Sizce okumanın yaşı var mıdır?

24 yaşındayım bu yaşıma kadar üniversite okuyamadım çoğu ailemin evhamlığı yüzünden. Kalan çoğu da benim anında pes eden pis huyum. Biraz sessiz bi kızdım üniversite ortamı kötü sen hayata dair hiçbir şey bilmiyorsun üzerler dediler. Her seferinde sınava girsem de bi şekilde hevesim kırıldı. Bu sefer ailem hiçbir şey demiyor sosyalleştin hayatı biliyorsun ne doğru ne yanlış ayırt edebiliyorsun git diplomanı al diyorlar. Bu sene iyi gaza geldim ama bu sefer de arkadaşlarım. Zamanında hepsi çok nispet yaptılar üniversite okudular buraya geldiler muhabbetleri full üniversite anıları ben uzaktan dinlerdim hep. Şimdi de okuyup ne yapacaksın zaten kendi işini yapıyorsun 2 yıl bile okusan 2 yılda bitirebileceğini mi sanıyorsun ailene yük olacaksın, 4 yıl okusan 28 inde mezun olacaksın ne zaman hayatını kuracaksın ne zaman kariyer yapacaksın bilmem ne. Şu tercih döneminde o kadar yoruldum ki bu cümlelerden. Zaten bölüm konusunda kararsızken şimdi yine böyle olması.. ilerde pişman olmaktan korkuyorum ne yapsam bilmiyorum
Sizce okumanın yaşı var mıdır?