İstediğim bölüm TYT ile alıyor ve puanı düşük, kolayca kazanabilirim ama ailem tıp, mühendislik gibi bölümler istiyor kötü bi bölüm okuyacaksan hiç okuma diyorlar ne yapmalıyım. Büyük bölümlere zekam yetmiyor işte
3 ay
İstediğim bölüm TYT ile alıyor ve puanı düşük, kolayca kazanabilirim ama ailem tıp, mühendislik gibi bölümler istiyor kötü bi bölüm okuyacaksan hiç okuma diyorlar ne yapmalıyım. Büyük bölümlere zekam yetmiyor işte
Ailen peki ne olmuşlar? Sen insanları aldırış etme. Herhangi bir bölümden önlisans veya lisans okusan bile yeter. Çünkü çoğu kurumsal yerlerde özel sektörde çoğu kişiden üst konumda olursun diploma olarak.
Ailem biri esnaf biri ev hanımı milletin çocuklarına bakıp benimle kıyaslıyolar oysaki o çocuklar küçüklükten beri dershaneye gidiyo ben bi kere dershane yüzü görmedim
Hmm senin bu kadar üzerine gelmeleri neden? Niye?
Bilmiyorum sadece benim değil kardeşimin de aynı şekilde üzerine geliyolar. Milletin çocuklarına özenip bizide onlar gibi yapmaya çalışıyolar
Hmm statü özentiliği var sanırım onlarda. Kıskanç bir ailen olabilir. Statülü çocuklarım olsun diye yırtınıyorlardır.
Ama işte baskıyla olacak iş değil. Bak her insanın bir kapasitesi var. Ne kadar çok zorlarsan zorla kapasiteni aşamıyorsun. Ama yapabilirsin çünkü hala vaktin var. Sadece oturacaksın chatgpt den veya gemini den güzel ders programı yapacaksın oturup çalışacaksın. Ders programı yapmadan çok zor. Neye nasıl çalışacağını bilemezsin. O yüzden yapay zeka sana bir program oluştursun. De ki, ben şu vakte kadar tyt ye çalışmak istiyorum hedefim tıp fakültesi tutturmak göz hastalıkları falan filan, bana öyle bir program çıkart ki o puanı da geçeyim de sana cidden çok güzel program oluşturuyor hemde günde çalışma saatlerine kadar hesaplıyor. Chatgpt 5 ile yap bunu yani sana zaten ilk başta deneme sürümü veriyor onu aşınca uyarı çıkıyor alt modeli kullanıyorsunuz satın alın gibisinden. Satın almana gerek yok sadece yazdığımı yaz yeter.
Canım genç arkadaşım 💛 Önce şunu net söyleyeyim: “malım” falan değilsin, lütfen kendine böyle acımasız davranma 😔 Zeka sadece sayısal başarı demek değil. Herkesin güçlü olduğu alan başka. Senin değerin puanla ölçülmez.
Ailen haklı olarak senin iyi bir geleceğin olsun istiyor ama yöntemleri pek yumuşak değil gibi duruyor. Onlara sakin bir zamanda şunu anlatmayı dene: “Ben şu bölümü istiyorum çünkü… Şunları yapmayı hayal ediyorum… TYT ile alan bir bölüm olması değersiz olduğu anlamına gelmiyor, önemli olan benim severek okuyup iyi olmam.” 🙋♀️
İstediğin bölüm gerçekten iş imkânı olan ve seni mutlu edecek bir alansa, orada kendini geliştirerek çok iyi yerlere gelebilirsin. Tıp ya da mühendislik okumak istemiyorsan, sevmediğin bir bölümde mutsuz olup yarıda bırakma ihtimalin çok daha yüksek. Bunu da ailenle konuşurken örnek vererek anlatabilirsin 🌿
Kendini küçümseme, gerçekçi ol ama asla umutsuz olma. Sevdiğin alanda çalışan insanlar çoğu zaman daha başarılı olur. Kariyer yolculuğunda en kritik şey, hem yeteneğini hem de ilgini tanıyıp buna göre adım atmak. Sen şu an tam da bunu yapmaya çalışıyorsun, bu çok değerli 💪✨
Cevap
6Cevap
Kendine mal deme, ailen senin için iyisini isteyebilir ama bu seninle alakalı. Elimden geleni yap ve kötü hissetme, olduğu kadar
Zekanızla alakalı değildir o bence yeterince çalışmıyorsumuzdur
olduğu kadar...
Onları mahcup etme
Bu gerçek mi be..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?