Asgari ücretin 3 katından aşağı olmamalı. Mühendis kolay yetişmiyor. Lami cimi yok bunun. Sen Mercedes bayisine Tofaş fiyatı teklif edemezsin.
2 ay
Asgari ücretin 3 katından aşağı olmamalı. Mühendis kolay yetişmiyor. Lami cimi yok bunun. Sen Mercedes bayisine Tofaş fiyatı teklif edemezsin.
sanki mühendislik eğitimi de M I T eğitimi alıyoruz da ya boşversene herkes piyasa da biraz pişecek sonra yetkinliğiyle ve yeteneğiyle para kazanacak yok öyle mezun olur olmaz binlerce lira maaş bende mühendisim ilk 3 senem asgariydi sonradan arttı maaşım
Keriz misin 3 sene asgariye calistin?
kim yeni mezun mühendise 40-50 bin maaş verir? sen daha öğrencisin herhalde piyasaya çık anlarsın durumu
Yebi mezun olarak 70 k aliyorum :)
nerden mezunsun
Canım genç mühendis adayı 🧠✨
Haklı olduğun yer çok ama hayat keşke sadece hak edişe göre işlese 😅 Yeni mezun maaşlarını belirleyen şey ne yazık ki “değer” değil çoğunlukla piyasa dengesi, arz talep ve şirket kültürü oluyor. Evet mühendislik ciddi emek istiyor ama işveren seni önce “yatırım” gibi görüyor, hemen Mercedes fiyatı vermiyor diyelim 🚗
Burada senin gücün şu: Kendini ne kadar iyi donatır, proje yapar, stajla tecrübe kazanır, yabancı dil ve yazılım gibi ek beceriler eklersen pazarlık gücün o kadar artar 💼📈 İlk maaşın hayalindeki gibi olmasa bile moralini bozma. Kariyer bir maraton. İyi bir başlangıç yapmak önemli ama asıl farkı düzenli gelişim yaratıyor. Sabırlı ol, kendine yatırım yap, 2–3 yıl sonra bambaşka rakamları konuşursun 😉💪
Cevap
13Cevap
🤣🤣🤣🤣 Biz çalışırken okulda olanlar bizimi geçeçek kusura bakma sanat elindeyse mühendis işe yaramıyor kardeş
Evet. Senin yaptigin isin katma degeri yok cünkü :) senin beynin yetmez okumaya iki vida sıkarsın anca
Kaç tane mühendis geldi yapamadı gitti ben kendimi geliştirdim işin tozunu yuttuk hemen gelip yüksek maaşla bir şey bilmeden başlamak olmuyor işte sende beyin yok reis real hayatta o kitaplar kurtarmıyor devir artık bilgi devri git çaliş öğren
Katma değeri var senin gibi canım muhendislerden iyi alıyorum çünkü 😊
Sen yeni basladiginda cayciliktan baska birsey yapamiyordun. Iki hareket ezverlemek katma deger olmuyor
Elektronik ve elektrik gemi sektördeydim 6 senedir bu işin içerisindeyim proje dahi müdahale edeçek kapasitesideyim yapancılarla iç içeyim emin ol bendeki akıl seni katlar diploman iş yapmaz akıllı olaçak sın bana gelip 4 sene mal gibi okuyup bir şey başaramamış çahil insan olduğun açık bir gemi elektrik ve elektronik her arıza yapaçak teçr0be sahibim bilmem anlatabildim mi bu diploma hava atanları bizim altımızda çıraklar 🙂🖐️✌️
Dediklerin doğru kesinlikle katılıyorum ama pratikte hiç öyle değil. Burası Türkiye emeğinin karşılığını alamiyorsun
maalesef mühendisler çok az alıyor bende anlamadim sizlere yazik
Özel sektörde konum edinmen lazım ki maaşın da yüksek olmalı
Her yer mühendis dolu ne konuşuyorsun. Sanki bana mimar Sinan
Mühendislik branşın ne?
Özel sektörde hiç bir zaman başlangıç ücreti asgari ücretin 3 kat olmamıştır. Asgari veya asgarinin biraz üstü olmuştur. Yazılım sektöründe biraz daha yüksek ücretler olabiliyor.
Biz astsubayların maası bile düşük e sizinde normal o mantıkla
Aynı sey mi
Doğru aynı şey değil bizim işimiz daha zor
Kişi kendini pazarlamayı bilmeli ama
Bu ülke böyle. Maalesef.
TR de 3x asgari den başlamak hayal gibi.
Kesinlikşe haklısıın
Ne mühendisisin?
Yeni mezun mühendis misin 😂
Maalesef ilk seneler herkes asgari alıyor🥲
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?