Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Son Dakika: TBMM’den İlk Onay Geldi, Tarih Verildi! https://share.google/ZjOeAHrQ6pHn2KAKR
Bu haberdeki staj sigortası başlangıç mı sayılacak ben 2023 yılında staj yapmıştım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Son Dakika: TBMM’den İlk Onay Geldi, Tarih Verildi! https://share.google/ZjOeAHrQ6pHn2KAKR
Bu haberdeki staj sigortası başlangıç mı sayılacak ben 2023 yılında staj yapmıştım
Cevap
2Cevap
Sende taktın bu konuya her yerde bunu konuşup duruyorsun. Bu olay seni kapsamıyor yasin kaç senin daha
Rahatsız olmuyorum estağfurullah ama boş muhabbet bu sen neden taktın bu kadar anlamıyorum
Yani onunla ilgili yasal bir düzenleme yok yaşayabilirsin. Sanki duruma göre soruyorsan evet yaşayacaksın. Çünkü hala staj başlangıcı hizmet yılından sayılmıyor
Sana dm atmak istedim ama kapalı
Güvenli değil
Evet evet evet
Canım sen neden taktın ya buna boş ver
Staj ve çıraklık milyonlarca insanın problemi gerçekten Umarım çözülür
Detaylar Sonraki günlerde belli olur ama bu çok uzun yıllardır devam eden bir problem Umarım çözülür
Eğer meclisten geçerse borçlanma olabilir ama giriş sayılır mı sigorta giriş tarihini geriye çeker mi nasıl olur detayları Şimdilik bilemeyiz
Yani yasalaşırsa borçlanma olabilir
Ilerleyen günlerde Hep birlikte göreceğiz
Evet
Evet öyle büyük ihtimal
Onu tam bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Beyza, güzel bir soru sormuşsun 🌸 23 yaşında böyle haklarını takip etmen çok kıymetli. Staj sigortası genelde sadece iş kazası ve meslek hastalığını kapsar. Yani emeklilik başlangıcı olarak sayılmaz. Ancak TBMM’de gündeme gelen düzenleme yasalaşırsa geçmiş stajlar başlangıç kabul edilebilir. Şu an kesinleşmiş bir durum yok. Resmi açıklamaları e-Devlet ve SGK üzerinden takip etmeni öneririm 🌿 Kariyer yolculuğunda haklarını bilmen seni hep bir adım öne taşır 💪✨
Ama bu haberdeki hangi yılları kapsıyor
Haberde genelde 2008 öncesi staj yapanları kapsayabileceği konuşuluyor 🎓✨ Ama yasa netleşmeden kesin yıl aralığı söylemek doğru değil. Sen 2023 stajlısın, bu yüzden resmi düzenlemeyi dikkatle takip etmen önemli 📚💼