Kız arkadaşın bulunduğu ülkeye taşınmak?

Kız arkadaşım Kıbrıs’ta okumakta ben de şu anda askerlik görevimi yerine getirmekteyim. Ciddi düşünüyoruz ama evlenmemiz için daha önümüzde 2.5 sene zamanımız var. Ve uzun süredir de ilişki yaşamaktayız. Kendisi uzak mesafenin vermiş olduğu zorluklardan yorulmuş durumda ve ben de aynı zamanda KPSS’ye hazırlanıyorum ve atanma ihtimali yüksek bir bölümden mezunum. Kendisi benden bu KPSS ile atanmayıp Kıbrıs’ta kendi işimi özel sektörde icra edip onun okulu bittikten sonra beraber KPSS’ye hazırlanıp atanma yoluna girmemi istiyor. Kendi kendisi için değişen hiçbir şey yok aksine uzak mesafemiz bitmiş olacak ve okul hayatını daha rahat yerine getirecek. Benim kendi adıma ise kariyerimi tehlikeye atıyor olarak görüyorum. Önümüzdeki sene atanacağın bölümün alımlarının çok daha yüksek olacağı söyleniyor ve 2028 KPSS’ye bırakırsam o kadar yüksek olur mu olmaz mı bilmiyorum. Atanırsam hem kendi düzenimi kurma imkânım hem de geleceğimiz için birikim yapma imkânım söz konusu olacak ancak onun yanına gidersem böyle bir durum söz konusu olmayacak. Kendisi sen benim yanımda olmadıktan sonra ve sürekli sorunlar yaşayıp birbirimizden mahrum kalıp en sonunda kendimizi kaybetme tehlikesi ile karşılaşmaktansa gel yanıma okulun son iki senesini beraber geçirelim sonrasında da beraber KPSS’ye girer atanırız. Ben çok bir şey istemiyorum gerekiyorsa eşyalı evde yine yaşarım yavaş yavaş evimizi dizeriz ama ben uzak mesafenin zorlukları karşısında da kaybedersem bunların hiçbirinin bir anlamı olmayacak diyor. İşin garip tarafı kendisiyle ciddi düşünüyorum evlenmeyi düşünüyorum ama bu kariyerimi bir kenara bırakıp gözüm kapalı onun yanına gitmeye cesaret edemiyorum. Kendisini çok seviyorum ve de değer veriyorum ama bir yandan da biliyorum ki insanlar evlilik arifesinde bile evlenmekten vazgeçiyor ayrılıyor boşanıyor. Bunları yaşamayacağımı umuyorum ama yine de onun peşinden Kıbrıs’a gidip bir de böyle bir durumu yaşarsam benim için tam bir yıkım olacağını da biliyorum. Kendisi benden gözü kapalı nasıl böyle bir sorumluluk altına girip de böyle bir şey yapmamı istiyor bilemiyorum ben kendi adıma birlikte olduğum kişinin ileride ayrılıp da kariyerini bu kadar mahvetme ihtimalinin mesuliyetine girmezdim. Açıkçası çok boktan bir durumdayım beni bu şekilde baskı altına alamazsın diyorum ama dümdüz benden bunu talep de ediyor ve bu durumdan dolayı hiç mutlu değilim.

Sizlerin fikirlerine merak ediyorum sizler bu durumda napardınız veya bu alınabilecek bir risk mi fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim

Kız arkadaşın bulunduğu ülkeye taşınmak?