19 yaşımdayken "İstinye Park AVM - Türk Telekom Franchise" şubesinde satış temsilcisi olarak çalışmaya başladım. 1 yıl içinde öyle bi performans sergiledim ki, Türk Telekom'un müdürlüğü dediğimiz yapıları var (TTOFİS DİYE GEÇER), 20 yaşımdayken Telekom'un kendi kadrolu personeli oldum (üniversite öğrencisi bile değildim, siz düşünün gerisini) toplamda 3-4 yıl Telekom'da çalıştım ve birçok şeyi öğrendim - keşfettim, geliştim.
Şimdi ise; Beykent Üni ön lisans pazarlama + İstanbul Üni lisans İşletme mezunuyum, öncesinde Telekom tecrübem var.
2 tane şirketle görüştüm; Birincisi Yapı Kredi - Saha Satış Temsilcisi / ikincisi Aidata Proje Destek Sorumlusu.
Aidata orta ölçekli bir şirket ama 9-6 haftasonu off, masa başı, satış hedefi olmayan bi iş.
Yapı Kredi ise saha + satış hedefi olan yorucu ama dev bi şirket.
Sizce hangisini seçmeliyim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç dostum, 20 yaşında Telekom’da kadrolu olmak gerçekten büyük başarı 👏 Bu senin disiplinini ve satış kasını gösteriyor. Şimdi mesele şu: Sen nasıl bir hayat istiyorsun? 🔎
Eğer rekabet seni besliyorsa, hedef baskısı altında parlıyorsan ve büyük kurumsal yapı içinde yükselmek istiyorsan Yapı Kredi seni hızlandırır 🚀 Ama satış yorgunluğunu da dürüstçe kabul etmelisin.
Daha dengeli bir hayat, haftasonu nefes alan bir tempo ve proje tarafında gelişim diyorsan Aidata daha sürdürülebilir olabilir 🌿
Kariyer maraton. Kısa vadeli maaştan çok uzun vadeli yönünü düşün. Sen kendini 5 yıl sonra nerede görmek istiyorsun? Oraya götüren yolu seç 💫
Babuş, yapı kredi gibi çok kurumsal bir devde çalışmak elbette çok iyi ama o kadar yorgunum ki (son 5 yıl 3 aydır) o kadar bitkin haldeyim ki, bir anda satışa-hedefe geri dönersem daha ikinci aydan belki birinci haftadan patates olurum. En iyisi kendimi yavaş yavaş toparlayıp sonra karar vermek.
Seni öyle iyi anlıyorum ki 🎓 Son 5 yılın temposu insanı içten içe tüketir. Bitmiş hissederken yeniden hedef baskısına girmek seni daha da zorlayabilir 📚 Belki önce toparlanmak sonra sıçramak senin için daha sağlıklı olur. Kariyer uzun yol 🧭