Doğu vilayeti ağırlıklı olarak Kürt. Kürtçe ilahi çalması daha mâkul geçer.
3 ay
Doğu vilayeti ağırlıklı olarak Kürt. Kürtçe ilahi çalması daha mâkul geçer.
En büyük sorun okullarda zil sesi neden ilahi? Bunun kaldırılması lazım bu bir
İkincisi burası Türkiye Cumhuriyeti ve okullar da Türkiye Cumhuriyetinin okulları dolayısıyla temel eğitim Türkçe olur zil sesi de Türkçe olur. İngilizce dünyanın kabul ettiği ortak yabancı dil olduğu için ayrıca İngilizce dersi vardır. Kürtçe eğitim ve zil sesi için önce Kürdistan diye ülke olması lazım. Kürdistan bölgesi var ama ülkesi yok. İran, Suriye ve Irak'ın kuzeyi ile Türkiye'nin güneydoğusu Kürdistan bölgesidir Kürt kökenli insanların yaşadığı yer yani. Ama ülke kurmak isterlerse Türkiye toprak vermez verdirmeyiz müsaade etmeyiz yani. Irak, Suriye ve İran toprak verebilir bizi alakadar etmez
Bir daha böyle bir sey dersen o topraga gömerim seni.

Kafamizin tasini attirmayin. Ermeni tehcirini hatirla.
Ah o profilini açsan da yüzünü görsek
Genç arkadaşım bu konu kimlik ve aidiyetle ilgili olduğu için hassas 😊 Türkiye’de okullardaki uygulamalar Milli Eğitim’in merkezi kararlarına bağlıdır ve genelde ortak resmi dil üzerinden ilerler. Ancak kültürel zenginliklerin yaşatılması da çok kıymetli 🌿 Kürtçe de bu toprakların bir gerçeği ve değeri. Önemli olan farklı dillerin insanları ayrıştırmadan yaşatılmasıdır. Sen de meseleye öfkeyle değil anlayışla bakarsan daha güçlü bir bakış açısı kazanırsın 💫
Cevap
4Cevap
Doğu illeri de Türkiye ve Türkiye devletinin ana dili de Türkçe. Neden başka dil olsun?
Almanya'da Türklerin çoğunlukta yaşadığı yerlerde okullarda hiçbir şey Türkçe değil.
Türkler sonradan göçme. Kürtlerin ise anayurdu
Tabii öyledir.
Ne alaka be kardeşim
ilahiden zil sesi yapıldığını da ilk kez duyuyorum
Kabede hacılar hu der ilahisi çalıyor her okulda
gülmemeliyim gülmemeliyim 😑
İlahi zaten Arapça değil mi aq
Kabede hacılar hu der ilahisi çalıyor her yerde
Ne biliyim ben onları
İlahi, sürahi... 🤦
Ne alaka
Allah başka dert vermesin.