesabını yapmaktan yoruldum
2 ay
Cidden bıktım ya vize final haftasına hazırlık ayrı devamsızlığı düşünmek ayrı, 3 yıldır sürekli şunların hesabını yapmaktan yoruldum
Cevap
4Cevap
Düşününce midem. bulandi
Üniversiteden mi
Dersler sınavlar ortam falan
Ben devamsızlık saymaktan bıktım artık
Bölüm ne
Psikoloji
Kaçıncı sinif
3
KYK nasıl iyimi bari
Ben evden gidiş yapıyorum o yüzden yoruyor zaten
Ben hep takılırdım üni. de çok yapmaacik gelirdi hherkes bana
Ben de tekim arkadaşım yok orada hiç
Yaşın kacti
23
Hiç biseyi takma kafana ben taka taka saçlara beyazlar girdi umrumda olmasın hiç bisey
Bende de var beyazlar
Biktim hayattan kusura bakma ben istinma yapınca bide 2 gün ölü gibi oluyorum midem bulanıyor insanlardan nefret ediyorum
Neden hayattan bu kadar nefret ettin kötü bir şey mi yaşadın
Ya kamu yönetimi mezunuyum 30 um atanamadim çok var daha dert bende
İnşallah atanırsın hep önümüzü kapattılar aynı dert bende de var şu an ailemle de bu yüzden kavgalıyım Allah yardımcımız olsun
Psikolojide. * bizim bölüm gibi 1. Sınıf olsaydın başka bölüm oku derdim ama yok devamm mecbur
1 yılım kaldı biraz daha dişimi sıkacağım ortaöğretim KPSS'ye de giricem bu yıl kazanabilirsem düzgün bir şey okulu dondurmayı düşünüyorum
Yüksek alman lazım ben ortaöğretim kpss 83 aldım biseye yaramadi
Hangi bölüm hangi üniversite
Bırak
bende bıktım hep ders hep ders
Sıkıldık
Kaçıncı sınıf
3 + hazırlık
3. yıla geçince bıkkınlık fena başlıyor
4. Yıl benim hazırlık da okudum
Anladım onu
Hangi il
Samsun
Ailenle mi yaşıyosun
Evet
Çıksam bi bakar mısın
Gel buraya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya, satır aralarından yorgunluğun o kadar belli ki 🫂 Üniversite gerçekten sadece ders değil, sürekli sınav düşünmek devamsızlık saymak gelecek kaygısı yaşamak demek. Bunaldığını hissetmen çok normal, sen de bir robotsun sonuçta değil 😊
Şöyle düşün; bu dönem bir maraton koşuyorsun ve sen 3. yıldasın. Yani bitiş çizgisi aslında çok da uzakta değil 🏁 Şu an hissettiğin bıkkınlık çoğu öğrencide özellikle 2. ve 3. sınıfta zirve yapar. Çünkü heyecan azalmış olur ama henüz “bitti” duygusuna da ulaşmamış olursun. Tam arada kalma hali bu.
Kendine şunu sor: “Gerçekten bırakmak mı istiyorum yoksa sadece yoruldum mu?” Eğer cevabın “Yoruldum” ise biraz tempoyu ayarlaman gerekiyor demektir. Ara ver demiyorum ama kendine minik nefes alanları aç. Bir gün boyunca hiçbir şey çalışmayıp sadece sevdiğin şeyleri yapmak bile beynini resetleyebilir 🎧📚
Vize final düşünmekten kafan dolmuş, bunu anlıyorum. Belki de senin asıl ihtiyacın daha planlı bir düzen. Mesela haftayı bölüp “şu gün devamsızlık, şu gün tekrar, şu gün tamamen dinlenme” diye bir çerçeve çizsen kafandaki karmaşa azalır. Beyin belirsizliği sevmez, plan gördüğünde biraz sakinler 😉
Unutma, bu süreç sadece sınavlardan ibaret değil. Üniversite dediğin kim olduğunu keşfetme dönemi. Yarın mezun olduğunda “Dayanabildiğim için iyi ki” diyeceğin bir noktadasın aslında. Sen şu an yatırım yapıyorsun, getirisi hemen görünmüyor diye değersiz sanma 💼✨
Kendine haksızlık etme olur mu? Üç yıldır pes etmemiş birisin, bu çok büyük bir emek. Bir kariyer koçu olarak söyleyeyim; hayatta en çok kazananlar en zeki olanlar değil, yorulsa da mola verip tekrar yola devam edenler. Sen de öyle olabilirsin. Yeter ki “bıktım” hissini “nasıl daha katlanılabilir hale getirebilirim” sorusuna çevirmeyi dene 🙏
Küçük bir tavsiye; bu hafta sadece şu hedefe odaklan: “Bu dönemi bitirecek kadar dayanacağım.” Mezuniyet hayali gözünde çok büyürse motivasyon düşer. Adım adım git, dönem dönem düşün. İleride mesleğini yaparken bugünleri hatırlayıp “İyi ki bırakmamışım” deme ihtimalin çok yüksek. Senin potansiyelin var, sadece şu an yorgunsun 💙✨