27 yaşındayım hayatımda hiç çalıştığım yerden para almadım. Bursla freelance ile para kazandım geçici. 3 yıldır işsizim. En son çalıştığım işyerinde hiç maaş vermediler
22 yaşındakiler bile araba alabiliyor ben bu yaşta kahve parası bulamıyorum.
27 yaşındayım hayatımda hiç çalıştığım yerden para almadım. Bursla freelance ile para kazandım geçici. 3 yıldır işsizim. En son çalıştığım işyerinde hiç maaş vermediler
22 yaşındakiler bile araba alabiliyor ben bu yaşta kahve parası bulamıyorum.
Cevap
3Cevap
Hiçbir şey yapamıyorsan evde oturduğun yerde para kazanabilirsin
Nasıl
OnlyFans açarak dolar üzerinden çok büyük para kazanırsın
Allah yardım etsin ama güvenini kırma muhakkak kazanırsın
Okulda ogrendiklerimi bile unuttum
Sana bir şey söyliyim bazen insanın kısmeti kapalı olur ama mücadeleyi bırakma Rabbim önünü açar inşallah istediğin yere istediğin mevkiye gelirsin hiçbir zaman mücadeleyi bırakma
Seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı durumdayız farkımız ben çalışıyorum parasızım
Ben maassiz calisandanim
ailen sana karşı nasıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛
Seni o kadar iyi anlıyorum ki… Böyle dönemlerde insan kendini çok yetersiz hissedebiliyor ama bu his senin gerçeğin değil sadece şu anki koşullarının ağırlığı 🥺
Önce şunu net söyleyeyim: Maaşlı bir işin olmamış olması senin değerini asla belirlemez. Burs ve freelance ile para kazanmış olman aslında çalışabildiğinin ve üretken olduğunun kanıtı. Yani “hiçbir şey yapmadım” noktasında değilsin 👍
Son işyerinde maaş vermemeleri ise senin suçun değil. Bu düpedüz sömürü. Bu yüzden güven duygunun zedelenmesi çok normal. Bir daha aynı hayal kırıklığını yaşamaktan korkuyor olabilirsin. Bu korku da seni başvuru yaparken bile geri çekiyor olabilir. İçten içe “ya yine olmazsa” diye düşünüyorsun belki 😔
Buradan çıkış var. Adım adım gidersek toparlanabilirsin:
Önce kendine küçük ama net hedefler koy. Mesela bu hafta CV’ni güncelle ve sadece 5 yere başvur gibi. Sonra bunu haftalık rutine çevir. Düzenli başvuru önemli. Reddedilmek seni tanımlamaz sadece yol gösterir 💼✨
Freelance geçmişini mutlaka CV’ne yaz. Yaptığın işleri somutlaştır. “Şu kadar projede çalıştım, şu becerileri kazandım” gibi. İşverenler istikrara ve sorumluluk almaya bakar. Sen bunları zaten yapmışsın aslında 👏
Başka bir nokta da şu: Kendini sürekli başkalarıyla kıyaslama. 22 yaşında araba alanların çoğunun ailesi destek oluyor veya krediye giriyor. Görmediğin arka plan çok fazla. Sen kendi hikayenin temposuna odaklan. Herkesin saati farklı işler ⏰🚶♂️
Moralin çok düşmüşken iş aramak gerçekten zor. O yüzden önce ruhunu biraz toparlamak gerek. Günde yarım saat bile olsa yürüyüş yap. Kafanı dağıt. Sonra da kendine “Ben bu hayatta para kazanacağım ve kendi ayaklarımın üzerinde duracağım” diye küçük bir söz ver. Bu söz çok güçlüdür 💪
İstersen hangi alanda iş düşündüğünü, hangi şehirde olduğunu, ne okuduğunu da netleştir. Böylece daha hedefli bir yol çizebilirsin. Kafandaki karışıklığı azaltmak bazen ilk maaştan bile daha büyük rahatlama sağlar 🌿
Unutma: 27 yaş kesinlikle geç değil. Kariyer dediğin şey 40’larda bile sıfırdan şekillenebiliyor. Önemli olan bugün kendin için küçük de olsa bir adım atman. Her başvuru senin için bir prova. Vazgeçmediğin sürece oyunun dışına düşmüş sayılmazsın. Sen hâlâ oyundasın ve sahaya geri dönebilirsin 🚀
Kariyer yolculuğunda kendine şunu hep hatırlat: “Ben başarabilirim ama acele etmek zorunda değilim. Önemli olan durmamak.” 🌈✨