Siz böyle bir durumda ne düşünürsünüz? Sadece bana mı kıskandı gibi geldi?

Ben, normalde edebiyat mezunuyum. Yaşadığım şehirde de iş bulamadım. Kreşlerde iş ilânı çıkıyor diye Halk Eğitimin Çocuk Gelişimi Kursuna gidiyorum. Ramazan Ayı’nda tatile girdiler. Onun için şimdilik yok. Ramazan sonrası devam edeceğiz.

Ehliyet kursuna yazıldım. Annem direksiyon hocası zaten. Onun çalıştığı kursa yazılmıştım. Yazılı sınavdan da direksiyon sınavından da geçtim. Millet, annen sana torpil ayarlar diye düşündü ama o iş hiç öyle de olmadı. Dersimi annemden aldığım için yabancıya alışık olmadığım için komisyonun yanında heyecan yaptığım için iki defa kaldım. İkinci sınavın sonunda anneme komisyon “Sen, yabancı olmadığın için senin yanında sorunsuz gidiyor belli ki ama bizim yanımızda heyecan yapıp kalıyor.” dedi. Bunu anneme ikinci sınava girmeden ben de dedim ama hocalar dolu olduğu için beni başka hocaya veremedi. Onun için üçüncüde başka hoca aldı beni ve öyle geçtim. Sıfır hatayla alana geri geldim.

Şimdi iş bulamadığım için annem belki yeni açılacak hastanede sana çıkar kura diye güvenlik kursuna git dedi ve gidiyorum. Dün başladım.

Bizim bölümden bir arkadaş da köyde yaşıyor. Ailesi bir şey alacağı zaman paranın lafını ediyormuş. O gidemiyor kurslara. “. Ne güzel. Annen hallediyor kursların parasını.” dedi. E ben, keyfimden mi ödetiyorum veya hiç alakam olmayan kurslara gidiyorum belki iş bulurum diye sertifika almaya?” Ben de onun için “Halk Eğitimdeki kurslar ücretsiz. İlçeden de gelenler var. Sen de git madem veya sen de kurs açabilirsin.” dedim. Kreşte iş ilânı onun da karşısına çıkmış. İkimizin hem formasyonu da var. Hiç öğretmenlikle alakası olmayan bile alıp yapabiliyorsa kreşte iş biz pekala yaparız yani.

Ek olarak orada aşçılık kursuna ve halk oyunlarına da gitmeyi düşündüğümü dedim. Ücretli mi gittiğin kurslar deyince sadece ehliyet ve güvenlik ücretsiz, gerisi Halk Eğitim bünyesinde olduğu için ücretsiz dedim. Yani oyun oynamayı pek becerebilen biri olmadığım için yazılsam mı diye düşündüm. Yemek yapmayı da çok bilmem. Aç kalmam ama çeşit çeşit yemek yapmayı da bilmem. Aşçılık kursunu da ondan düşündüm.

Güncellemeler
3 ay
sadece ehliyet ve güvenlik ücretli diyecektim orada.
Siz böyle bir durumda ne düşünürsünüz? Sadece bana mı kıskandı gibi geldi?