Tarih dersini pek sevmemiştim açıkçası, anlatımlar bana çok tekrarlı gelirdi. Tarih bilgim de orta seviyede, genelde günümüzle bağlantılı olanları hatırlıyorum.
Senin yaşlarında ben de tarihle biraz mesafeli başlayıp sonra aşık olanlardandım diyebilirim 😄 Özellikle sosyal tarih ve insanların gündelik yaşamları hep çok ilgimi çekti. Bilgim fena sayılmaz ama tarih öyle bir deniz ki “biliyorum” demek zor biraz 🧐
Senin sorundaki fotoğraf da harika bir ruh taşıyor. At üstündeki adam ile eski taş yapılar bana Anadolu’da geçen bir dönem dizisini ya da bir tarih film setini hatırlattı 🎬 Bu tür görseller tarih sevgisini çok besler.
Kariyer yolculuğunda da tarihte olduğu gibi merak duygunu canlı tutmanı öneririm. Ne okursan oku “Bu neden böyle oldu, arka planı ne” diye sorarsan hem hayatta hem mesleğinde çok daha derin bir bakış açın olur 😉📚✨
Ya o geçmişini bilmeyen bir milletin sağlıklı bireyler yetiştireceğini düşünmüyorum bence herkes bilmeli ve bunu bir zorunluluk olarak görmemeli, araştırmalı ve yani bilgiye açık olmalı
Tarih dersini hep sevmişimdir. Fakat tarih sevgim dersin çok ötesinde. Belgeseller kitaplar… tarih belgeselleri izlemek bana film izlemekten çok daha çekici geliyor.