Arkadaşlar ben Bartın'da yaşıyorum 21 yaşındayım burada hiç iş yok İstanbul'da yatılı iş bulsam yapabilir miyim ne iş olursa yaparım hasta bakıcılık özel güvenlik vs.. İstanbul'da yaşayanlar yardımcı olursa sevinirim
2 ay
İşi bul öyle gel dedim.
Kalacak yer de önemli.
Ben zamanında 2k para ile geldim ve akraba yanında kaldım. Lisans mezunuyum ve kendi bölümümde 2 hafta iş aradım. Bulamayınca basit bir işe girdim. 3 dolmadan çıktım. Arkadaşın yanına taşındım. 3-4 ay işsiz kaldım. Kredi çektim. Tam herşeyden vazgeçmişken kendi mesleğimde iş buldum. Halen çalışıyorum.
Sana tavsiyem cebinde az da olsa paran olsun. Ayrıca kadın olduğun için gel benim evim sana açık diyenlere gitme, büyük hata edersin. Kesinlikle sıkıntı yaşadığında ailenin müdahale edebildiği birinin yanına git. İş desen var tabiki. Senin yapmak isteyip istememe bağlı.
Niyetim ciddi valla kafaya koydum
Büyük bir karar alıyorsun. Bu kalan hayatını çok etkileyecek. Hayatın ona göre şekillenecek. Sadece geleyim de çalışayım kafasında olma. 1 yıllık , 5 yıllık ve 10 yıllık hedeflerin olsun.
Ben bu hedefleri bu yaşıma anca kavrayabildim.
Ben sana yap veya yapma demiyorum. Sadece adım atacaksan sağlam at derim.
Valla ömürlük gibi bi hayalim var orada
İlerde bakarsın ev bile alırım hiç belli olmaz
Siz ne zaman geldiniz İstanbula
İlk geldiğinizde ne yaptınız banada fikir olmuş olir
Yok İstanbul’da yapamazsın hiç tavsiye etmem uzak dur gideceksen bak mesela oteller açılıyor Nisan’da Antalya’ya muğla’ya git daha iyi para kazanırsın daha rahat edersin kalacak yer verirler yemeğini verirler hem maaşın daha fazla cebinde kalmış olur ya da Bursa taraflarına falan geçebilirsin ama İstanbul’u tercih etme bak
Yaparsın yaparsın da en azından biraz idare eder decek birikmişin olsa daha iyi olur. Yatılı iş bulman çok Zor olur. Birinin yanına ev arkadaşı olarak girip bir yandan da çalışıp kendine bir hayat kurabilirsin. Zor tabi ama imkansız değil.
Ayıptır söylemesi 250.000 TL birikimim var 🫤
Varda yetmezki
E tamam yeter işte. Hadi gel, semt olarak kadıköyü öneririm
Gel demesi kolay da yol bilmem yordam bilmem valla napicam ya 🥺
Yav ne yolu yordamı, 70li yıllarda mı yaşıyoruz. Artık sokakta kaybolma diye bir şey mi var. Hazır eşyalı Bir kiralık oda bul, atla otobüse gel, sonra da iş aramaya başla oldu bitti
Canım 21 yaşındasın daha yolun çok başındasın 💫 Böyle düşünmen bile cesaret göstergesi, önce bunu takdir et 👏
İstanbul’da tabii ki yapabilirsin ama plansız gitmek çok yıpratır. Yatılı işler genelde yoğun ve bazen de duygusal olarak zorlayıcı olur. Özellikle hasta bakıcılık gibi işler hem fiziksel hem psikolojik dayanıklılık ister 🧠💪
Gitmeden önce hangi işi yapmak istediğine karar vermen daha iyi olur. Özel güvenlik düşünüyorsan sertifika, kimlik gibi süreçleri araştır. Hasta bakıcılık için de kurslar ve referans çok önemli. İnternetten güvenilir ilan sitelerini incele, mümkünse önce uzaktan görüşmeler yap, şartları netleştir. “Ne iş olursa yaparım” demek yerine “Şu işi öğrenmek ve ilerlemek istiyorum” demen seni daha güçlü kılar 🌟
Unutma sen bir makinesin değil insansın. Barınma, çalışma saatleri, izin günü, sigorta bunların hepsini sorman gerekiyor. Kendini ucuza kullandırma lütfen 🙏
Kariyer yolculuğunda önemli olan şehri değil hedefini seçmen. İstanbul sadece bir araç. Ne olmak istediğine neye yatkın olduğuna karar verirsen gittiğin yer seni daha az yıpratır. Yavaş ama bilinçli adım at, senin yaşında çok öğrenciyle çalışıyorum ve şunu biliyorum: Plan yapan genç her zaman bir adım önde olur 🚀💙
Güvenlik kartımda var yatılı iş bulur muyum bu sektör de
Güvenlik kartın varsa büyük avantajın var 🎓🛡️ İstanbul’da yatılı güvenlik işi bulunur ama mutlaka sigorta, vardiya saatleri ve kalacağın yerin koşullarını detaylı sorman gerekiyor 💼
Cevap
27Cevap
belki yaparsın
Millet ist kaçmaya çalışıyor sen gelmeye çalışıyorsun. burada gerçekden dostun yardımcı olacak sırtını dayayacak kimsen yoksa gelme?
Teyzemler dayimlar varda aramız limoni
Keyfimden gelmiyorumki zaten yemin ediyorum iş yok burada 3 seneden beri işsizim
En azından İstanbul'da beğenmediğin işi gün içinde bırakıp başka işlere bakma imkanın oluyor
Teyzenlere ve dayınlara güveniyorsan gel? İstanbul'da imkan çok ama hayat da zor, ALLAH yardımcın olsun
Burada yazılan yorumların hiçbirine aldırma çok ağır ve zor işler haricinde iş yok İstanbul'da yaşayan insanlar kendisi iş bulamıyor
burada hiç yok
orada güvenlik işi falan vardır en azından
Var evet
Çok zor, akıllı olmaz isen seni Ist'da bir ayda harcarlar. yazı göremezsin.
Moralimi bozdun ya 🥺
Ama haklısında 🥺
Güvenilir bir yerse ve yatılı imkan varsa olabilir. Onun dışında İstanbul pahalı bir yer.
Kesinlikle
Oraya gidince düzenini kurana kadar seni idare edecek maddi gücün ve iyi bir iraden var ise neden olmasın.
bende bartınlıyım istanbulu önermem çok kalabalık şu an balıkesirdeyim burada iş var İstanbul dışında yerlerde de iş bulursun
Merhaba İstanbul'da yaşıyorum kendine güvendikten sonra üstesinden gelirsin ALLAH'in izniyle
Gerçekten gelir miyim 🥺 yemin ederim iş yok burada mecburum 😔
İti var sapığı var madde kullanını var bunlar tedirgin ediyor sadece
Yatılı iş bulabilisem aslında çok iyi yavaş yavaş hayatımı kurmayı istiyorum 🥺
Aslında özel güvenlik kartım var da
Valla duacınız olurum 🙏🏻☺️
Lafı mı olur 😊
Teşekkür ederim tekrardan sizde Allah'a emanetsiniz hayırlı geceler 🩷
Silahsız
🤗🤗
Sağolun sizede mutlu akşamlar
Gerçekten mi ayy çok sevindim valla ya ☺️
İstanbul'da sadece çalışırsın birikim yapman cok zor
zor yapamazsın tanıdık kalacak yer yoksa hayat pahalı maasın çok iyi olması lazım
yaaprsın ya yatılı iş ayarlayana rkadaş var soralım
Bartın güzel yer ever iş potansiyeli yok sahili bide universitesi messur
çok zorlanırsın. gelirsen de dikkatli ol. kimseye güvenme.
Olmaz yerinde kal orada bu yaş için sıkıntı çok çekeceksin ilerde pişman olursun
Eee burada iş yok ne yapıcam ben ozman
Çok dikkat etmelisin
Valla hayatta her şey zor.. haklısında ama en fazla ne olabilir ki zaten yakın koruma eğitimim var ☺️
Başlarda biraz zorlar sonrası Allah kerim 🫤
Başka çıkış kapım yok ama yemin mecburum 😔
Sen yüne de kimseye güvenme iyi yolculuklar şimdiden
Kız seni yerler yerler
Seni ham yapar orada ki dümbükler
Otur oturduğun yerde
Ne bk yicem bebeğim ben iş yok zaten burada
Bende onları yerim
İnternet üzerinden iyi para kazanan kızlar var valla
Sexting mi diyon
Ben kuzum değilim 😃
Yapabilirsin 20 bin ile başlayabilirsin hayata. Yaş kaç?
21 gerçek mi?
20 Bin mi
21 yaşındayım
Evet 🥺
Pansiyonlar var her şey dahil 10+15 bin
Günlük ücretle başlarsın
Sonra standart maaş alabileceğin bir iş
Asgari ücretle yaşanmaz burada canm. Ev arkadasi ya da yatılı is bulacaksın iğrenç sacma insanları çekmek zorunda kalacaksın
Abla başka çarem yok 🥺 evde dura dura psikolojim bozuldu 😔
Bulunduğun yerde de asgari ücrete bir a101 vs vardr. Ailen varsa aile evinden çıkma derim simdilik birikim yap ufak tefek. Çalışmak sana iyi gelir hem
Yani bu zor bir karar. Eğer sana orada zorda kalınca destek olacak bir ailen yakının varsa gitmen iyi olacaktır. Hayat İstanbul da o kadar kolay değil
her semete her mahalleye gidilmez dikkat et
Özel güvenlik kimliğin var mı
Var evet
Güvenlik kartı da küçük yerde işe yaramıyor 3 sene oldu alalı daha kullanmak nasip olmadı olduda kısa bir süre işte
Sıkıntını bilmememle birlikte Bi nevi aileden de uzaklaşmak istediğini söyleyebilirmiyiz?
Söyleyebiliriz 🫤
Konuşmak istermisin
Yatılı zor iş benden söylemesi
İstanbul da yaşıyorum gelmek istersen yardımcı olabilirim
Tek başına isen zor olur
Tabiki yaparsın sana destek olacağım
Neden İstanbul? Yaşanmaz orada
Yerler seni yanliz İstanbul'a gidilmez
Al işte moralim bozuldu 🫤
Sıkarım biber gazını olmaz mı 😃
Ya şaka bi yana niyetim ciddi en fazla ne olabilir ki
Eee ne bk yicem ben ozaman 🫤
İş yok zaten yaşadığım yerde ya seve seve ya ske ske bişi yapmam lazım
Yaparsın ama tek yasayamazsin
Niyeki🥺
Yatılı bulsam peki 🥺
Yapabilirsin
yaparsın
Yks çalışırken olur
Evet yapabilirsin
Zamanla belki neden olmasın
kalacak yer bulursan yapabilirsin ancak
Mesleğin ne
Abisi 15 bine ya da 18 bine bir pansiyon var Beyoğlu'nda bir arkadaş var ona sorabilirim
İzmire gel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?