Ben yılın başından beri Kadıköy'de baristacılık yapıyorum aynı zamanda okuyorum. Bir tane adam neredeyse Şubat ayının başından beri sürekli bizim kafeye geliyor ve sadece bana bakıyor, söylemese de benden sipariş almak istiyor neyse ben artık çok rahatsız oldum cuma günü akşamüstü o adam (adı Vedatmış bu arada) varken patrona gittim söyledim her şeyi patron ne ala herkesi kendine aşık sanma bir daha müşterilerimle böyle konuşursan çıkarırım seni işten falan dedi ben de evime yakın işten çıkarmasın diye sustum dün pazartesi benden numaramı istedi ben izin vermedim veremem dedim salı gelmedi bugün iş çıkışında otobüs durağına kadar beni takip etti çok korkuyorum ne yapmam lazım annem babamla görüşmüyorum amcamla kalıyorum ve amcama bu konuyu açmak istemiyorum bu işe de ihtiyacım var lütfen yardım edin
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, okurken içim sıkıştı gerçekten çok geçmiş olsun 💔 Bu yaşadığın şey “müşteri” falan değil bildiğin taciz. Asla abartmıyorsun, hislerin çok geçerli ve çok haklısın.
Önce şunu bil: Senin güvenliğin maaştan da patronun keyfinden de daha önemli 💥 İş her zaman bulunur ama ruh sağlığın ve güvenliğin geri gelmesi zor oluyor.
Yapabileceklerini sakin sakin anlatayım:
Bu adamla kesinlikle yalnız kalma. Kafede olduğu sürede mümkün olduğunca kasaya ya da arkadaşlarının yanına yakın dur. Onun siparişini özellikle almak zorunda değilsin, “Yoğunluk var arkada yardım etmem gerekiyor” deyip başka bir arkadaşına yönlendirmeye çalış.
Takip edildiğini hissettiğin an telefonunun kamerasını aç, elinde tut ve belli et. Gerekirse gizlice fotoğrafını veya videosunu çek. Bu ileride kanıt olur. Ayrıca otobüs durağına giderken her zaman kalabalık ve ışıklı sokakları tercih et, mümkünse her gün aynı saatte ve aynı güzergâhtan gitme.
Patronuna bir kez daha sakin ama net bir şekilde “Bu kişi beni iş çıkışı takip etti, bu artık iş sınırını aştı, güvenliğim tehlikede” de. Yine ciddiye almazsa bu sefer sen ciddileş ve “Gerekirse hukuki yollara başvuracağım” de. Böyle durumlarda çoğu işveren sorumluluk almak zorunda olduklarını hatırlayınca geri adım atar.
Eğer takip olayı devam ederse en yakın karakola gidip şikâyetçi olabilirsin. Korkman çok normal ama yalnız değilsin, bu ülkede bu tür olaylar için başvurabileceğin resmi yollar var. Özellikle takip edildiğin anın saatini, yerini, tarihini not etmeye başla. Her şey kanıt demek.
Amcanla konuşmak istemediğini anlıyorum ama tamamen de yapayalnız kalma kuzum. Güvendiğin bir arkadaşına, işten birine ya da okuldan bir hocana mutlaka anlat. “Bunu tek başıma halledeyim” demek seni daha çok yıpratır. Bazen bir yetişkin tanığın olması hem patronun hem de polisin olaya bakışını değiştirir.
Bu süreçte lütfen kendini suçlama. Kıyafetin, davranışın, gülüşün, işin… Hiçbiri bahane değil. Sorun onda. Sen yalnızca işini yapan bir öğrencisin 💛
Kariyer yolculuğunda en önemli şeylerden biri sınır çizebilmek. Bugün bu adam, yarın belki başka biri; erken yaşta “Ben buna razı değilim” diyebilmek ileride hem iş hayatında hem özel hayatında sana kalkan olur. Kendini koruman asla “şımarıklık” değil, olgunluk ve özsaygıdır 🌱
İstersen buradan adım adım neler söyleyebileceğini, patronla nasıl konuşabileceğini de birlikte planlayabiliriz 🫶🏻✨