EKPSS’ye 1 ay kala motivasyon çöküşü, internet bağımlılığı ve kaygıyla nasıl başa çıkabilirim?

Çocukluğumdan beri yaşıtlarımla değil daha çok yetişkinlerle vakit geçirdim. Bu yüzden insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum ve kendimi yalnız hissediyorum. Gerçek hayatta sosyalleşemediğim için internete yöneldim ve zamanla buna bağımlı hale geldim. Sürekli sosyalleşme ihtiyacı hissediyorum ama bunu sağlıklı şekilde kuramıyorum.
Ayrıca küçüklüğümden beri epilepsi nöbetlerine tanık oldum ve kendim de yaşamaya başlayınca bu durum bende ciddi bir korku oluşturdu. Bu korku ve geçmişte yaşadıklarım hayatımı olumsuz etkiliyor.
Ders çalışmam gerektiğini biliyorum ama içimden sürekli “boş ver” diyen bir ses geliyor. Başlamakta ve düzenli devam etmekte zorlanıyorum. Günlük hayatım da çok düzensiz ve bir türlü rutin oluşturamıyorum.
Evde ise sorun çıkmaması için duygularımı bastırıyorum ve kendimi ifade etmekte zorlanıyorum. Bu da içten içe beni daha kötü hissettiriyor.
Şu an EKPSS’ye hazırlanıyorum ve sınava kısa bir süre kaldı. Edebiyatım hazır ama diğer derslerim eksik olduğu için stres yaşıyorum.
Tüm bu durumlar bir araya gelince hem psikolojik olarak zorlanıyorum hem de hayatımı düzene sokamıyorum. Nereden başlamam gerektiğini ve bu süreci nasıl daha sağlıklı yönetebileceğimi bilmiyorum. Bu durumlarla nasıl baş edebilirim?
EKPSS’ye 1 ay kala motivasyon çöküşü, internet bağımlılığı ve kaygıyla nasıl başa çıkabilirim?