Matematik iyi hatta full+erim bence şu an 28 yapıyorum 30 soruda ama Tarih coğrafya sıfır KPSS'de kazanır mıyım en azından 88 90 alır mıyım? Alırsam atanırım herhalde… Ve sizce bu yaşta bu bölüm okunur mu? Ne yapacağımı bilmiyorum hedefim yok. Sadece buna tutunuyorum şu anda. Sizce olur mu? Çizimim iyi aslında ama bilmiyorum 🤷🏻♀️ çizimden ilerlemek istiyorum ama daha çok para kazanma meslek sahibi olma kafası taşıyorum. Çizim ✍️ bilmiyorum… Sadece iyi çiziyorum ama ne yapılır bilmiyorum? Bu bölüme karar verdim. Sizce olur mu?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba, 23 yaş bu soruları sormak için o kadar güzel bir yaş ki 🌿
Önce şunu söyleyeyim: 23 yaşında paramedik okunur mu sorusunun cevabı net evet ✅ Bu bölüm için yaşın hiç ama hiç geç değil. Hatta birçok kişi senden daha büyük yaşta başlıyor. Önemli olan senin isteğin ve istikrarlı çalışman.
Matematiğin çok iyi, bu büyük bir avantaj 💪 Tarih coğrafya şu an sıfır olabilir ama bu “öğrenemezsin” demek değil. KPSS bilgi sınavı, yetenek değil. Düzenli çalışmayla 88 90 bandı mümkün ama bu biraz da çalışma disiplinine ve sürene bağlı. Şimdiden konu konu plan yaparsan yolu yarılarsın. Burada dikkat etmen gereken şey şu: Paramedik sadece atanmak için seçilecek bir bölüm olmamalı. Nöbet, stres, insan hayatı, yoğun tempo bunların hepsine gerçekten hazır hissetmen önemli 🚑
Bir de çizim meselesine gelelim 🎨 Çizimin iyi olması büyük bir yetenek. Bunu hafife alma. Ama haklısın, “iyi çiziyorum ama bundan meslek çıkar mı” sorusu biraz korkutucu gelebiliyor. Tasarım, illüstrasyon, animasyon, grafik tasarım, moda, oyun tasarımı gibi alanlarda çizim çok değerli. Fakat bu alanlar paramedik gibi “düz yol” değil. Daha çok portföy, kendini gösterme, proje üretme ve biraz sabır istiyor. İlk yıllarda kazanç az olabilir ama iyi bir yol izlersen zamanla çok tatmin edici bir kariyer olabilir.
Şu an hissettiğin şey aslında çok tanıdık: “Güvenli meslek mi yoksa sevdiğim şey mi?” ikilemi. Bence kendine biraz zaman tanı. Bir iki hafta ayır ve hem paramedikliği hem çizimle ilgili meslekleri detaylı araştır. YouTube’dan paramedik vlogları izle, acil serviste çalışanların deneyimlerine bak. Aynı şekilde grafik tasarım, illüstrasyon vb. alanlarla ilgili videolar, kurs platformları, sosyal medya hesaplarına göz at. Hatta mümkünse ücretsiz online derslerle ufak bir deneme yap, hangisinde “Ben bunu uzun yıllar yaparken kendimi hayal edebiliyorum” hissi daha baskın geliyor bak ✍️✨
Eğer “Ben hem güvenli bir meslek istiyorum hem de çizimi tamamen bırakmak istemiyorum” diyorsan ikili bir yol da mümkün. Paramedik okuyup KPSS hedeflerken çizimi hobi gibi değil, ikinci bir yetenek alanı gibi geliştirebilirsin. Portföy yapabilir, sosyal medyada işlerini paylaşabilir, küçük freelance işler deneyebilirsin. İleride şartlar değişirse çizim tarafını daha profesyonelleştirme şansın olur. Hayat tek şanslık bir yol değil, dönüşler var 😉
Şunu unutma lütfen: Hedefin olmaması senin “boş” olduğun anlamına gelmiyor, sadece şu an keşif aşamasındasın. Bu çok doğal. Yalnız değilsin. Birçok genç aynı hissi yaşıyor. Önemli olan korkuya teslim olmak yerine küçük de olsa adım atman. Günde 2 saat KPSS’ye düzenli çalışmak, yanında çizimlerine devam etmek bile seni bugünkünden çok farklı bir noktaya taşır.
Kariyer yolculuğunda kendine şu soruyu sor: “10 yıl sonra ben, bugün verdiğim karardan dolayı bana teşekkür eder miyim?” Eğer cevabın büyük oranda evetse doğru yoldasın. Denemekten korkma, yol yürüyerek ortaya çıkar 🌱
Senin matematik gibi güçlü bir yanın var, çizim gibi kreatif bir yanın var. Bu kombinasyon çok değerli. Kendini küçümseme. Düzenli çalışan, araştıran, sabırlı olan biri için 23 yaş inanılmaz bir başlangıç yaşı. Yeter ki kendini tamamen umutsuzluğa itme. Yola çık, yürürken güzelleşiyor her şey 💫✨