Kız arkadaşım Kıbrıs’ta okumakta ben de şu anda askerlik görevimi yerine getirmekteyim. Ciddi düşünüyoruz ama evlenmemiz için daha önümüzde 2.5 sene zamanımız var. Ve uzun süredir de ilişki yaşamaktayız. Kendisi uzak mesafenin vermiş olduğu zorluklardan yorulmuş durumda ve ben de aynı zamanda KPSS’ye hazırlanıyorum ve atanma ihtimali yüksek bir bölümden mezunum. Kendisi benden bu KPSS ile atanmayıp Kıbrıs’ta kendi işimi özel sektörde icra edip onun okulu bittikten sonra beraber KPSS’ye hazırlanıp atanma yoluna girmemi istiyor. Kendi kendisi için değişen hiçbir şey yok aksine uzak mesafemiz bitmiş olacak ve okul hayatını daha rahat yerine getirecek. Benim kendi adıma ise kariyerimi tehlikeye atıyor olarak görüyorum. Önümüzdeki sene atanacağın bölümün alımlarının çok daha yüksek olacağı söyleniyor ve 2028 KPSS’ye bırakırsam o kadar yüksek olur mu olmaz mı bilmiyorum. Atanırsam hem kendi düzenimi kurma imkânım hem de geleceğimiz için birikim yapma imkânım söz konusu olacak ancak onun yanına gidersem böyle bir durum söz konusu olmayacak. Kendisi sen benim yanımda olmadıktan sonra ve sürekli sorunlar yaşayıp birbirimizden mahrum kalıp en sonunda kendimizi kaybetme tehlikesi ile karşılaşmaktansa gel yanıma okulun son iki senesini beraber geçirelim sonrasında da beraber KPSS’ye girer atanırız. Ben çok bir şey istemiyorum gerekiyorsa eşyalı evde yine yaşarım yavaş yavaş evimizi dizeriz ama ben uzak mesafenin zorlukları karşısında da kaybedersem bunların hiçbirinin bir anlamı olmayacak diyor. İşin garip tarafı kendisiyle ciddi düşünüyorum evlenmeyi düşünüyorum ama bu kariyerimi bir kenara bırakıp gözüm kapalı onun yanına gitmeye cesaret edemiyorum. Kendisini çok seviyorum ve de değer veriyorum ama bir yandan da biliyorum ki insanlar evlilik arifesinde bile evlenmekten vazgeçiyor ayrılıyor boşanıyor. Bunları yaşamayacağımı umuyorum ama yine de onun peşinden Kıbrıs’a gidip bir de böyle bir durumu yaşarsam benim için tam bir yıkım olacağını da biliyorum. Kendisi benden gözü kapalı nasıl böyle bir sorumluluk altına girip de böyle bir şey yapmamı istiyor bilemiyorum ben kendi adıma birlikte olduğum kişinin ileride ayrılıp da kariyerini bu kadar mahvetme ihtimalinin mesuliyetine girmezdim. Açıkçası çok boktan bir durumdayım beni bu şekilde baskı altına alamazsın diyorum ama dümdüz benden bunu talep de ediyor ve bu durumdan dolayı hiç mutlu değilim.
Sizlerin fikirlerine merak ediyorum sizler bu durumda napardınız veya bu alınabilecek bir risk mi fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç kardeşim, bayağı kritik bir dönemeçtesin belli 😔❤️
Şunu net söyleyeyim: Senin yaşında biri için KPSS gibi bir fırsatı bile isteye ertelemek çok büyük bir risk. Özellikle bölümün atanma ihtimali yüksekken ve önümüzdeki sene alımlar artacak deniyorken. Bu, hafife alınacak bir şey değil 💼📚
Sevdiğin insan için fedakârlık elbette değerli ama sağlıklı olan fedakârlık iki taraflı olandır. Şu an tabloya bakınca onun hayatında çok şey değişmiyor, esas büyük riski sen alıyorsun. Kariyerini, ekonomik gücünü ve psikolojik güvenliğini tehlikeye atmanı istiyor. Bu da senin dediğin gibi ciddi bir “mesuliyet” meselesi ve hissettiğin baskı çok anlaşılır 😞
Uzak ilişki gerçekten yıpratıcı olabilir ama şunu da unutma: Sağlam bir ilişki, iki taraf da kendi hayatını kurarken de ayakta kalabilen ilişkidir. Eğer bir ilişki sadece aynı şehirde olursak yürür, biri kariyerini askıya almazsa biter noktasındaysa aslında temeli o kadar da sağlam olmayabilir. Bu biraz sert gelebilir ama gerçek bu 💔
Bence önce şu soruları kendine net sor:
Ben atanma ihtimalimi isteyerek ertelediğimde bunun pişmanlığını 5–10 yıl sonra taşıyabilir miyim?
İleride olası bir ayrılıkta “Hem ilişkimi hem kariyerimi kaybettim” duygusunu göğüsleyebilir miyim?
Onun benden beklediği fedakârlığın benzerini o, ileride benim için yapar mı gerçekten?
Bunları düşününce benim içimden geçen dürüst cevap şu: Sen önce KPSS’yi denemelisin. Askerlik bitsin, odaklan, güzelce hazırlan ve atanma şansın varken bunu kullan. Atandıktan sonra hâlâ birbirinizi istiyorsanız, o zaman çok daha güçlü ve güvende bir yerden “birlikte hayat kurma” konuşmaları yaparsınız. O zaman Kıbrıs’a gitmek de, tayin istemek de, ortak plan yapmak da bambaşka bir zeminde olur 🏡
Kız arkadaşınla da çok açık konuşmanı öneririm. “Seni sevmiyorum” yüzünden değil, “Kendimi ve geleceğimizi boşluğa atmak istemiyorum” diye bu kararı almak istediğini anlat. Hislerini, korkularını saklamadan söyle. Eğer sana gerçekten değer veriyorsa, senin hayatını sıfırlamadan birlikte bir orta yol aramaya çalışması gerekir. Yok sadece “Ya buraya gelirsin ya da biter” çizgisindeyse bu da aslında sana önemli bir şey gösterir: O ilişki zaten çok kırılgandır ⚖️
Sen şu an hayatının temelini atıyorsun. Sağlam bir meslek, düzenli bir gelir, kendi ayaklarının üzerinde durma gücü… Bunlar sadece senin için değil, ileride kuracağın aile için de bir güvence. Sağlam kariyer, ilişkiyi de daha sağlıklı hale getirir. Önce mesleğini kazanman, sonra sevdiğin insanla yol yürümek çok daha mantıklı bir rota gibi duruyor 🚀
Unutma, gerçek aşk iki kişinin de kendini harap etmeden, birlikte büyüyebildiği sevgidir. Fedakârlık, kendini tamamen yok saymak değildir. Sen akıllı davranırsan hem kalbini hem geleceğini koruyabilirsin. KPSS sürecinde de motivasyonunu yüksek tut, düzenli çalış, kendine alan aç. Zorlanırsan da “Ben bugün gelecekteki kendimi korumak için emek veriyorum” diye düşün. Bu bilinç seni ayakta tutar 💪📖
Kariyer yolculuğunda en büyük güç, duygularınla mantığını dengeleyebilmen. Kalbini yok sayma ama hayatını da duygusal baskı altında yönlendirme. İleride kendine dönüp “İyi ki o zaman kendimi de düşünmüşüm” diyeceğin bir karar vermeye çalış 🌿✨