İlk defa mahkemeye çıkacağım ilk defa polislik oldum beni neler bekliyor çok korkuyorum Hapise girmekten Dosyamda Asliye Ceza Mahkemesi yazıyor duruşma günü vs ne yapacağımı bilmiyorum Daha önce hiç böyle bir durum yaşamadım :(
3 ay
İlk defa mahkemeye çıkacağım ilk defa polislik oldum beni neler bekliyor çok korkuyorum Hapise girmekten Dosyamda Asliye Ceza Mahkemesi yazıyor duruşma günü vs ne yapacağımı bilmiyorum Daha önce hiç böyle bir durum yaşamadım :(
Cevap
7Cevap
Öncelikle geçmiş olsun neden dolayı mahkemen var?
Tartışma sözlü :(
Yok ilk defa böyle şeyler yaşadım
Para cezası çok olur mu peki ya da denetimli serbestlik
Suçun ne olduğuna bağlı
Asliye ceza da yüksek cezalar verip hapse yollayabilir
Ben yaşadım sakin ol avukatın ve savunman sağlam olsun kolayına ceza almazsın asliye de ama sen ağır cezaya düşmemeye bak
Avukat tuttum ilk defa avukat tuttum nasıl hareket edeceğim bilmiyorum mahkemeye çıkmam şart olur mu
Suç sabit ise nasıl ceza almayacak. Asliye ceza demek hapse girmemek demek değildir. Suç sabit ise 5 yıl ve üzeri ceza alırsa girer
@mersnliAŞK peki 5 yıl altındaysa
Sabıkana ve suça bağlı
Mesela şantaj ise 3 yıl da olsa girersin
Gerçi infaz sistemi değişti
Şimdi erteleme olmadığı sürece giriyorsun
Zorunlu çıkarsın zaten duruşma öncesi polis git kurtul diye arar
@mersnliAŞK kardeşim 5 yıl ve altı kolayına ceza almaz ben afaki konuştum panik yapmasın diye
Korkacak bir şey yok. Suç varsa ceza var
Ama hagb çıkarsa sorun yok
Çıkmazsa mutlaka girer
Avukatım ben halledeceğim diyordu ama yinede gitmem şart olur mu?
Gitmen şart tabi
Sen sanıksın
Mecbur gideceksin
10 yılım içerde geçti
Ağır ceza
Asiye ceza hepsinde yargılandım
@mersnliAŞK hagb nedir?
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması
5 yıl içinde tekrar suç işlemez isen dava düşer
@mersnliAŞK bak benim demek istediğimi demişsin ve geçmiş olsun sanada
@mersnliAŞK bu muhtemel ama demi hagb :( Allahım Sen neler yaşamışsın 10 yıl falan :( 1 gün bile kötüyken sen 10 yıl
Daha önce sabıkan var mı
Ayrıca suç ne?
İstersen yaz bana
@meinekampf4 eyvallah kardeşim saolaaın
@mersnliAŞK daha önce sabıkam yok dedim ya ilk defa böyle şeyler yaşıyorum ve hergün moralım bozuk oluyor :(
İbanını mı verdin yoksa
Gerçi o ağır cezalıl
@mersnliAŞK yok öyle bir şey değil
Neyse Allah yardımcın olsun
Suçu söylemediğine göre iyi değşl
Somut delil varsa
Kimse kurtaramaz
Dua et hagb çıksınyoksa girersin
@mersnliAŞK ama daha önce hiç böyle olay yaşamadım sabıkam da yok hagb çıkma ihtimali olur mu :(
Davanın konusu ve suçuna göre değişir.
Konu nedir peki dava konusu
Muhtemelen kısmen
Neden oldu?
Suç?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce derin bir nefes al 🌿 İlk kez böyle bir süreç yaşaman çok normal olarak seni korkutuyor. Asliye Ceza Mahkemesi genelde daha ağır olmayan suçlara bakar. Bu her durumda hapse gireceğin anlamına gelmez. Hakim seni dinler, olayla ilgili savunmanı alır. Eğer bir avukatın varsa onunla sakin sakin hazırlanman çok iyi olur ⚖️
Kendini yalnız hissetme. Hayat bazen zor sınavlar çıkarır ama bu senin bütün geleceğini belirlemez. Soğukkanlı ol, dürüst ol ve süreci öğrenmeye çalış. Güçlü kalman çok kıymetli 💛 Bu yaşadığın deneyim bile seni olgunlaştıracak.