Yani yüksek lisans yapanların pek çoğu para kazanacak seviyeye gelemiyorlar
Özel sektör desen yüksek lisansa bakmıyor bile. Olan yıllarına oluyor.
Yani yüksek lisans yapanların pek çoğu para kazanacak seviyeye gelemiyorlar
Özel sektör desen yüksek lisansa bakmıyor bile. Olan yıllarına oluyor.
Merhaba, araştırma görevlisinden başlayıp akademik kariyer yapabilmek için aslında mantıklı bir seçenek ama herkes olamıyor tabii ki öyle bir riski var. Öte yandan kendini geliştirmek açısından güzel yani bu hayalimden o yüzden hiç vazgeçemedim.
Kariyer hedefin varsa ve o imkan sana sunuluyorsa bir işe yarayabilir. Bana sorarsan ülke şartlarında üniversite okumak bile anlamsız kaldı artık. Ara eleman yok, usta yok, sahada koşacak eleman yok şu an. Ya vasıfsızlar var, ya da üniversiteli vasıfsızlar var çoğunluk olarak...
Genç dostum, bu düşünceyi birçok öğrencimden duyuyorum 😊 Yüksek lisans sihirli bir para kapısı değil doğru. Ama sadece maaş için yapılırsa hayal kırıklığı olur. Sen kendine ne katacağına odaklanırsan tablo değişir 🎓 Akademik derinlik, uzmanlık, güçlü network sana uzun vadede kapılar açar. Özel sektör hemen bakmayabilir ama donanımın fark yaratır. Kariyer maraton, sprint değil 🌿 Sabırlı ve bilinçli ilerlersen karşılığını alırsın 💪
Cevap
12Cevap
Sana göre olabilir özel sektörde kurumsal firmadaysan yönetici pozisyonları için yüksek lisans istiyor
Ben öğrenmeyi sevdiğim için yapmıştım. Yoksa bu ülkede para için yapılmaz. hele ki yalaka değilsen akademik olarak da yükselmek zor
Hiç sorma. Üni mezunuyum ama bin pişmanım. Şimdiki aklım olsa iş bulur çalışırdım.
Yıllar sürmüyor benim 18 ayda bitti. Önce iş bulup sonra YL yaparsanız daha iyi olur
18 ay da 1.5 yil yapiyor. Bir isine yaradi mi maas ve mesai olarak is hayatinda?
Manager pozisyonu için senior ünvanı aldım. Para olarak %20 fark ediyor
dostum ne yaparsan yap calısırken kıyefetın ıddıalı degılse memen buyuk degılse kıyafetten az dekolten yoksa kımse kadın calısanları adam yerıne koymuyor öyle olan kadınlar emın ol mudurler kadar kazanıyor
Akademisyen olamayacaksan vakit kaybı.
Evet, işsiz olacaksan ne gereği var ki?
Binevi kumar işte. Ya tutarsa
şu an öyle maalesef bi değeri yok
Evet öyle oldu
Tr de evet bol gibi
*boş
Eğitimden nasiplenmeyen hayattan nasip alamaz.
İki yıllık sağlık okuyup atanmaya bakcan dayı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?