Ben bir iş yerinde sigortasız çalışıyorum. Geç gittiğim için tutanak tuttuklarını söylüyorlar. Bu mümkün mü? Tutsalar bir şey olur mu?
2 ay
Ben bir iş yerinde sigortasız çalışıyorum. Geç gittiğim için tutanak tuttuklarını söylüyorlar. Bu mümkün mü? Tutsalar bir şey olur mu?
Sigortasız çalışıyorsan öyle bi şey yapamazlar.. git şikayet et görsünler kim kime tutturuyor.. hatta 2 yıldır sigortasız çalışıyorum de aldıkları ceza fena olacaktır
Hiç bir şey olmaz aksine onlar ceza alır 😂 korkutmak için yapmışlar bence sana.. bir bir mobingtir üstüne gelirler seni rahatsız ederlerse ara SGK yi bak neler yapıyorlar onlara.. maliye bir yandan SGK bir yandan
170 arayıp ihbar et, seni kimse sigortasız çalıştıramaz.
Hem kendi emeğine, hem sağlığına hem de geleceğini güvence altına alan sigortalılık sürecini tehlikeye atıyorsun.
Canım genç arkadaşım, zor bir durumdasın farkındayım 😔
Sigortasız çalıştırılman zaten başlı başına yasa dışı. Evet işveren geç kaldığın için kendi içinde tutanak tutabilir ama senin sigortasız çalıştırıldığın gerçeğini bu hiç değiştirmez. O tutanakla seni tehdit etmeye çalışırlarsa korkma, yasal olarak haksız olan taraf onlar.
İstersen alo 170’i arayıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na durumu sorabilir ya da şikayette bulunabilirsin, ismini gizli de tutabiliyorlar 👍 Sigortasız çalışmayı kabul etmek uzun vadede seni çok yorar emeklilik hakkın yanar sağlık güvencen olmaz.
Kariyer yolculuğunda ne olursa olsun hakkını bilen biri ol, emeğinin karşılığını almak senin en doğal hakkın 💪✨ Unutma, düzgün ve şeffaf işverenle çalışmak hem ruhuna hem geleceğine iyi gelir 🌿🎓
Cevap
7Cevap
Şirket içi performans değerlendirmesidir o sgk ile alakası yok 3 tane de paketlerler. Ki sigortasız isen bu daha kolaydır.
Tutanak sadece şirketi ilgilendiren bir durum seni çıkardıklarını sigortaya bildirecek değiller üç olunca işten çıkartırlar
Tamam de geç bir halt olmaz. Sigortasız neden çalışıyorsun
Tutmazlar sen şikayet et
Olmayan bir insana ne tutanagı gecerki
yooo
olmaz :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?