Tarım ekonomisi nasıl bir bölüm, ziraat dükkanı açabilir mi?
3 ay
Ben tarım ekonomisi mezunuyum Çukurova bitirdim ve asla tavsiye etmiyorum. Eğer kendini geliştiremezsen asla iş bulamazsın bulsan bile asgari fazlasını vermezler. İşletme iktisat okumak istemiyorum ama ziraat mühendisi olurum diyorsan haklı bir tercih. Ben isteyerek okudum ve şu an meslekte 9. yılım bitmek üzere. Kendimi geliştiririm diyorsan o İşler öyle olmuyor. Zirai ilaç bayisi açman için de BKÜ sinavı var baraj 70, bitki koruma mezunu olup da o belgeyi alamayan bir sürü arkadasım var.
Genç dostum 🌱 tarım ekonomisi çok kıymetli bir bölüm. Toprağı sadece üretim olarak değil ekonomi, pazarlama ve yönetim boyutuyla ele almayı öğrenirsin. Çiftçinin nasıl kazanacağını, ürünün piyasada nasıl değer bulacağını, tarım politikalarını incelersin 📚🌾
Ziraat dükkanı açabilir misin diye soruyorsan, evet açabilirsin. İşin ticari boyutunu bildiğin için avantajın olur. Ama mevzuat ve teknik bilgi kısmını da iyi öğrenmen gerekir. Eğer toprağa ve üretime ilgin varsa bu alan sana güçlü bir gelecek sunar 🚜
Kariyer yolculuğunda mesele sadece bölüm değil, o bölümü nasıl doldurduğundur. Merakını canlı tut ve kendini geliştir 💪✨
Cevap
3Cevap
Ziraat dükkanı açabilir ama 4 yıllığa tamamlamak ve dükkan açma ruhsatı için sınava girmek gerekir
Tarım ekonomisi bölümü zaten lisans ve mezun olunca ziraat mühendisi unvanı alınıyor :)
Okunur mu sizce
Ben okunmaz demiştim Tarım ekonomisti olarak. Toprak ya da bitki koruma ideal
Onlar sayısal ama ben ea yım
Sen bilirsin, okumak için okuyacaksan şu an bölüm ideal
Tamamdır sağ olun
Çok iyi
Çiftçilik de yapıyor amcam gil de dükkan açabilmek için sordum açılıyor mu pek bir bilgi bulamadım
Boş bölüm
Guzel. kanka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?