Babam çok katı, hiç bir şeye izin vermiyor?

Merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorun babam. Hiçbirşeye izin vermiyor artık. 6 ay önceye kadar falan yine bişilere izin verirdi. Dışarı çıkabiliyordum, arkadaşımda kalmama bile izin verirdi. Bir keresinde sınıftan bir erkek arkadaşım beni görüp yanıma geldi, nasılsın kanka napıyosun diyr konuştuk ve yoluna gitti. Babam da bunu görmüş, çok fazla diyoloğumuz olmadığı için annemi aramış. Zaten izin alacağım zaman da hep annem aracılığyla alırım. Anneme onun erkekle ne işi var eve gelsin hemen demiş. Ben de eve geldim. Baba açık açık sormadı anneme sormuş, bağırmış kızmış. Annem ne kadar sınıf arkadaşı, olur öyle şeyler dese de, sinirini geçirememiş. Bu olayın üstümden biraz zaman geçince babam yine bir kaç kez izin verdi. Arkadaşımda bile kaldım 1 gece. Ama şu aralar hiç bir şeye izin vermiyor. Geçenlerde izin günü kız arkadaşımla buluşmama bile izin vermedi. Artık çok yoruldum onun bana güvenini nası kazandırabilirim? Zaten giyimime de karışıyor, askılı şort tarzı şeyler giyemiyorum. 1 senelik sevgilimle de hep kurs çıkışları gizli gizli buluştum. Artık onunla da ayrıldık ama babam hiç bilmedi, görmedi zaten bilse ödürürdü beni. Artık ben daraldım, bu sadece bir kısmı. Benimle çok sert konuşuyor adımla hitap etmez hep bir hakaret. Salak falan diye hitap eder. Bide şımarma diye böyle yapıyorum kızma bana diyor. Zaten çok konuşmayız aynı evde yabancı gibiyiz. Ben babamdan soğumaya başladım, biliyorum korumaya çalışıyor diyeceksiniz, ama böyle olmaz çok kırıyor üzüyor beni psikolojim bozuldu. Arkadaşlarımla da çok samimiyim beni de dışarıya çağırıyorlar utancımdan babam izin vermiyo bile diyemiyorum. Artık bıktım bu evde yaşamak istemiyorum. Ne yapabilirim, nası çözüm bulabilirim yardım edin.
Babam çok katı, hiç bir şeye izin vermiyor?