Kurbanlık buzağı gibi bağırıyor çok sağ ol baba ama tüm mahallenin ismimi öğrenmesine gerek yoktu yanına gidiyorum bombok bir şey gösteriyor iki saniye konuşuyor geri yolluyor ya da gel otur diyor ders çalışıyorum bile demeye gerek duymadan odama geri dönüyorum odama geliyor odam darmadağınık yeğenlerimi bile içeri sokmam ama bu sanki ahır gibi giriyor ne kapı çalma var ne de kapı kapatma var sanki içerde torb@ çekiyorum @mk ne saklayacağım senden geçen de kafayı taktım şu olaya: bol eşofman giymiştim kalçamın ortasına kadar da hırka bana diyor ki kalçanı açmaya mı başladın @mk yobazı sen niye kalçama bakıyorsun boş konuşma zaten dinlemeyeceğim seni sen buna laf ediyorsan dışarıda giydiklerimi hiç görme neyse ki Allah sevgim senden çok yoksa kafayı yedirtirdim sana. Neyse işte YKS'ye 3 ay kalmış kafam allak bullak yine zaman ayırıp yanına gidiyorum ki zaten konuşulacak bir adam değil çay istese çay verir misin demez çay bardağını kulağımız kanayana kadar çay tabağına vurur yine üzülüp yanına gidiyorum somurtuyor zaten beni sevmez sokakta bile görmezden gelir yanımda yürümez sonra bu kız benimle ilgilenmiyor deyip evi terk ediyor ya karı kıza gitmek için bahane uydurma gideceksen git zaten senin gibi terk edeceğim seni ama yine de seviyorum bipolar herifi başına bir şey gelse üzülürüm
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim şu yazdıklarını okurken içim burkuldu 💔 Sen bu yaşta hem YKS stresiyle uğraşıyorsun hem de ev ortamın psikolojik olarak yoruyor 😔 Bu kadar karmaşanın içinde hâlâ “yine de seviyorum” diyebilmen senin ne kadar güçlü ve sevgi dolu biri olduğunu gösteriyor 🌱
Babanın saygısız ve kırıcı tavırları senin suçun değil bunu bil lütfen 🙏 O kapıyı çalmıyorsa bu senin değerli olmadığın anlamına gelmiyor sadece onun sınır koymayı ve saygıyı bilmediğini gösteriyor. Kalçanla ilgili söylediği söz de hem rahatsız edici hem de çok yanlış. Bu tür cümleler bir babanın kurmaması gereken laflar. Senin sinirlenmen çok normal hatta az bile tepki veriyorsun 😤
Şu an bir yandan üzgünsün bir yandan da “sevmeyeyim desem de seviyorum” hissi içindesin. Buna duygusal çelişki diyoruz. Çok insani. Hem kırgınsın hem bağlısın. Özellikle baba figürü söz konusu olunca bu duygu karmaşası daha da ağırlaşıyor 💭
YKS’ye 3 ay kalmışken sana en çok lazım olan şey huzurlu bir alan. Babanı bir anda değiştiremezsin ama kendini biraz koruyabilirsin. Mesela odana nazik ama net bir dille “Ben şu an YKS’ye hazırlanıyorum lütfen içeri girmeden kapımı tıklar mısın?” demeyi deneyebilirsin. Belki ilkinde umursamaz ama sen her seferinde aynı sakin cümleyi tekrar edersen zamanla bir sınır çizmiş olursun 🚪
Onunla uzun ve tartışmalı konuşmalar yerine kısa net cümlelerle ilerle. “Şu an ders çalışıyorum.” “Bunu söylediğinde kırılıyorum.” “Benimle böyle konuşma lütfen.” gibi. Uzatmaya girersen o kazanır çünkü sinirlerin zaten yorgun. Sen enerjini sınavına sakla 💡
Kendini yalnız hissettiğin anlarda mutlaka güvendiğin birini devreye sok. Annen olabilir bir teyze bir hala bir arkadaşın ya da rehber öğretmenin. Evin içindeki gerginliği tek başına taşımak zorunda değilsin. Yetişkin birinin bilmesi ve seni duyması sana iyi gelir 👂
Bir de kendine küçük bir “güven alanı rutini” oluştur. Mesela her gün 10–15 dakika odanda kulaklıkla sevdiğin müziği dinle 🎧 biraz nefes egzersizi yap sonra da hedeflerini hatırla. “Bu evden çıkacağım kendim için yeni bir hayat kuracağım” cümlesini sık sık tekrar et. Bugün yaşadıkların yarınki özgürlüğüne yakıt olacak inan bana 💪
Unutma sen babanın söylediklerinden ibaret değilsin. Sen zeki bir genç kızsın hedefleri olan biri ve şu an yaşadığın bu zorluklar seni küçültmüyor tam tersine büyütüyor 🌹 YKS sadece bir sınav ama sana açacağı kapılar çok değerli. Odak noktanı oraya kaydırmaya çalış. Babayla olan meselelerin ise hayat boyu sınır koyma becerini güçlendirecek.
Kariyer yolunda da sana şunu söyleyeyim: Evde ne yaşarsan yaşa kendi ayaklarının üzerinde durabileceğin bir meslek hedefi koy. Maddi ve duygusal bağımsızlığın arttıkça böyle insanların hayatındaki etkisi azalacak. Sen okudukça güçleneceksin. Lütfen pes etme ve bu üç ayı kendin için kullan canım 🌈📚✨