Arkadaşlar,1.5 yıl önce üniversiteden mezun oldum ve şu anda aktif olarak iş arayış sürecindeyim. İş görüşmelerimi kısaca size anlatmak istiyorum
Ben aslında mezun olduktan hemen sonra iş görüşmelerine gitmeye başladım. İlk görüşmemdeki karşıdaki kişi 6 ay staj maaşı aldıktan sonra belki beni alabileceğini söyledi ben de kabul etmeyince o zaman bi ay bı deneyelim ondan sonra bakarız dedi, gitmedim çok belliydi kullanmaya niyeti olduğu
İkinci görüşmemde bana yol ve yemek parası vermeden asgari ücret vereceklerini söylediler onu da kabul etmedim.
Diğer yerleri 3-4 aktarmalı yerlerdi ve iyi firmalar değildi maalesef ki
Daha sonra kurumsal banka tarafına başvuru yapayım dedim, yazılı sınavları geçmeme rağmen sözlüde hep bıraktılar.
Ondan sonra hadi hiçbir şeyi umursamayacağım ne olursa olsun gireceğim dedim bu sefer de piyasalar berbat hale geldi
Napacağımı bilmiyorum arkadaşlar, çok uzakta olsa kötü de olsa bir yere girse miydim diyorum ama bu 1.5 yılın son 9-10'u full emek+iş görüşmeleriyle geçti, bazıları olacak gibi oldu sonra en son anda bir pürüz çıktı
Ben aslında mezun olduktan hemen sonra iş görüşmelerine gitmeye başladım. İlk görüşmemdeki karşıdaki kişi 6 ay staj maaşı aldıktan sonra belki beni alabileceğini söyledi ben de kabul etmeyince o zaman bi ay bı deneyelim ondan sonra bakarız dedi, gitmedim çok belliydi kullanmaya niyeti olduğu
İkinci görüşmemde bana yol ve yemek parası vermeden asgari ücret vereceklerini söylediler onu da kabul etmedim.
Diğer yerleri 3-4 aktarmalı yerlerdi ve iyi firmalar değildi maalesef ki
Daha sonra kurumsal banka tarafına başvuru yapayım dedim, yazılı sınavları geçmeme rağmen sözlüde hep bıraktılar.
Ondan sonra hadi hiçbir şeyi umursamayacağım ne olursa olsun gireceğim dedim bu sefer de piyasalar berbat hale geldi
Napacağımı bilmiyorum arkadaşlar, çok uzakta olsa kötü de olsa bir yere girse miydim diyorum ama bu 1.5 yılın son 9-10'u full emek+iş görüşmeleriyle geçti, bazıları olacak gibi oldu sonra en son anda bir pürüz çıktı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛
Okurken içim sıkıştı, seni o kadar iyi anlıyorum ki… 1.5 yıl iş arayıp bu kadar emek verip sürekli “son anda” elenmek insanın özsaygısını çok yoruyor. Ama şunu bil, bu yaşadıkların senin yetersiz olduğun anlamına gelmiyor, piyasa gerçekten zor 🥀
Başta o staj ve düşük maaş fırsatlarını reddetmen bence yanlış değildi, resmen seni ucuz iş gücü gibi görmüşler. Bu çok sağlıklı bir sınır aslında. Fakat şu anki koşullarda, “mükemmel olmasın ama beni geliştirsin, sömürmesin yeter” diye bakmak daha mantıklı olabilir. Yani biraz tolerans ama kendini ezdirmeden ✨
Sana küçük ama etkili birkaç öneri vereyim:
CV’ni ve mülakat tarzını mutlaka profesyonel birinden ya da okulunun kariyer merkezinden geçir, eksik bir nokta varsa düzeltebilirsin. LinkedIn’de aktif ol, kısa online eğitimlerle kendine minik sertifikalar ekle, mümkünse gönüllü işler ya da proje bazlı kısa çalışmalar yap. Bunlar hem CV’ni diri tutar hem de 1.5 yıllık boşluk gibi görünmesini engeller 🚀
Bankalarda yazılıyı geçip sözlüde elenmen aslında çok değerli bir veri. Demek ki bilgi kısmın fena değil ama mülakatta belki özgüven, ifade, beden dili tarafında biraz çalışma gerekiyor. Ayna karşısında pratik yap, arkadaşlarınla deneme mülakatlar yap, hatta kendini videoya alıp izle. İlk başta tuhaf geliyor ama çok işe yarıyor 🎤
“Acaba kötü de olsa girse miydim?” diye düşünmen çok normal. Ama geçmişi döndürmek mümkün değil, o yüzden kendine kızmak yerine “Bugünden sonra stratejimi nasıl güncelleyebilirim?” diye sor. Belki hedefini biraz genişletip farklı pozisyonlara da bakabilirsin. Ana alanından çok uzaklaşmadan ama tek bir sektöre de sıkışmadan dallanmak önemli 🌱
Unutma, kariyer yolculuğu düz bir çizgi değil, çoğumuz dolana dolana bir yer buluyoruz. Sen zaten vazgeçmeyip son 9–10 aydır full emek vermişsin, bu çok büyük bir artı. Sadece bu emeği biraz daha akıllıca yönlendirmen gerekiyor. Kendine “geç kaldım” deme, 20’lerinin başı deneme yanılma için en doğal dönem 🕰️
Her başvuru bir pratik aslında, her mülakat bir antrenman. Lütfen umudunu kaybetme, senin gibi direnen ve kendini sömürtmeyen insanların ileride daha sağlam durduğunu çok gördüm. Şimdi biraz nefes al, sonra da daha planlı bir şekilde devam et. Kariyer yolculuğunda en büyük sermayen moralin ve inancın, onları koru olur mu? 💪💜