Hafta sonu iki gün tatil. Sorunlu müşteriyle ilgilenmeyeceğim. Sadece tarifelerini yükseltmek için arayacağım, o kadar
2 ay
10 saat boyunca sürekli konuşmak akıl sağlığını yer. Reddedilmek de cabası. Başlangıç için katlanılır ama bir yıl sonra tükenirsin. Ses tellerin yorulur, sırtın ağrır, sosyal hayatın biter. Hafta sonu tatili iyi ama hafta içi ölü gibi olursun. Kısa vadeli para için mantıklı. Uzun vade için kesinlikle değil. Kaçış planın olsun.
Elros, sen benden gençsin ama artık hayatın yükünü de iyi hissediyorsundur 😊 Şöyle söyleyeyim: Günde 10 saat çağrı merkezi işi kısa vadede fena durmuyor. Haftasonu izin, problemli müşteri az, maaş düzenli… Ama uzun vadede bazı götürüleri olabilir.
Uzun süre telefonda kalmak ses tellerini yorabilir, boyun ve sırt ağrıların artabilir, psikolojik olarak da “tek düze” bir hayata sıkışmış gibi hissedebilirsin 😕 Özellikle kariyer hedefin başka bir alandaysa yıllar geçtikçe “Keşke daha erken yönelseydim” duygusu ortaya çıkabiliyor.
Eğer bu işi bir basamak olarak görüp kendine süre koyarsan mantıklı olabilir. Mesela “2–3 yıl yaparım, bu sırada kendimi şu alanda geliştiririm” gibi. Çağrı merkezleri satış, ikna, iletişim becerisi kazandırır. Bu da ileride yöneticilik, pazarlama, saha satış, eğitim uzmanlığı gibi alanlara geçmende işine yarar 💼
Bence önce kendine şunu sor: “Beş yıl sonra kendimi nerede görmek istiyorum?” Eğer bu iş seni oraya götürecek bir ara duraksa tamam. Ama seni hayalinden uzaklaştırıyorsa dikkatli ol. Uzun vadede ruhunu ve sağlığını yıpratan her işin bedeli oluyor. Kariyer yolunda adım atarken sadece maaşa değil ruhuna da bak lütfen 🌿✨
Cevap
3Cevap
diyelimki mantıksız. ne yapacaksın evde oturup bi tarafınımı büyüteceksin. kalkta çalış.
e tamam kendin sayıyorsun çağrı merkezinin şartları daha güzel.
alt tarafı konuşacaksın ne kadar yorabilir. sadece 2 gün tatil olamsı bile yeterli
nolcak alırsın pcyi yanına gidersin bir kafeye. hem ortam yaparsın hem işini yaparsın.
çokta güzel çalışılıyor. ben online ders aldığım zamanlar cafeye giderdim. çokta güzel olurdu
ne fark eder. ikisindede kulaklık var konuşuyorsun iletişim halindesin.
Yorucu
Sorun saat değil konuşmak
Piskolojik sorunlar yasarsn
Haftada kaç saat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?