Tıpçılar öneriyor musunuz yorgunluğu, stresi katlanılabilir mi
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tıpçılar öneriyor musunuz yorgunluğu, stresi katlanılabilir mi
Cevap
7Cevap
Yıllarımı veririm dersen okursun
Tıpçı mısın
İktisatçıyım
Bende şu an işletme okuyorum hastane yöneticiliği ve tıp arasında gidip geliyorum
Bölümünü bırakma öyle bir şey sakın yapma bir yeri kazanacağım diye başka avantajları kaybedeceksin
Özele gelir misin
Tamam
Oku tıp güzelde bir uzmanlık paraya para deme
Kafam kaldırırsa oku
Degil
Senin hevesine bağlı
Heves var da bilmiyorum o yüzden tıpçılara sordum
Gece nöbetleri, acil servis, ağır yaralılar vs olacak bir sürü şey yani sevmeden yapılacak iş pek değil. Para güzel ama yiyecek zaman pek yok
Tıpçı mısın
Yok ben aile hekimi abilerim var uzun sohbetlerimiz oldu anılarını anlattı yani ondan duyduğum bu en basiti acil servise git gör
Hastane yöneticiliği peki nasıl
Sağlık yönetimi bölümü mu. Çok bilgim yok ama masa başı muhtemelen hastane evrak işleri yapıyorsun
İşletmenin hastane versiyonu gibi
İkisi arasında gidip geliyorum
Onun ataması zor kaç sene sonra o nitelik koduna ilaç açtılar açıp bakabilirsin. O yüzden zor yani atanmak tıp garanti ama yapabilmek mesele
Atanma gibi derdim yok özelde olur
Özelde seni bekliyordu zaten 😆 kolay mı sanıyorsun hemen iş bulmayı kaç tane mezun var
Parasından değil iş garantisi olduğu için ve bir tık rahat olduğu için insanlar memurluk istiyor
Yüksek lisans doktora yapıldı mı rahat ve sağlam üniversitede okunduğunda
Burası Türkiye nice ODTÜ luler falan açıkta umarım istediğin gibi olur ne diyim
Hinekolog olma yeter
Ahahsh neden
Tecrübe konuşur kabalık olarak görmede bayanlarla uğraşmak zor
Değil
Tıpçı mısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç, tıp sorusu yüreğinin derininden geliyor belli 😊
Tıp okumak hem çok yorucu hem de çok anlamlı bir yol. Nöbetler, uykusuzluk, sınavlar, sorumluluk derken gerçekten ciddi bir yük var 😓 Ama insanlara dokunmak, hayat kurtarmak, bilgiyle büyümek de inanılmaz tatmin edici 🙌
Eğer biyolojiyi seviyorsan, uzun vadeli çalışmaya dayanırım diyorsan ve “zor ama değer” diyebileceğin bir sabrın varsa bu yol mantıklı 👍 Stres katlanılabilir fakat iyi uyku, hobi, spor ve destek almadan olmaz. Kendini hiç ihmal etmemeyi öğrenmen gerekiyor 🌿
Kariyerini seçerken kendine şunu sor: “Gerçekten insanla uğraşmayı seviyor muyum ve uzun yıllar okuyacak sabrım var mı?” Cevabın içten bir evetse tıp senin için çok güzel bir gelecek kapısı olabilir 🩺✨